Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Τηλέφωνο


Αν κατάλαβα καλά ο Κασσελάκης δεν θα πάρει τηλέφωνο τον Ανδρουλάκη για να φτιάξουν το «προοδευτικό Κέντρο» ή κάτι τέτοιο που φτιάχνει.

«Μια δε μου μιλάς, μια μου λες πως μ’ αγαπάς» τραγουδάει ευλόγως κι ο Αργυρός. Ασε που «τα ξημερώματα δίνεις δικαιώματα».

Αν κατάλαβα όμως ούτε ο Ανδρουλάκης περιμένει να τον πάρει τηλέφωνο ο Κασσελάκης. «Δώδεκα κι ούτε ένα τηλεφώνημα» τραγουδούσε πριν ακόμη ξημερώσει η Βίσση.

Δεν θα τηλεφωνηθούν, λοιπόν. Ωραία αλλά γιατί;

Σύμφωνα με τον Κασσελάκη «δεν υπάρχει χημεία» μεταξύ τους (22/5). Προσωπικά δεν με εκπλήσσει. Ποιος περίμενε ποτέ ότι Κασσελάκης κι Ανδρουλάκης μπορεί να είχαν χημεία, φυσική ή άλγεβρα;

Αλλά πάλι τόσοι άνθρωποι τηλεφωνιούνται κάθε μέρα χωρίς να έχουν ανιχνεύσει τη χημική συμβατότητά τους.

Υποθέτω λοιπόν πως ο βασικός λόγος που δεν τηλεφωνιούνται είναι ότι δεν έχουν τίποτα να πουν ο ένας στον άλλο. Ούτε ο Νατσιός θα πάρει τηλέφωνο τον Ανδρουλάκη αλλά δεν το κάνουμε θέμα.

Ευτυχώς κι όπως εξήγησε ο Κασσελάκης τα

πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για παράδειγμα είναι «ριζοσπαστική Αριστερά» κι έτσι τον ξέραμε. Τώρα όμως το κατάστημα λειτουργεί με νέα διεύθυνση και δηλώνει «προοδευτικό Κέντρο».

Πώ συνέβη αυτό; Μυστήριο.

Είναι κάτι σαν τη Χαμάς. Που μπορεί να σφάζει, να βιάζει, να βασανίζει και να τρομοκρατεί αλλά μην τη βλέπετε έτσι. Εχει και καλές πλευρές στον χαρακτήρα της.

Οπως εξήγησε ο Κασσελάκης πρόκειται για μια οργάνωση πολύπλευρων δραστηριοτήτων που «κάνει τρομοκρατικές ενέργειες» αλλά έχει και «τοπικό έργο ανθρωπιστικής βοήθειας» (Attica TV, 21/5).

Ο Ανδρουλάκης από την πλευρά του δεν είπε τίποτα. Ούτε ένα γράμμα, ούτε ένα τηλεφώνημα.

Η ουσία της υπόθεσης όμως είναι απλή και δεν έχει να κάνει με τη χημεία τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλυόταν επί έξι μήνες κι ο Ανδρουλάκης πίστεψε ότι το ΠΑΣΟΚ θα κάνει περίπατο για τη δεύτερη θέση. Ετσι λοιπόν δεν έκανε τίποτα.

Ο Κασσελάκης όμως άλλαξε παρτιτούρα κι άνοιξε περπατησιά. Εσι ο περίπατος μπερδεύτηκε και δυσκόλεψε η δεύτερη θέση για τον Ανδρουλάκη.

Χάθηκε λοιπόν η ευκαιρία; Πολύ πιθανόν αλλά θα δείξει στο τέλος ο λογαριασμός.

Η ιστορία όμως έχει ένα πολιτικό δίδαγμα. Που λέει πως μην περιμένεις ποτέ από τον άλλο να κάνει τη δουλειά που χρειάζεται να κάνεις ο ίδιος.

Διότι αν δεν την κάνει σωστά, θα βουλιάξετε κι οι δυο.

Ενώ αν την κάνει σωστά, θα σου πάρει τη δουλειά.

 Γ. Πρετεντέρης-ΤΟ ΒΗΜΑ

3 σχόλια:

  1. πολεμανε να νικησουν τον Μητσοτακη και αυτοι φαγωνονται μεταξυ τους δεν καταλαβαινουν οτι ο λαος εχεις καταλαβει απο καιρο οτι τους λειπει η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάπου διάβασα σήμερα πως μετά τις εκλογές κάποιοι θα μας θυμίσουν ένα σύνθημα που φώναζαν οι πασόκοι κάποτε. Το " όταν οι άλλοι θα ψάχνουν αρχηγό, εμείς θα σε φωνάζουμε ξανά πρωθυπουργό". Μόνο που θα απευθύνεται τώρα σε πασόκους πρώην και νυν. Γ. Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έφυγαν οι Παπανδρέου παπαλα...το ΠΑΣΟΚ και η Κεντροαριστερα. Ας τα σκέφτονταν αυτά τότε οι Πασοκοι όταν συνωστίζονταν στα κανάλια ποιος θα κάνει δηλώσεις κατά της Κυβέρνησης και τον τότε Πρωθυπουργό τους. Καληνύχτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά