Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Στοιχειώνουν τον Τσίπρα με τα «μαύρα» ταμεία


Η διαρροή από την Κουμουνδούρου, ότι προεκλογικά στις εθνικές εκλογές του 2023, επί προεδρίας Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ ξόδεψε 2,5 εκατ. ευρώ τα οποία δεν προήλθαν από την κρατική επιχορήγηση, ήταν ο τελευταίος «πύραυλος» που εξαπέλυσε το σύστημα Κασσελάκη, κατά του πρώην προέδρου και πρωθυπουργού.  

Εδώ και πολλές μέρες επιδέξια και υποχθόνια - αρχής γενομένης από την πρώτη επίμαχη ανάρτηση από τις ΗΠΑ -  ο κύριος Κασσελάκης κατηύθυνε και τη δημόσια συζήτηση αλλά και την εσωτερική διαμάχη, γύρω από το «πόθεν» ο ΣΥΡΙΖΑ συντηρούσε το δίκτυο των κομματικών μέσων και του στρατού των τρολ, που έδιναν επικές μάχες για τα συμφέροντα της Κουμουνδούρου.   

Αποκλείοντας εκείνος κατηγορηματικά να δεχθεί… εξωθεσμική χρηματοδότηση για να ξελασπώσει το κόμμα και τα κομματικά μέσα, περιέγραφε εμμέσως πως τέτοιου είδους διαδικασίες ίσως και να μην ήταν άγνωστες, πριν τη δική του έλευση.

«Σε μένα δεν ήρθε κανείς με μαύρη σακούλα», ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, αφήνοντας έναν τεράστιο υπαινιγμό να πλανάται, ότι δηλαδή, σε κάποιους άλλους προσφέρθηκαν ή προσφέρονται ακόμα μαύρες σακούλες.

Για να μην υπάρχει δε, κανενός είδους αμφιβολία ότι

επρόκειτο για συνειδητή επιλογή του να ανοίξει αυτό το φάκελο και αυτό το εσωτερικό μέτωπο, είχε σπεύσει και ο ναύαρχος Β. Αποστολάκης να γενικεύσει τα περί μαύρων χρημάτων. Άνευ εξαιρέσεως του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη νέα διαρροή για την ύπαρξη 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, που διατέθηκαν έξτρα το ’23 για τις εκλογές και η οποία μεταφέρθηκε ως στοιχείο σε δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, την έκανε χαρτοπόλεμο η «Πεν Νταλαούρα».  

Το τρολ account, που μετά την ανάδειξη του κ. Κασσελάκη στην προεδρία ανέλαβε την πολιτική εξόντωση των συντρόφων που αρνήθηκαν τη μεσσιανική φύση της προεδρίας του και αποχώρησαν μαζικά ιδρύοντας τη Νέα Αριστερά. 

Όπως τον Π. Σκουρλέτη τον οποίο απειλούσε «και τώρα οι δυο μας τρελό αγόρι» προειδοποιώντας ότι «το κόμμα των losers με το σκυμμένο κεφάλι στον Σκάι, τελείωσε τη μέρα της εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη». 

Η «Πεν Νταλαούρα» θέλει να μάθει από που προέκυψαν τα 2,5 εκατ. ευρώ που δόθηκαν για τις προεκλογικές ανάγκες του 2023. Υποθέτουν όλοι ποιον υπονοεί ως υπεύθυνο να δώσει απάντηση.

Ρωτάει η «Πεν Νταλαούρα» αυτό που θέλει να μάθει ο Στέφανος Κασσελάκης.

‘Η αυτό που ίσως γνωρίζει ήδη ο πρόεδρος και επιθυμεί να μάθουν και οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι ότι το ξέρει.

Θα ήταν επονείδιστη και η σκέψη ότι επιχειρείται από το σύστημα Κασσελάκη κάποιους είδους πίεση προς τον Αλέξη Τσίπρα, είτε να μιλήσει είτε να σιωπήσει…για πάντα στη γωνία.

Έχει τη βεβαιότητα ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα «τελειώσει» με τον προκάτοχό του και τις φιλοδοξίες του να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή σκορπώντας αμφιβολίες για το πόσο καθαρά μπορεί να είναι τα χέρια του εάν διαχειρίζονταν μαύρα χρήματα; 

Δεν αποκλείεται η βεβαιότητα του να αποδειχθεί μια τρομερή ψευδαίσθηση. Θα εξαρτηθεί από την αποφασιστικότητα που δείχνει στο «τον τελειώνω ή με τελειώνει».

Ο προκάτοχός του πάντως βγήκε αλώβητος, ακόμη κι όταν είχαν κυκλοφορήσει διάλογοι - φωτιά καταγεγραμμένοι εντός του Μεγάρου Μαξίμου, για «ατζέντες» και «μαγαζιά» και «λεφτά». 

Ή την εποχή που δυο κορυφαίοι υπουργοί του ενώπιον του, στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου και εν συνεχεία σε τηλεοράσεις, σε ραδιόφωνα και στον πόλεμο με τα sms,  εκτόξευαν αλληλοκατηγορίες για μίζες και χρηματισμό που αφορούσαν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, μέχρι το Σόρρος και τις βίζες που χορηγούσε το ΥΠΕΞ.

Οι αντίπαλοι αποδεικνύονται πάντα πιο επιεικείς από τους συντρόφους.

Έστω κι αν είναι νεοπροσήλυτοι στην Αριστερά όπως ο κ. Κασσελάκης. 

Όσες εξηγήσεις όμως ζητεί από τον κ. Τσίπρα ο κ. Κασσελάκης, άλλες τόσες οφείλει και ο ίδιος. 

Καταρχήν μια καθαρή απάντηση: ποιος από το υφιστάμενο πολιτικό ή διοικητικό προσωπικό ή από τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, τον πλεύρισαν και του υπέδειξαν ως ενδεδειγμένη και δοκιμασμένη λύση για τον κοστοβόρο κομματικό μηχανισμό, τους χρηματοδότες με τα μαύρα. 

Με μαύρες σακούλες, οφ σορ ή όποιο άλλο πρόσφορο εργαλείο διαθέτει ο καθένας. 

Επίσης εάν ισχύουν τα λεγόμενα του, ότι η Κουμουνδούρου πλήρωνε με μαύρα λεφτά, τα τρολ της για να βρίζουν τους αντιπάλους, πως πληρώθηκαν και εξακολουθούν να πληρώνονται τα τρολ, που επί της δικής του προεδρίας έβριζαν την Αχτσιόγλου, το Σκουρλέτη, αλλά και το άλλοτε ιερό τοτέμ Αλ. Τσίπρα;

 Κατερίνα Γαλανού-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά