Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Όταν το σχοινί (για κρέμασμα) γίνεται γραβάτα!

Να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα για τη συμφωνία του χρέους που είχαμε προχθές με τους δανειστές: κατά τη γνώμη μου, είναι μια καλή και απολύτως φυσιολογική και αναμενόμενη συμφωνία. Αλλά αυτό για όσους αντιλαμβάνονται το πολιτικό πλαίσιο και τις ισορροπίες που διαμορφώνονται κατά καιρούς στην Ευρωζώνη και όχι τις παραισθήσεις και τα χονδροειδή ψέματα που διακινούν μονίμως από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.
Η συμφωνία αυτή δεν λύνει το πρόβλημα του χρέους για την Ελλάδα και φυσικά δεν αλλάζει τη ζωή του μέσου Ελληνα ούτε κατά έναν πόντο. Ευτυχώς δεν αφήνει κανένα περιθώριο να κάνουν οι κυβερνήσεις που θα έχουμε από εδώ και στο εξής παροχές κατά το δοκούν ώστε να δελεάζουν τους ψηφοφόρους και να κερδίσουν και πάλι τις εκλογές αλλά να διαλύουν το μέλλον των επόμενων γενιών.

Δεν θα ξαναζήσουμε εποχές αλόγιστης σπατάλης του Δημοσίου με χιλιάδες διορισμούς και εγκληματικά παπατζιλίκια που... εφηύρε ο μέγας Ανδρέας Παπανδρέου και τα συνέχισε επαξίως ο μικρός Καραμανλής. Αυτό είναι το καλό της νέας συμφωνίας, ότι δηλαδή δεν θα κάνουν ό,τι θέλουν οι κυβερνήσεις για τους πελάτες τους.
Το κακό είναι ότι ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος δεν διαπραγματεύτηκαν -και δεν πήραν- τίποτα ώστε να ανασάνει λίγο η οικονομία από την παράλογη και καταστροφική ρήτρα των πλεονασμάτων του 3,5% έως το 2022 και του 2,2% του ΑΕΠ έως το 2060. Δεν διεκδίκησαν τίποτα εκτός ίσως από μια αναβολή ορισμένων μηνών στις νέες περικοπές των συντάξεων, που δεν την πήραν για την ώρα. Γιατί ήξεραν ότι έτσι απλώς θα διευκόλυναν τον επόμενο πρωθυπουργό που θα είναι ο πολιτικός τους αντίπαλος. Θα δούμε αν θέλει και αν μπορεί ο Κυριάκος να διαπραγματευτεί και να κερδίσει χαμηλότερα πλεονάσματα γιατί έτσι μόνο μπορεί να πάρει μπροστά η οικονομία.

Ωστόσο η εβδομάδα που πέρασε ήταν εβδομάδα πολιτικού στριπτίζ για τον πρωθυπουργό. Πρώτον, αφού δέχτηκε το θέμα της Μακεδονίας, δήλωσε μετανοημένος για το δημοψήφισμα του καλοκαιριού του 2015. Δεύτερον, προθυμοποιήθηκε να μαρτυρήσει υπέρ του πρώην επικεφαλής της Eurostat Γεωργίου τον οποίο κυνηγούσαν με μανία οι Καραμανλικοί (με την αρωγή του ΣΥΡΙΖΑ) γιατί απλώς κατέγραψε στη Στατιστική Υπηρεσία την αλήθεια για την καταστροφή που έφερε στην οικονομία η διακυβέρνηση της Ν.Δ. από το 2005 ως το 2009. Τρίτον, πανηγύρισε την απόφαση μιας απλής επιμήκυνσης του χρέους την οποία στο παρελθόν αποκαλούσε «μακρύτερο σχοινί για να κρεμαστούμε». Αν εξαιρέσεις την απόφαση για το όνομα της Μακεδονίας που, ως μείζον εθνικό θέμα, όφειλε να το κυρώσει αμέσως στη Βουλή (αν πέρναγε) ή ακόμα και να έκανε και δημοψήφισμα, όπως ο Ζάεφ, όλα τα υπόλοιπα είναι σωστά.

Η... ειδοποιός διαφορά είναι ότι κάθε χρόνο που περνάει και κυβερνάει θα πρέπει να συνειδητοποιεί ο ίδιος ότι όσα έλεγε πέρυσι ήταν μια αυταπάτη ή ένα ψέμα που είτε αυτοαναιρείται είτε το αναιρεί ο ίδιος! Τον λογαριασμό, εικάζω, θα τον δούμε σύντομα στις εκλογές. 

 Τάσος Καραμήτσος-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά