Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016

Αρχαιολογικές ανασκαφές στο Κάστρο


Η αρχαιολογική σκαπάνη επιτέλους έφτασε και στην περιοχή μας. Στη θέση Αμυγδαλιές κοντά στο κάστρο της Πελασγίας συνεχίζονται οι αρχαιολογικές ανασκαφές της Εφορίας αρχαιοτήτων Φθιώτιδας Ευρυτανίας (ΕΦΑΦΕ)  με επικεφαλής την αρχαιολόγο κ. Αθανασία Τσόκα .
Τα μέχρι τώρα αρχαιολογικά ευρήματα είναι δυστυχώς συλλημένοι τάφοι  ,διάφορα κτερίσματα και λίγα νομίσματα.
Η εποχή προσδιορίζεται με μια πρώτη εκτίμηση περίπου στον 3ον με 4ον π.Χ αιώνα.
Μήπως ήλθε η ώρα οι τοπικές αρχές να δώσουν επιτέλους λίγη προσοχή ώστε να αναδειχθεί αυτός ο πλούσιος αρχαιολογικά τόπος ;
Ζητάμε πολλά ;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΧΟΥΝ 10 ΜΕΡΕΣ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΙΟΥΛΙΟ ΜΗΝΑ
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΤΡΩΜΕ ΣΤΗ ΜΑΠΑ
Γ.Κ

Ανώνυμος είπε...

περιμενετε απο τον κ... της μαιμους καλλιγραφια
ο γκλετσος εχει δωσει εντολη να δινουν το βαρος οι σκουπιδιαρες στη Γλυφα
ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ

Πετρούλα Τατσοπούλου είπε...

Το "επιτέλους" στην αρχή της δημοσίευσης φαντάζομαι είναι ειρωνικό. Γιατί τί άλλο μπορεί να είναι όταν η ανασκαφή έπεται της λανθρανασκαφής... Η πληροφορία που συλλέγεται μετά από τέτοια περιστατικά είναι ελλιπής και μεις μένουμε στο φάσμα της φαντασίας να πλάθουμε σενάρια φτωχά για λίρες χρυσές. Ωστόσο θα συμφωνήσω ότι η τοπική αρχή θα πρέπει να εργαστεί ώστε όλοι όσοι κατοικούν σ αυτόν τον τόπο να γνωρίσουν επιτέλους την αξία των χναριών που άφησαν οι προκάτοχοι αυτής της γής, και να μην την εκτιμούν σε γρόσια.

διαχειριστής είπε...

Αγαπητή Πετρούλα.
Πράγματι το ειρωνικό της υπόθεσης είναι να ανοίγεις συλλημένους τάφους , μα το πιο ωραίο που για ευνόητους λόγους δεν ανέφερα είναι ότι κατά τα λεγόμενα της αρχαιολόγου την πρώτη μέρα της ανασκαφής άφησαν φτυάρια και κασμάδες στη περιοχή και την άλλη μέρα το πρωί είχαν κάνει φτερά.
Ευχαριστώ για την συμμετοχή στον διάλογο.

Η Πελασγία από ψηλά