Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Η χώρα καταρρέει, ο λογαριασμός φουσκώνει

Από το "μασάζ" σε κυβερνητικούς βουλευτές, διαρροές και ακριτομύθιες ,πολίτες, επιχειρηματίες,τραπεζίτες προσπαθούν να βγάλουν άκρη με τους χρησμούς για την αξιολόγηση.Ναι μεν βρισκόμαστε κοντά αλλά υπάρχουν αρκετά ανοικτά θέματα ακόμα,με πρώτο τις συντάξεις είναι το μήνυμα από όλες σχεδόν τις πλευρές.
Οι ευρωπαίοι και το ΔΝΤ μπορεί να έχουν κάθε λόγο να μη βιάζονται. Όμως η κυβέρνηση που γνωρίζει - ή θα έπρεπε να γνωρίζει - πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία και την κοινωνία θα έπρεπε να καίγεται κυριολεκτικά για να τελειώνει επιτέλους με την αξιολόγηση.Κάθε μέρα που περνά χωρίς συμφωνία η κατάσταση επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο και η ανασφάλεια κυριαρχεί παντού.
Η αβεβαιότητα αποσαθρώνει ότι έχει απομείνει από τον παραγωγικό ιστό της χώρας. Είναι ενδεικτικό, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των τραπεζών, ότι ακόμα και αυτοί  που είχαν προχωρήσει σε ρυθμίσεις των δανείων τους τα εγκατέλειψαν και πάλι. Αποτέλεσμα σχεδόν το 80% των δανείων που είχαν ρυθμιστεί έγιναν πάλι "κόκκινα" μέσα στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.Η κατανάλωση μειώνεται διαρκώς ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης. Ακόμα και η αγορά του ψωμιού μειώθηκε σημαντικά αυτό το διάστημα.
Είναι προφανές σε όσους έχουν επαφή με την πραγματικότητα και δεν κατατρύχονται από ιδεοληψίες και εσωκομματικές έριδες, ότι η οικονομία και κατά συνέπεια και η κοινωνία, δεν αντέχουν άλλο αυτό το σκηνικό των ατέρμονων διαπραγματεύσεων.Που καταλήγουν πάντα, όπως φαίνεται και τώρα σε ακόμα χειρότερα μέτρα,σε ακόμα πιο οδυνηρές περικοπές, από αυτές που υποτίθεται αγωνίζονταν η παρέα του Μαξίμου να αποτρέψει. Δυστυχώς για τη χώρα, τα παθήματα του κ.Τσίπρα και των συμβούλων του,δεν τους έγιναν μαθήματα. Συνεχίζουν την ίδια αδιέξοδη πολιτική, υποτίθεται,διαπραγμάτευση,ενώ γύρω τους καταρρέουν τα πάντα.Ας αποφασίσουν επιτέλους αν αντέχουν τις ευθύνες που έχουν αναλάβει γιατί  πολίτες, επαγγελματίες, επιχειρήσεις,δεν αντέχουν άλλο αυτό το σκηνικό του καθημερινού τρόμου.
ΤΟ ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Η οικονομία,βασικά,είναι κλίμα.
    Τό κλίμα διαμορφώνουν πρός τά πάνω ή κάτω,γιά τήν Ελλάδα,οι τοκογλύφοι,μέ αξιολογήσεις κλπ
    Οταν οι τοκογλύφοι παίρνουν τά λεφτά πού γουστάρουν,ή οικονομία πάει καλά.
    Οταν νοιώσουν,οι τοκογλύφοι ότι κινδυνεύουν νά χάσουν τά λεφτά τους,τότε ή οικονομία πάει
    χάλια,πρέπει νά μή δίνονται συντάξεις,ώστε αυτοί οι τοκογλύφοι νά δίνουν δόσεις γιά τά
    χρέη τής χώρας καί νά τά παίρνουν από τούς συνταξιούχους,αφού ή Ελλάδα δέν έχει από αλλού νά
    τούς τά δώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά