Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αυταπάται πλέον. Εξαπατά

Οι συνεχείς αυταπάτες, συνιστούν εξαπάτηση. Γιατί η επανάληψη του ίδιου λάθους πολλές φορές, δηλώνει πρόθεση. Τα νοήμονα όντα διδάσκονται από τα παθήματα τους. Τα ιδιαιτέρως νοήμονα, διδάσκονται από τα παθήματα των άλλων.
Στα καθ΄ημάς, ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης του, με το πάθος και την ορμή του νεοφώτιστου, πίστεψε πραγματικά πως μπορεί να αλλάξει την Ευρώπη. Ηττήθηκε κατά κράτος.
Η Ευρώπη όχι μόνον δεν άλλαξε, αλλά καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ, αν θέλει να επιβιώσει πολιτικά, να αλλάξει αυτός. Κάτι που αντιστρατεύεται την μεσσιανική αντίληψη για τον ρόλο της ριζοσπαστικής Αριστεράς και την βολονταριστικό αξίωμα «επειδή το θέλουμε, θα το πετύχουμε.» Ετσι, βλέπουμε να στήνεται το ίδιο σκηνικό με αυτό προ δύο χρόνων.
Αλλά σήμερα είναι αδικαιολόγητοι. Μετά την τραυματική εμπειρία του 2015 θα έπρεπε να είχαν συνετισθεί. Και τότε, όπως και τώρα, οι εταίροι μας τους έστελναν μηνύματα, πολύ απλά, χωρίς κώδικες και γρίφους. Αλλά η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν
και παραμένει προσκολλημένη στις αρχέγονες ιδεολογικές της αρχές. Ετσι, δεν μπορεί να διαβάσει αυτά τα μηνύματα.
Μετά τις γνωστές ανοησίες για «νταούλια και χορούς» που λίγο έλλειψε να οδηγήσουν την χώρα στην καταστροφή, σήμερα βρέθηκε ένας πιο «κομψός» λόγος για την παράταση των συζητήσεων για την αξιολόγηση. Οι εκλογές στην Γερμανία.
Πιστεύουν δηλαδή οι αφελείς, πως ο Σούλτς θα μοιράσει λεφτά των Γερμανών φορολογουμένων στην Ελλάδα, που είναι τελικά, ένα βαρέλι δίχως πάτο. Πιστεύουν πως θα υπάρξει Γερμανική κυβέρνηση που θα χρηματοδοτήσει το πάρτυ στις Δ.Ε.κ.Ο με τους μισθούς των 3-4.000 ευρώ. Ή πως θα επιτρέψει το Γερμανικό κοινοβούλιο, ο κάθε συνταξιούχος της ΔΕΗ να κοστίζει στο Ελληνικό Δημόσιο περίπου 15.000 ευρώ.
Προχθές ο Γκάμπριελ ήταν σαφής. Με αυτά που είπε θα πρέπει να προσγείωσε την Ελληνική κυβέρνηση στην πραγματικότητα. Ζήτησε, αυτός ο σοσιαλδημοκράτης, την συνέχιση της πολιτικής των υψηλών πλεονασμάτων μέχρι, τουλάχιστον, το 2021.
Τότε γιατί καθυστερούν και δεν υπογράφουν; Γιατί εξαπατούν τον Ελληνικό λαό; Πού αποβλέπουν; Μα φυσικά στην παραμονή τους στην εξουσία, παντί τρόπω. Το είπε ξεδιάντροπα στην Ρώμη ο Α.Τσίπρας. Δήλωσε πως « δεν θα παραδώσουμε τον λαό στους yes-men των δυνάμεων που θέλουν την Ελλάδα στον ζουρλομανδύα της λιτότητας.»  Παραβλέπει ή –ακόμα χειρότερα- αγνοεί, πως στα δημοκρατικά πολιτεύματα όποιος χάσει στις εκλογές παραδίδει και την εξουσία. Η παράδοση της, δεν τελεί υπό καμία αίρεση. Και, κυρίως, δεν εξαρτάται από την βούληση του ηττημένου.
Το αποκλειστικό όπλο που διαθέτει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει να νέμεται απρόσκοπτα την εξουσία, είναι η προπαγάνδα. Δηλαδή, η προσπάθεια επιβολής των αρχών και των πολιτικών θέσεων του, με χοντροκομμένη παραποίηση της πραγματικότητας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο βρίσκεται και η καλλιέργεια της προσμονής και της ελπίδας για τα αποτελέσματα των Γερμανικών εκλογών. Γνωρίζουν πως τίποτα το θετικό δεν θα προκύψει για την χώρα μας, και όμως δηλώνουν πως ελπίζουν. Ουσιαστικά, εξαπατούν ή προσπαθούν να εξαπατήσουν, γιατί αυτό είναι το μοναδικό όπλο που διαθέτουν.
Η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή για την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και σκηνοθετεί μιαν εικονική, που προσπαθεί να την «πουλήσει» στο πόπολο. Είναι μια μάταιη μάχη οπισθοφυλακής, με καταστροφικές συνέπειες για την Εθνική Οικονομία. Αλλά αυτό δεν τους ενδιαφέρει.
Σ. Μουμτζής-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά