Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Γιατί ασχολείστε με τον τρόπο που εκλέγεται ο Τσίπρας;

Από δεκαπέντε χρονών, ο Αλέξης έμαθε την ζωή ως νικητής. Ένα καπρίτσιο της ελληνικής ιστορίας σε συνδυασμό με τον προσωπικό του κυνισμό, τα ‘φεραν έτσι ώστε μέχρι τα σαράντα του χρόνια να γνωρίζει μόνο νίκες. Την ήττα την βίωσε για πρώτη φορά τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2019. Πάει να πει, βρίσκεται ακόμα υπό την επήρεια αυτού του σοκ. Μην τον ανασταίνετε το λοιπόν, μην τον ξαναβάζετε στο παιχνίδι. Αφήστε τον να βράζει στο ζουμί του.
Τι λόγο είχε η ΝΔ να βγάλε ι ανακοίνωση για τον τρόπο εκλογής του Προέδρου του Σύριζα; Κανέναν απολύτως. Τι λόγο είχε να επικρίνει ή να ειρωνευτεί τον Τσίπρα επειδή ανακοίνωσε στην πολιτική γραμματεία του κόμματος του ότι δεν σκοπεύει να θεσμοθετήσει την εκλογή Προέδρου απευθείας από τον λαό; Κανέναν κατά την ταπεινή μου γνώμη. Δικό τους είναι το κόμμα εκεί στην Κουμουνδούρου, ας κάνουν ό,τι τους φωτίσει ο Θεός που έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου για όσους τον άφηναν αδιάφορο. 
Θα πείτε ότι η ΝΔ έβγαλε μια
μικρή σχολιαστική ανακοινωσούλα ότι ο Τσίπρας δεν εμπιστεύεται την κρίση των πολλών, σιγά το πράγμα. Για να λάβει στην συνέχεια μια απάντηση πολλά κλικ παραπάνω, διανθισμένη με μια απίστευτη θεωρία συνομωσίας την οποία εγώ –ομολογώ- δεν είχα ξανακούσει: Ότι ο Κυριάκος συνωμότησε με τον Σαμαρά στην πρώτη αποτυχημένη ψηφοφορία εκλογής Προέδρου της ΝΔ, για να πετάξουν έξω τον Μεϊμαράκη.  
Αστεία πράγματα, μεταξύ μας αν μπορούσε ο Κυριάκος να κάνει τέτοιου εύρους συνωμοσίες θα ήταν πρωθυπουργός πολύ νωρίτερα. Αλλά η ουσία είναι αλλού: Ο Σύριζα τέτοια θέλει. Να μπαίνει στην κεντρική αντιπαράθεση ως παίχτης, ανεξαρτήτως αφορμής. Από δω και στο εξής, λίγο θα τον σκουντάτε κατά λάθος κι αυτός θα γυρίζει και θα σας πυροβολεί στο δόξα πατρί μόνο και μόνο για να κερδίσει λίγη δημοσιότητα στα σάιτς και στα δελτία ειδήσεων. 
Αλλά πέραν του επικοινωνιακού, εκεί στην ΝΔ τι πιστεύετε ότι σας συμφέρει; Να γίνει ο Σύριζα –έστω κατ’ όνομα- ένα κεντρώο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα με εκλογή του αρχηγού από την βάση ή να παραμείνει ένα σκληροπυρηνικό κόμμα της αριστεράς τουλάχιστον στην οργανωτική του δομή και λειτουργία; Προφανώς σας συμφέρει το δεύτερο, τον κάνει ευκολότερο και λιγότερο πειστικό αντίπαλο. Οπότε γιατί κάνετε κριτική στον Αλέξη; Επειδή διάλεξε αυτό που σας συμφέρει; 
Ξέρετε βέβαια πολύ καλά ότι ο Αλέξης βαθιά εντός του επιθυμεί διακαώς την εκλογή του από την βάση. Η υπερψήφιση του από εκατοντάδες χιλιάδες άτομα (που θα πάνε στην κάλπη, είναι βέβαιο) θα του έδινε καινούρια πολιτική δύναμη και θα τόνωνε το στραπατσαρισμένο υπερεγώ του. Απλώς δεν θέλει ρήξη με την αριστερή του πτέρυγα, οπότε κάνει πίσω σ’ αυτό. Αν κάποιοι στο Μοσχάτο σκέφτηκαν ότι με μια τέτοια ανακοίνωση θα πικάριζαν τον Αλέξη προσωπικά, ας το δεχτούμε ως χιουμοριστική πρωτοβουλία. Μόνο που αυτές γίνονται μια φορά, δεν συνεχίζονται εις το διηνεκές, εντάξει; 

Του Δημήτρη Καμπουράκη-in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά