Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Ας πάει σε εξεταστική επιτροπή αντί να δίνει συνεντεύξεις και να μιλά για λάθη και αυταπάτες



Μισές απαντήσεις από έναν… περίπου πρωθυπουργό, έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον απόηχο των αποκαλύψεων του «πουλέν» του, Γιάνη Βαρουφάκη. Επιλέγοντας τον Guardian προκειμένου να δώσει συνέντευξη γιατί εδώ σίγουρα θα πιεζόταν περισσότερο και δεν θα έκανε μονόλογο, ο Τσίπρας λέει μεταξύ άλλων ότι μολονότι η αρχηγική στρατηγική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν συγκρουσιακή -«σύμφωνα με την εντολή [που μας έδωσε ο λαός]», θέμα αποχώρησης από το ευρώ και κατ’ επέκταση από την ΕΕ δεν τέθηκε ποτέ, ακόμη και στην κορύφωση της κρίσης όταν η χώρα απείχε μόλις λίγες μέρες από την χρεοκοπία.
«Να φύγουμε από την Ευρώπη και να πάμε που... σε άλλο γαλαξία;» λέει. «Η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης. Χωρίς αυτήν πώς θα ήταν η Ευρώπη; Θα έχανε ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας και της κληρονομιάς της». Εξάλλου το Grexit θα ισοδυναμούσε με αποδοχή του «τιμωρητικού σχεδίου» που ετοίμαζε ο Σόιμπλε και προέβλεπε ότι η Ελλάδα θα έπαιρνε ένα “time out” από τη νομισματική ένωση.
Ο Αλέξης Τσίπρας λέει ότι
ο συμβιβασμός ήταν η μόνη επιλογή συγκρίνοντας τα μέτρα που ελήφθησαν με πικρό φάρμακο που παίρνει κανείς όταν κινδυνεύει η ζωή του. «Κλείνεις τη μύτη, το παίρνεις... Ξέρεις ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος... γιατί προσπάθησες όλα τα άλλα για να επιβιώσεις, να μείνεις ζωντανός».
Επιμένει ότι το κόμμα του μπορεί να φέρει μια ηθική επανάσταση στη χώρα: «Αν βγείτε στο δρόμο και ρωτήσετε τον κόσμο για την κυβέρνηση, πολλοί μπορεί να μας πουν ‘ψεύτες’, αλλά κανείς δεν θα πει ότι είμαστε διεφθαρμένοι, άτιμοι ή ότι βάλαμε το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι».
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Guardian ο πρωθυπουργός παραδέχεται πως έκανε λάθη, λέει μάλιστα χαρακτηριστικά "έκανα λάθη, μεγάλα λάθη" και όπως τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας το μεγαλύτερο λάθος του μπορεί να ήταν "η επιλογή των ανθρώπων σε θέσεις-κλειδιά".
Αναφερόμενος μάλιστα στον Γιάνη Βαρουφάκη λέει πως ο “Γιάνης προσπαθεί να γράψει ιστορία με διαφορετικό τρόπο. Παρουσίασε το σχέδιο Β και ήταν τόσο αόριστο, δεν άξιζε να μιλάμε. Ήταν απλά αδύναμο και αναποτελεσματικό”. Λέει μάλιστα πως ο Σοίμπλε “ήταν το alter ego του. Τον αγάπησε. Τον σεβάστηκε πάρα πολύ και τον σέβεται ακόμα”.

"Τώρα στόχος μου είναι να βγάλουμε την Ελλάδα από το τέλμα που την οδήγησαν αυτοί που τη χρεοκόπησαν και να προχωρήσουμε μπροστά με βαθιές μεταρρυθμίσεις. Άλλωστε, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι η κρίση δεν θα επιστρέψει" λέει.
Τέλος μας… προετοιμάζει για το μεγάλο γεγονός του χρόνου το καλοκαίρι, την έξοδο από τα μνημόνια ενώ όταν τον ρωτούν για το γραφείο του στο Μαξίμου θυμάται ότι επί Σαμαρά ήταν… καταθλιπτικό κι αυτός το άλλαξε.
Τι να πει κανείς για έναν παθολογικό ψεύτη. Το γεγονός και μόνο ότι παραδέχεται μεγάλα λάθη δεν είναι αυτοκριτική. Είναι αφέλεια και είναι ο απόλυτος κυνισμός.
Τι λες ρε Αλέξη. Έκανες τραγικά λάθη που κόστισαν δισεκατομμύρια στον ελληνικό λαό και συνεχίζεις σα να μη συνέβη τίποτε; Δεν υπάρχει τιμωρία δηλαδή;
Και τι απαντά ο Τσίπρας στις αποκαλύψεις του Βαρουφάκη που είναι μάλλον καταγεγραμμένες; Τι λέει για την κλοπή των 16 δις ευρώ που σκεφτόταν να κάνει; Τι λέει για τον Στουρνάρα που θα τον πέταγε με τις κλωτσιές έξω από την ΤτΕ και ουρλιάζοντας; Τι λέει για ολόκληρο το σχέδιο Β που ήταν με δική του αποδοχή; Για το πετρέλαιο από τον Μαδούρο και τα ρούβλια από τον Πούτιν; Δεν λέει απολύτως τίποτε, παρά μόνο μιλά για σημαντικά λάθη στα πρόσωπα που επέλεξε. Κι αυτό το λάθος το πληρώσαμε εμείς.
Και γιατί ήταν λάθος η επιλογή Βαρουφάκη; Έτσι ξαφνικά τον επέλεξε; Όχι βέβαια. Ήταν κολλητός του, τον στήριξε παντού, τον εμπιστεύτηκε, του έδωσε το σημαντικότερο χαρτοφυλάκιο. Του έλεγαν ότι είναι ένας άσχετος οικονομολόγος , αλλά ο πρωθυπουργός επέμενε στο… λάθος. Όχι, λοιπόν, δεν ήταν λάθος, ήταν συνειδητή επιλογή η οποία κόστισε καμιά 100αριά δις ευρώ.
Από τη συνέντευξή του δεν γίναμε σοφότεροι. Δεν τόλμησε να διαψεύσει τίποτε απ’ όσα ακούγονται και γράφονται. Πιπιλάει την καραμέλα του σχεδίου Σόιμπλε για έξοδο από το ευρώ που ο ίδιος απέτρεψε. Αλλά δεν λέει για το Γουδή, για την απώλεια σκέψης και για την παντελή έλλειψη κρίσης.
Στο κάτω – κάτω αν έχει τα κότσια ο Τσίπρας ας πάει σε εξεταστική επιτροπή αντί να δίνει συνεντεύξεις και να μιλά για λάθη και αυταπάτες. Ας πάει σε Ειδικό Δικαστήριο για να εξηγήσει γιατί ζημίωσε τη χώρα, αντί να ασχολούμαστε με τα λαϊκά αναγνώσματα των Συριζαίων.
antinews.gr

4 σχόλια:

  1. Προτυπο αρθρου λαικισμου και παραπληροφόρησης!
    Ένα ελεεινο , γελοιο κι εχθρικο αρθρο από του Κουλη την επιχειρησιακή και επιχειρηματική στρατηγική που επικεντρωνεται στο σύνθημα; Τφεκατε με λογια αερατα, ψευτιες και παρολες αλλα Γκειμπλερ λεβεντες γραφιάδες και υποχειρια της δεκαρας ωσπου να πεσει το καστρο του Αλεξη Τσιπρα! Λες και τον καιρο που ο Αλεξης ανελαβε τη διακυβερνηση με ένα εξωτερικο χρεος 318 δις Ευρω υπηρχε άλλη εναλλακτικη λυση από τη λιτοτητα και την υποχρεωτικη συμμετοχη ολων μας με τους οβελους μας ωστε να μπορέσουμε να παραμείνουμε στην Ευρωπ. Κοινοτητα οπου και ανήκουμε σαν λαος και Χωρα!!!Χ

    ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τσίπρας σήμερα στον Guardian: Εκανα μεγάλα λάθη - Δεν είχα εμπειρία, είχα αυταπάτες
    Έκανα λάθη... μεγάλα λάθη ,το μεγαλύτερο λάθος η επιλογή των ανθρώπων σε θέσεις-κλειδιά
    ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕ 100 ΔΙΣ
    ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑ . ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 8:32:00 μ.μ. EEST
    Ειναι λοιπον φασιστακι καποιος και καυχαται?
    Ετσι απλα με αερατα ξενοιαστα λογάκια αρχιζει αυτή η αρρωστια και μετα κυριαρχεί το ατομο! Τοτε βλέπει μονο εχθρούς μπροστα του που το κατάδιωκουν και καποτε δεν θα δισταξει να πιασει και τη καραμπινα στο χερι!
    Φιλαρακι, ο ανθρωπος είναι από φυση και γεννα ένα ολοτελα φιλησυχο και ακακο πλασμα αλλα καποτε με την ηλικιωση του, θες από επιδράσεις του περιβαλλοντος , την αμαθεια , τη πολιτικη διδαχη και μια σειρα από αλλους παραγοντες αρχιζει να γινεται επικινδυνο ατομο και τυφλος εθνικιστης!
    Μη λες λοιποντετοια πραγματα, φαινεσαι καλο παληκαρι στο βαθος σου!Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά