Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Φάρσα


Αυτός ο πόλεμος του πόθεν έσχες έχει καταντήσει άχαρος και ανάξιος της δημοκρατίας μας. Η υπόθεση μάλλον θυμίζει κακόγουστη φάρσα, για να το πω πιο κομψά στην καθομιλουμένη.

Πρώτον, ο Κασσελάκης δεν δημοσιοποίησε τη δήλωση πόθεν έσχες του όπως διαφήμιζε. Δημοσιοποίησε απλώς μια δήλωση οικονομικής κατάστασης. Δήλωση ασαφή και ανέλεγκτη.

Για παράδειγμα πώς έβγαλε εισόδημα 2 εκατομμύρια δολάρια το 2022; Από πού; Από μισθούς; Από αμοιβές; Από μερίσματα; Από κέρδη; Από υπεραξίες; Και ποιου πράγματος; Τα άλλα οικονομικά στοιχεία που παραθέτει στην ίδια δήλωση δεν επιτρέπουν να καταλάβουμε πώς βγήκαν τόσα λεφτά.

Αλλά αυτά θα τα βρουν οι αρμόδιοι όταν κατατεθεί και ελεγχθεί η πραγματική δήλωση πόθεν έσχες.

Δεύτερον, ο Κασσελάκης δεν μας έκανε καμία χάρη. Υποχρεωμένος ήταν και είναι.

Τυπικά έχει περιθώριο έως την 1η Ιουλίου για να καταθέσει δήλωση πόθεν έσχες. Αλλά η κοινή λογική λέει πως ως νεοεισερχόμενος στην πολιτική θα έπρεπε να το έχει δημοσιοποιήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα μετά την εκλογή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν το έκανε. Ακατανόητα. Αλλά φυσικά η έλλειψη πολιτικού τακτ δεν συνιστά ποινικό αδίκημα.

Τρίτον, ζήτησε στην

ομιλία του «να το κάνει και ο Πρωθυπουργός».

Προφανώς κανείς δεν τον έχει ενημερώσει ότι στην Ελλάδα ο Πρωθυπουργός, όλοι οι πολιτικοί και πολλοί ιδιώτες (όπως ο γράφων) καταθέτουν κάθε χρόνο εδώ και πολλά χρόνια δήλωση πόθεν έσχες.

Η οποία ελέγχεται από δικαστικούς και δίνεται στη δημοσιότητα. Συνεπώς ο Πρωθυπουργός το έχει κάνει ήδη, το έχει επαναλάβει κάθε χρόνο και όσα δηλώνει έχουν ήδη ελεγχθεί.

Τέταρτον, είναι λίγο κουραστικό να διαφημίζει κάθε φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την υποχρέωση ως παραχώρηση.

Ο Κασσελάκης ήταν υποχρεωμένος να πάει στρατό (όπως πήγε…) και ήταν υποχρεωμένος να δημοσιοποιήσει τα περιουσιακά του στοιχεία. Δεν κάνει το χατίρι κανενός κι ο αυτοθαυμασμός καθαρότητας είναι αστείος.

Πέμπτον, πολύ σωστά ζήτησε να εξαιρεθεί ο σύζυγός του από την πολιτική αντιπαράθεση.

Θα ήταν όμως πειστικότερο το αίτημά του αν είχε ζητήσει να εξαιρεθεί και η σύζυγος του Πρωθυπουργού. Αντιθέτως στην ίδια ομιλία επανέρχεται σε κάποιες υποτιθέμενες οφσόρ και «στο σπίτι του Βολταίρου» στο Παρίσι που δεν είχε σπίτι στο Παρίσι.

Συνήθως ο πολιτικός πολιτισμός είναι δρόμος διπλής κατεύθυνσης αλλά μην ξεχνούμε πως μιλάμε για φίλους του Πολάκη.

Για όλους αυτούς τους λόγους η υπόθεση του πόθεν έσχες εξελίχτηκε σε κακόγουστη φάρσα.

Προφανώς όσοι γέλασαν, γέλασαν. Αλλά την Κυριακή θα φανεί μήπως μερικοί κλάψουν κιόλας.

 Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ

2 σχόλια:

  1. Γελαει με τον Κασσελακη ολη η Ελλαδα ..κι ακομη οι Συριζαιοι πιστευουν οτι θα νικησει τον Μητσοτακη...ψαξτε σανοφαγοι στις 10 για αλλο νουμερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχουν αυτοί που γίνονται κλέφτες στην πορεία και αυτοί που είναι από πριν. Εντάξει, να την πατάμε από τους πρώτους το καταλαβαίνω, αλλά από αυτούς που έτσι είναι από πριν ? Η έχεις πεισθεί σύντροφε ότι ήταν φτωχός στην Εκάλη και ο πατέρας τίμιος μεροκαματιάρης και η δικαιοσύνη τους κατάστρεψε? Διαπίστωσα χρόνια τώρα ότι αυτό που νομίζετε η φαντάζεται κάποιος το θεωρεί δεδομένο, ενώ αυτό που είναι μπροστά του υπαρκτό δεν το βλέπει καν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά