Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Γιορτάζουν οι γαλοπούλες;

Δεν ξέρω αν η κυβέρνηση θα γιορτάσει αύριο την δεύτερη επέτειό της στην εξουσία. Αλλά έτσι που τα έφερε η άτιμη η χρονική συγκυρία, αν οργανώσει εορτασμούς, με απολογισμούς έργου και όλα τα συναφή που συνηθίζονται, θα πέσει πολύ γέλιο...

Προσέξτε λοιπόν πως μας βρίσκει η συμπλήρωση δύο χρόνων, από τότε που η “πρώτη φορά Αριστερά” ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας.
“Δεν ήρθε η κυβέρνηση της Αριστεράς για να πάρει μέτρα” έλεγε πριν από δύο χρόνια ο πρωθυπουργός, συνιστώντας μας μάλιστα, “να ξεχάσουμε την Τρόικα, γιατί δεν υπάρχει πια Τρόικα”.
Μέσα σε δύο χρόνια, η κυβέρνηση Τσίπρα πήρε τόσα μέτρα, όσα δεν πήραν όλες μαζί οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Η τρόικα όχι μόνο ζει και βασιλεύει, αλλά ζητά να μειωθεί το αφορολόγητο όριο στα 3.500 ευρώ!
Προσέξτε:

Πριν από δύο χρόνια, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατήγγειλε την κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία δεν δεχόταν να μειώσει το αφορολόγητο όριο από τα 9.200 ευρώ, στα 9.000 ευρώ. Και υποσχόταν άμεση αύξηση του αφορολογήτου στα 12.000 ευρώ.

Το αφορολόγητο όριο έχει σήμερα υποχωρήσει στα 8.700 ευρώ και ούτε οι υπουργοί πια δεν πιστεύουν οτι θα διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα, ανασκευάζοντας τις δηλώσεις που τους ξεφεύγουν...


Πριν από δύο χρόνια η κυβέρνηση εκτός από την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και των μνημονίων, εξήγγειλε αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό από τους πλούσιους και εθελοντικό από τους φτωχούς.

Δύο χρόνια μετά έχει θεσπίσει το ακριβώς αντίθετο. Υποχρεωτικό δανεισμό από τους φτωχούς, εθελοντικό από τους πλούσιους και κανένα δανεισμό από τους φοροφυγάδες που εξακολουθούν να κοιμούνται ήσυχοι.

Πάνε και οι λίστες Λαγκάρντ, πάνε και τα σαφάρι που οργάνωνε ο Βαρουφάκης, πάει μαζί τους και ο ΦΠΑ στα νησιά που η κυβέρνηση δεσμευόταν οτι θα τον μειώσει και τελικά τον αύξησε!

Πάνε και οι συντάξεις, πάνε και τα μεροκάματα που η κυβέρνηση υποσχόταν οτι θα αυξήσει και τελικώς τα έφτασε στα 300 ευρώ...


“Δεν θα δεχθούμε πια εντολές μέσω mail ” έλεγε η κυβέρνηση πριν από δύο χρόνια.

Αυτό τουλάχιστον το τήρησε. Ο υπουργός Οικονομικών δεν στέλνει πια mail στη Τρόικα, επειδή φοβάται μη διαρρεύσουν πρόωρα, τα νέα μέτρα που έχει δεχθεί. Τις εντολές πια τις παίρνει αυτοπροσώπως...


Γι αυτό υποστηρίζω οτι η δεύτερη επέτειος της Αριστεράς (ποιας αριστεράς δηλαδή...) στην εξουσία, δεν προσφέρεται για εορτασμούς.


Είναι σαν να γιορτάζουν οι γαλοπούλες τα Χριστούγεννα και τα αρνιά το Πάσχα...

 Bασ. Χιώτης-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

3 σχόλια:

  1. Γιατί ρέ χιώτη,μας τή λές πού πιστέψαμε τό τσίπρα,εσείς προβάλλατε στόν έντυπο καί ηλεκτρονικό τύπο,τά ψέμματά του,όπως τώρα προβάλλετε τά ψέμματα τής ΝΔ,τού πασόκ κλπ,λές καί ξεχάσαμε τή συμφορά μας χτύπησε μέ δαύτους.
    Εκλεκτέ ,τού συστήματος, ψιττακέ,δυστυχώς γιά σας, ό κόσμος δέν ξεχνά τί λέγατε καί τί κάνανε,τίποτα δέν
    ξεχνιέται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκλεκτέ βουλευτά,εκτός από τή διάλυση τής ΕΕ,τή σούπα μπορεί νά χαλάσει καί άλλος ένας αστάθμητος παράγοντας..
    ή οργή τού Ελληνικού λαού ,νά βγάλει τή θηλειά πού τού φορέσατε.....όλοι εσείς οι μνημονιακοί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δείτε αυτό το βίντεο
    https://www.youtube.com/watch?v=ghS6Ai2Lqo0
    αν αντέξετε μέχρι τέλος τι παπαριές έλεγε ο Τσίπρας χωρίς να βρίσετε έχετε χαμηλή πίεση και μπράβο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά