Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Oι βεστφαλίες όρνιθες

Δεν γνωρίζω που ακριβώς βρίσκεται αυτή η βόρεια Ρηνανία, αλλά σίγουρα τη διασχίζει ο Ρήνος στα νερά του οποίου βούλιαξε η Άγκελα Μέρκελ.
Αλλά έτσι είναι, Όποιος ανακατεύεται με την ελληνικά πίτουρα, τον τρώνε οι… βεστφαλίες όρνιθες.
Για να την “αποτελειώσουμε” πρέπει να πέσουν κι άλλο τα σπρεντ, να δανειστούμε από τις αγορές και να της πούμε… “Άγκελα, κράτα τα λεφτά σου”.
“Nα αφήσουμε οριστικά πίσω την Ελλάδα του χθες”, προτείνει ο πρωθυπουργός. Και μεις αυτό θέλουμε Γιώργο, αλλά δεν έχουμε τα ναύλα.
Λογική η απουσία ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Δεν ευκαιρούσαν γιατί ετοιμάζουν την κατάληψη των θερινών ανακτόρων.
Ο Τσίπρας εσχάτως προσπαθεί συστηματικά να μοιάσει στην Αλέκα. Αλλά όπως φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις, λίγοι είναι αυτοί που προτιμούν τις απομιμήσεις.
Σύμφωνα με τα μέτρα του ασφαλιστικού που ανακοίνωσε ο Λοβέρδος θα πάρω σύνταξη το… ένα πανεπιστήμιο έβγαλα, δεν ξέρω να μετράω μέχρι εκεί. Πάντως σίγουρα θα είναι κάποιου αγίου… ανήμερα.
Είναι τόσα πολλά τα μέτρα που όλο και κάποιο επιτυγχάνει να μην προλάβουμε την συνταξιοδότηση εν ζωή. Θα γεμίσουν τα κρουαζιερόπλοια και οι οργανωμένες εκδρομές με “εύθυμες χήρες”.
Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά αμέσως μετά την ανακοίνωση των δημοσιονομικών μέτρων, επιταχύνθηκε η υπογραφή της απόφασης για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών!
Αλλά και για όσους έχουν ηθικό ή θρησκευτικό πρόβλημα να γίνουν μετά θάνατον… φλαμπέ, υπάρχει άλλη οικονομική λύση. Αντί για πανάκριβα φέρετρα από τικ, καρυδιά και βέγκε, να βιδώνουν απευθείας επάνω τους τα χερούλια.
Τεράστιο ράλι χθες στο χρηματιστήριο. Και το ήξερα ότι έπρεπε την προηγούμενη εβδομάδα να πάρω μερικά “βαριά χαρτιά”. Αλλά φευ, όπως όλοι οι Έλληνες, καλές ιδέες έχω, κεφάλαια δεν έχω.
Ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης θα μπορεί να διαθέσει μέχρι και 720 δισ. ευρώ στις χώρες που απειλούνται με χρεωκοπία. Μμμ… μπορεί και να μας φτάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά