Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Το τρίστρατο της γαλάζιας πολυκατοικίας



Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαµαράς µιλά στη χθεσινή σύσκεψη  µε τους προέδρους των γαλάζιων νοµαρχιακών επιτροπών
Τρεις διαφορετικούς δρόµους ακολουθούν πλέον οι ένοικοι της γαλάζιας «πολυκατοικίας»: ο Αντώνης Σαµαράς λέει κατηγορηµατικά «όχι» σε κάθε µορφής συναίνεση µε την κυβέρνηση και υπόσχεται να «αποκαταστήσει την αδικία εις βάρος των χαµηλόµισθων και χαµηλοσυνταξιούχων» εάν η Ν.∆. επανέλθει στη κυβέρνηση, η Ντόρα Μπακογιάννη ζητεί «εθνική συνεννόηση τώρα» προειδοποιώντας ότι σε τρεις µήνες θα είναι αργά, ενώ ο Γιώργος Καρατζαφέρης προκρίνει προσφυγή στις κάλπες και αναδιάρθρωση χρέους.
Ο πρόεδροςτης Ν.∆.
επιδιώκει τη

µέγιστη κινητοποίηση («αγώνας πόρτα - πόρτα», όπως λένε στενοί συνεργάτες του) από τον κοµµατικό µηχανισµό και σήµανε προσκλητήριο «εθελοντών» που θα δώσουν ώθηση στη Ν.∆. και θα οδηγήσουν στην πολιτική ανάκαµψή της. Οπως ανέφερε σε χθεσινή σύσκεψη µε τους προέδρους των γαλάζιων νοµαρχιακών επιτροπών (ΝΟ∆Ε), οι εθελοντές µπορούν να διεκδικήσουν ρόλο στις κοµµατικές οργανώσεις έως και θέση στα ψηφοδέλτια του κόµµατος, στέλνοντας έτσι κι ένα µήνυµα ότι θα προχωρήσει σε ευρεία ανανέωση των συνδυασµών. Κλιµακώνοντας την επίθεση στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Ν.∆.
προεξόφλησε ότι η οικονοµική συνταγή του Μνηµονίου «έχει αποτύχει» και οι «θυσίες των ελλήνων πολιτών δεν πιάνουν τόπο», ενώ κατέστησε σαφές ότι η αξιωµατική αντιπολίτευση θα αρχίσει να προβάλει πλέον το δικό της κυβερνητικό πρόγραµµα. Αίσθηση µάλιστα προκάλεσε και η προαναγγελία του ότι στο γαλάζιο σχέδιο περιλαµβάνεται η στήριξη στα χαµηλά εισοδήµατα, µέσω της ενίσχυσης µισθών και συντάξεων.
Την ίδια ώρα,ΛΑΟΣ και ∆ηµοκρατική Συµµαχία περιέγραφαν µε δραµατικούς τόνουςτην κατάσταση και κατηγορούσαν τη Ν.∆. για «µικροκοµµατικά παιχνίδια», δείχνοντας ωστόσο διαφορετικούς δρόµους για έξοδο από την κρίση. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, περιοδεύονταςστη Λάρισα, υποστήριξε ότι «είναι αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση όσο και αν αυτόφοβίζει κάποιους, όσο και αν προκαλεί τις αγορές» και σχεδόν ανοικτά ζήτησε πρόωρες εκλογές. «Οι εκλογές δεν είναι ευπρόσδεκτες µε την οικονοµική κατάσταση που έχουµε αλλά το µη χείρον βέλτιστον. Εάν πρόκειται νααλλάξει αυτή η κυβέρνηση, τότε να υποστούµε και τηδοκιµασία τωνεκλογών...», ανέφερε.
Η Ντόρα Μπακογιάννη από τη Θεσσαλονίκη, όπου πραγµατοποιήθηκε η δεύτερη προσυνεδριακή συνδιάσκεψη της ∆ηµοκρατικής Συµµαχίας, προειδοποίησε ότι «σε τρεις µήνες θα είναι πολύ αργά αν δεν υπάρξει εθνική συνεννόηση». Προέβλεψε µάλιστα ότι εάν δεν αλλάξει το κλίµα απαισιοδοξίας και δεν βελτιωθούν οι οικονοµικοί δείκτες, η κυβέρνηση «θα αναγκαστεί να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές». Σχολιάζοντας και την αντίθεση του κ. Σαµαρά στην προοπτική συναινετικών κινήσεων, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι «δεν γίνεται συζήτηση για συγκυβέρνηση, αλλά για εθνική συνεννόηση». «Να καταλάβουµε πού βρισκόµαστε και πώς θα βγούµε από την κρίση. ∆εν ενδιαφέρεται ο ελληνικός λαός για κοµµατικά παιχνίδια και κοµµατικούς στόχους, ούτε για κοκοροµαχίες...», ήταν το δικό της «καρφί». 

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά