Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Η βουλευτής κ. Τόνια Αντωνίου στον Γοργοπόταμο.






Χαιρετισμό στον εορτασμό του Γοργοποτάμου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, απηύθυνε η βουλευτής κ. Τόνια Αντωνίου.


«Είμαστε σήμερα όλοι εδώ για να κρατήσουμε άσβεστη τη μνήμη και να τιμήσουμε την ιστορία μας. Ο Γοργοπόταμος δεν ήταν ο κανόνας στον τρόπο που ο λαός μας αντιστάθηκε στο φασισμό και το ναζισμό. Ήταν η εξαίρεση. Ήταν μια σπάνια στιγμή εθνικής ενότητας μέσα στο μεγάλο έπος της εθνικής μας αντίστασης. Γι’ αυτό ακριβώς, όταν ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου αποφάσισε να αναγνωρίσει την Εθνική Αντίσταση και να επουλώσει τις πληγές του εμφυλίου, διάλεξε το Γοργοπόταμο σαν σύμβολο της εθνικής ενότητας και συμφιλίωσης. Το μήνυμα που εκπέμπει μέσα στην ιστορία ο Γοργοπόταμος είναι πάντοτε επίκαιρο για ολόκληρο τον Ελληνισμό. Είναι μάλιστα ιδιαίτερα επίκαιρο στις μέρες μας, όσο τα μεγάλα εθνικά μας ζητήματα μας καλούν να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να τα χειριστούμε με ενότητα, συναίνεση και πάνω απ’ όλα με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Πραγματικά τον τελευταίο χρόνο ζήσαμε ξανά στιγμές τέτοιας εθνικής συνεννόησης και ομοψυχίας και κερδίσαμε μια σοβαρή μάχη απέναντι στην πολιτική των Σκοπίων. Χαράξαμε όλοι μαζί μια εθνική κόκκινη γραμμή και πρέπει να την κρατήσουμε. Με τον ίδιο τρόπο πρέπει να χειριστούμε και τα άλλα εθνικά μας ζητήματα.

Όμως η επίδειξη του πατριωτισμού όλων μας δεν φτάνει για να κερδίζουμε κρίσιμες μάχες. Χρειάζονται και άλλες προϋποθέσεις και άλλα μέσα για να έχει μια χώρα τη δύναμη και την ισχύ να επιβάλει ειρηνικά το δίκαιο και την καλή γειτονία στην περιοχή της. Ο σύγχρονος πατριωτισμός περνάει μέσα από την οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας, μέσα από την ενίσχυση του διεθνούς κύρους της και της θέσης της στον κόσμο, μέσα από την κοινωνική και την περιφερειακή της συνοχή, μέσα από την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού της συστήματος και ασφαλώς μέσα από όλα εκείνα που κάνουν τους πολίτες της να ζουν με ευημερία, να νιώθουν ασφαλείς και να είναι αισιόδοξοι για το μέλλον. Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι αν όλες αυτές οι προϋποθέσεις δεν υπάρχουν, τότε η χώρα παραμένει αθωράκιστη και μοιάζει με καράβι ακυβέρνητο, όταν πρέπει να αντιμετωπίσει μια μεγάλη διεθνή κρίση.

Φίλες και φίλοι, ο Γοργοπόταμος είναι ο τόπος όπου η ανατίναξη μιας γέφυρας έχτισε την αντίσταση, την εθνική ενότητα και την ελπίδα του λαού μας. Σήμερα στη χώρα μας χρειάζεται να πραγματοποιήσουμε όλες εκείνες τις συμβολικές ανατινάξεις που χρειάζονται, για να χτίσουμε τις αντιστάσεις μας απέναντι σε νέες απειλές για τον πολιτισμό μας, τις αξίες μας και τις ελευθερίες μας, για να χτίσουμε μια πιο δίκαιη και πιο ανθρώπινη κοινωνία, για να κάνουμε την ελπίδα και τα όνειρα της νέας γενιάς πραγματικότητα.* Ζήτω ο Γοργοπόταμος, ζήτω η Εθνική Αντίσταση και η αντίσταση απέναντι σε ό,τι μας στερεί το όνειρο και την ελπίδα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά