Σάββατο 11 Μαΐου 2024

ΕΡΤ: Καλύτερα να σώπαινε


Η μόνη ενδεδειγμένη στάση της Δημόσιας Τηλεόρασης θα ήταν να αποσύρει την Ελληνίδα τραγουδίστρια από τη Γιουροβίζιον, μετά την απρεπή στάση της που προκάλεσε τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, αν κρίνω από τα σχόλια στο Διαδίκτυο.

Ανάγωγη; Φανατισμένη; Απλώς ανόητη; Δεν παίζει κανένα ρόλο. Έκανε ό,τι έκανε, όλα τα υπόλοιπα αφορούν αυτούς που την έστειλαν στον διαγωνισμό, δηλαδή την ΕΡΤ.

Έχω επαινέσει πολλές φορές τη Δημόσια Τηλεόραση για πολλές εκπομπές της, ως εκ τούτου σήμερα νομίζω ότι έχω το δικαίωμα να την κρίνω αυστηρά, πρωτίστως γιατί δεν απέσυρε την τραγουδίστρια και ακολούθως για την ανακοίνωση - δικαιολογία που εξέδωσε η οποία προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων μας.

Αυτό που είδαμε δεν πρόδιδε ούτε κούραση, ούτε στρες, ούτε ίωση. Φανέρωνε μια ειρωνική, χαζοχαρούμενη διάθεση απέναντι στην Ισραηλινή τραγουδίστρια, ενταγμένη στο γνωστό φιλοπαλαιστινιακό κλίμα που

έχουν καλλιεργήσει αριστεροί ακτιβιστές και ισλαμιστές μετανάστες σε όλη σχεδόν την Ευρώπη.

Με δεδομένο πως η ΕΡΤ ανήκει στους Έλληνες φορολογουμένους θα έπρεπε η διοίκησή της, αν έκρινε πως η απόσυρση της τραγουδίστριας θα προκαλούσε άλλα προβλήματα, να βγάλει μια ανακοίνωση συγγνώμης προς την Έντεν Γκόλαν, την εικοσάχρονη Ρωσοεβραία, που πήγε στη Γιουροβίζιον για να τραγουδήσει, για να κάνει μια διεθνή καριέρα, όπως είναι η φιλοδοξία όλων όσων συμμετέχουν σε αυτόν τον διαγωνισμό.

Από τη στιγμή που η διοίκηση της ΕΡΤ δεν αποδοκίμασε την Ελληνίδα τραγουδίστρια, αλλά προσπάθησε να τη δικαιολογήσει κιόλας, αυτό σημαίνει πως ουσιαστικά την άφησε αδιάφορη η συμπεριφορά της. Δεν πήρε χαμπάρι τι έγινε, στην καλύτερη εκδοχή.

Τι φοβήθηκαν; Μήπως τους μαλώσουν οι αριστερές ψυχούλες; Ή μήπως θυμώσει η ΠΟΣΠΕΡΤ; Αν η οποιαδήποτε Σάττι θέλει να κάνει πολιτική, ας την κάνει χωρίς τη συνδρομή της Δημόσιας Τηλεόρασης. Ας πάει να συμμετάσχει σε συναυλίες «προοδευτικών» νεολαιών ή σε συναυλίες για τον «άνθρωπο». Το ατόπημά της ήταν βαρύ και δε δικαιολογείται με τίποτα.

Η ΕΡΤ βγήκε πληγωμένη από όλη αυτή την ιστορία όχι εξαιτίας της στάσης της εν λόγω τραγουδίστριας, αλλά από το πώς την αντιμετώπισε στη συνέχεια η διοίκησή της. Και είναι κρίμα.

 Σ. Μουμτζής-liberal.gr

2 σχόλια:

  1. Αυτό, είναι η εικόνα του παγκόσμιου πολίτη του κοντινού μέλλοντος. Χωρίς φυλή, χωρίς φύλο, χωρίς ηλικία, χωρίς πατρίδα, χωρίς εθνική συνείδηση, χωρίς νοημοσύνη, χωρίς ενσυναίσθηση, χωρίς σκέψη, χωρίς κρίση, χωρίς κανένα συνδετικό ιστό, χωρίς προσωπικότητα, απλά ένας καφετί πολτός, μάζας κρέατος. Αυτό και τίποτε άλλο. Αυτό δεν είναι πλέον άνθρωπος, αλλά πρόβατο μιας αγέλης αναλώσιμης και εύκολα χειραγωγήσιμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν και καπως υπερβολικο το σχολιο σου κ. 6:54:00 μ.μ. EEST, στα περισσοτερα σημεια ςστοσο συμφωνω μαζι σου!! Νασαι καλα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά