Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Η μόνη δέσμευση στην οποία υπήρξε συνεπής, ήταν η γραβάτα…

Kαι αυτή έμεινε μισή...
Το να φορέσει γραβάτα ήταν τελικά η μόνη υπόσχεση την οποία τήρησε ο Αλέξης Τσίπρας. Η γραβάτα ήταν το μόνο θέμα στο οποίο όντως αποδείχτηκε συνεπής.
Και δεν αναφερόμαστε καν στο προεκλογικό πρόγραμμα του 2015, που περιλάμβανε δεσμεύσεις όπως το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, οι αξιοπρεπείς συντάξεις και η προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς.
Αναφερόμαστε στις υποσχέσεις που κατ’ επανάληψη έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας ακόμη και μετά τα μνημόνια. Τη δέσμευσή του παράλληλα με τη λιτότητα και τις περικοπές να κάνει πιο δίκαιο και πιο αποτελεσματικό το σύστημα συντάξεων.
Τις κατά καιρούς υποσχέσεις του ότι θα επαναφέρει τα δικαιώματα των εργαζομένων σε σχέση με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις συμβάσεις. Τις εξαγγελίες ότι θα μπορέσει να ανασυγκροτήσει τις βασικές δομές του κοινωνικού κράτους από το σύστημα υγείας έως τα κοινωνικά επιδόματα.
Πάνω από όλα, την υπόσχεση που
έδωσε στην ελληνική κοινωνία ότι θα μπορούσε να υπάρχει ένα άλλο ήθος στη διακυβέρνηση, ταιριαστό με την ιστορία και τις παραδόσεις της Αριστεράς, με σεμνότητα και αποφυγή τοξικών σχέσεων με επιχειρηματικά συμφέροντα.
Σε καμία από αυτές τις δεσμεύσεις δεν αποδείχτηκε συνεπής ο Αλέξης Τσίπρας. Αντίθετα, τα βασικά επιτεύγματα της διακυβέρνησής του είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, η επιδείνωση της θέσης των μισθωτών, οι μεγάλες περικοπές στις συντάξεις, η αποδόμηση του συστήματος υγείας που είναι σήμερα σε οριακή κατάσταση, η προσπάθεια οικοδόμησης μιας νέας διαπλοκής με συγκεκριμένα επιχειρηματικά κέντρα, ο διαρκής συγχρωτισμός με την αισθητική και το ήθος του Πάνου Καμμένου
Ακόμη και η συνέπεια στην υπόσχεση ως προς τη γραβάτα προβλήθηκε στη φιέστα του Ζαππείου για να συγκαλυφθεί το γεγονός ότι στην πραγματικότητα μπορεί να έβαλε γραβάτα αλλά τελική λύση για το χρέος δεν ήρθε. Η χώρα θα παραμείνει και στη θηλιά του χρέους και στη μέγγενη της μνημονιακής επιτήρησης για πάρα πολλά χρόνια ακόμη.
Και έτσι η κόκκινη γραβάτα θα μείνει τελικά στην ιστορία ως σύμβολο όχι συνέπειας αλλά πολύ περισσότερο διάψευσης και ματαίωσης των όποιων προσδοκιών από αυτή υη κυβέρνηση. 
lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά