Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Θα είναι κρίμα

Λογικό είναι να μην αισθάνεται ευτυχισμένος ο Θεοδωράκης από το εκλογικό αποτέλεσμα. Οταν από το «6 και κάτι» πέφτεις στο «4 και κάτι» δεν μπορείς παρά να παραδεχτείς ότι η προσπάθειά σου στέφθηκε από παταγώδη αποτυχία και άρα κάτι πρέπει να αλλάξεις στον τρόπο που σκέφτεσαι και στον τρόπο που ενεργείς. Η άλλη λύση είναι να περιμένεις ότι θα αλλάξουν μυαλά οι ψηφοφόροι και ότι την επόμενη φορά θα καταλάβουν το λάθος τους και θα διαλέξουν εσένα.
Ο Θεοδωράκης διάλεξε τη λύση του συνεδρίου, έτσι ώστε να αναζητήσουν όλοι μαζί την καλύτερη δυνατή προοπτική τους. Οταν, όμως, επιλέγεις τέτοιες λύσεις δεν φροντίζεις να τις υπονομεύσεις πριν ακόμη τις προχωρήσεις. Γιατί ο Θεοδωράκης αυτό έκανε δηλώνοντας πως δεν υπάρχουν περιθώρια προσχώρησης στις διεργασίες που ξεκίνησαν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ και ότι ή αυτόνομο θα παραμείνει το Ποτάμι ή θα διαλυθεί.
Ας με συγχωρέσει ο συμπαθέστατος τέως συνάδελφος, αλλά αυτά τα περί αυτονομίας δεν τα καταλαβαίνω όταν το
πιστοποιητικό γέννησης του κόμματός του λέει καθαρά ότι στόχος και επιδίωξή του είναι να συνεργαστεί για την επίλυση των προβλημάτων του λαού και του τόπου. Και δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να αποδέχεται κάποιος και περισσότερο να επιδιώκει τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ή και με τους δύο, και να την απορρίπτει, εκ των προτέρων μάλιστα, όταν έχει να κάνει με συγγενή ιδεολογικά σχήματα.
Η πολιτική είναι ρεαλισμός. Οποιος θέλει να αγνοεί τα δεδομένα και τα όριά του είναι αναπότρεπτα καταδικασμένος σε αποτυχία. Το Ποτάμι ξεκίνησε στοχεύοντας στο 15%, στις τελευταίες εκλογές είχε για στόχο του το 10% και θα είναι κρίμα αν στις επόμενες βρεθεί να παλεύει για την κοινοβουλευτική του επιβίωση.
Κανένας δεν βρίσκεται στη ζωή αυτή από παρθενογένεση. Και κανένας δεν μπορεί σοβαρά να διατείνεται ότι δεν έχει σχέση με το χθες. Ο καθένας μας κουβαλάει το παρελθόν του, τις ιδέες που προβάλλει, τους συνεργάτες που διαλέγει. Ολα αυτά τον χαρακτηρίζουν και έως έναν βαθμό τον δεσμεύουν. Προσωπικά δεν βλέπω τι μπορεί να εμποδίσει το Ποτάμι να συμπορευτεί με κάποιους με τους οποίους προφανέστατα συγγενεύει ιδεολογικά. Ισως μόνο το πείσμα. Και, όπως είπαμε και πριν, θα είναι κρίμα.
Ερ. Μπαρτζινόπουλος-Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά