Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Πολιτικές τερατογενέσεις

 Πολιτική τερατογένεση της κρίσης είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Υπό ομαλές συνθήκες ούτε ένα κόμμα σαν αυτό του Π. Λαφαζάνη θα εύρισκε χώρο ύπαρξης.
Η Ζ. Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε, σε μία τετράωρη (!!) και επεισοδιακή συνέντευξη, ότι θα συνεργαστεί ως ανεξάρτητη με τη Λαϊκή Ενότητα του Π. Λαφαζάνη.
Αποτελεί η Λαϊκή Ενότητα μία πολιτική τερατογένεση της εξαετούς κρίσης. Αλλά πολιτική τερατογένεση της κρίσης είναι και η ίδια η Ζ. Κωνσταντοπούλου. Διότι υπό ομαλές συνθήκες ούτε ένα κόμμα σαν αυτό του Π. Λαφαζάνη θα εύρισκε χώρο ύπαρξης ούτε ένα πρόσωπο σαν τη Ζ. Κωνσταντοπούλου θα είχε προβεβλημένο ρόλο στον πολιτικό βίο.
Η Λαϊκή Ενότητα είναι ένα άθροισμα προσώπων και ομάδων που είναι μόνον «αντί». Είναι αντιευρωπαϊστές, είναι αντιμνημονιακοί, είναι
αντιδυτικοί, είναι «αντί» όλων των δημοκρατικών κομμάτων αλλά και αντιΣΥΡΙΖΑ, είναι αντιορθολογιστές και ερμηνεύουν τα πολιτικά φαινόμενα με θεωρίες συνωμοσίας. Συμπίπτουν εξ αντικειμένου στη λογική αυτή με τη Χρυσή Αυγή, μία ακόμη πολιτική τερατογένεση της κρίσης. Είναι και η Χρυσή Αυγή κόμμα αντιευρωπαϊκό, αντιμνημονιακό, αντιδυτικό, αντιδημοκρατικό, αντιορθολογικό και συνομωσιολογικό. Ίσως λοιπόν Λαϊκή Ενότητα και Χρυσή Αυγή θα αλιεύσουν ψήφους εκτός βεβαίως άλλων προελεύσεων και από τα ίδια θολά νερά. Εκεί ο ρόλος της Ζ. Κωνσταντοπούλου θα αποδειχθεί πολύτιμος, καθώς:
Ως βουλευτής είχε διαφωνήσει γιά την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και την αναστολή της χρηματοδότησής της.
Ως Πρόεδρος της Βουλής είχε ζητήσει να επανεξεταστούν νόμοι που είχαν ψηφιστεί χωρίς τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και είχε προσπαθήσει να επιβάλει τη παρουσία στη Βουλή των προφυλακισμένων βουλευτών της, παρά την αντίθετη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα.
Συγκροτείται λοιπόν την ώρα αυτή ένα εθνικολαϊκιστικό, αντιευρωπαϊκό, αντιμνημονιακό, αντιδυτικό, συνομωσιολογικό και δραχμολάγνο μέτωπο με δύο ποιοτικώς διαφορετικά ασφαλώς σκέλη, που όμως εξ αντικειμένου συμπίπτουν σε πολλά σημεία: Τη Λαϊκή Ενότητα και τη Χρυσή Αυγή. Αν κάποιος ηγεμονεύσει στο μέλλον αυτού του ετερόκλητου χώρου δεν θα είναι ο, κατά την άποψή μου, μετρίων ικανοτήτων Π. Λαφαζάνης. Θα είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Πάνος Λουκάκος-thetoc.gr

1 σχόλιο:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά