Η κυβέρνηση πήρε απόφαση αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ και εκτός των άλλων αποφάσεων μείωσε και την έκπτωση συνέπειας από το 10% στο 5%. Ουσιαστικά όποιος είναι συνεπής επιβαρύνεται και πληρώνει τα λάθη άλλων. Αυτή είναι μια υπόθεση που δείχνει ότι αντί να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται και χρωστούν επί χρόνια στη ΔΕΗ ή την κλέβουν συστηματικά (σ.σ. οι ρευματοκλοπές και μάλιστα από έχοντες που αποκαλύφθηκαν τους τελευταίους μήνες) τιμωρούνται οι συνεπείς.
Πάρα πολλές είναι οι υποθέσεις όσων έχουν κόκκινα δάνεια και αδυνατούν να πληρώσουν. Η αναφορά δεν είναι για όσους άλλαξε η ζωή τους από τα τρία μνημόνια και εκεί που είχαν ένα Χ εισόδημα βρέθηκαν με μεγάλες μειώσεις και άρα αδυνατούν να πληρώσουν τα δάνειά τους και τις υποχρεώσεις τους.
Υπάρχουν πάρα πολλοί έχοντες και κατέχοντες που έπαιρναν δάνεια χωρίς εγγυήσεις και ουδείς τους ήλεγχε όταν έπρεπε με τις
γνωστές συνέπειες, δηλ. της μη πληρωμής των δανείων τους, και το «κοκκίνισμα» των ισολογισμών και των αποτελεσμάτων χρήσης των τραπεζών.
Από την άλλη πλευρά όμως υπήρχαν συνεπείς φορολογούμενοι που έκοβαν από άλλες υποχρεώσεις για να μην είναι υπερήμεροι έναντι της εφορίας, της τράπεζας, των ασφαλιστικών οργανισμών.
Την ίδια στιγμή που πολλοί έχοντες και κατέχοντες, και μάλιστα αρκετοί από την ελίτ των «προυχόντων», απολάμβαναν χαριστικών ρυθμίσεων και μάλιστα σε περιόδους που δεν συνέβαλαν με την δραστηριότητά τους στο ΑΕΠ της χώρας ή δεν τους ενοχλούσε κανείς για την εξόφληση των δανείων τους και πίεζαν για ρυθμίσεις.
Τα παραδείγματα είναι πολλά από όσους είχαν και έχουν και δεν πλήρωσαν και δεν πληρώνουν και όλοι συζητάνε για ρυθμίσεις που θα τους εξυπηρετήσουν. Προφανώς και να γίνουν ρυθμίσεις σε όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν, αλλά την ίδια στιγμή δεν είναι ορθό να υπάρξει και μια επιβράβευση – έστω ασήμαντη, αλλά συμβολική- για όσους είναι συνεπείς;
Μα πάνω απ’ όλα δεν πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει η ασυλία και να  πληρώσουν οι μπαταχτσήδες που είναι και αρκετοί αλλά και προύχοντες που κάνουν δουλειές με το δημόσιο αλλά συνειδητά κάνουν το κορόιδο;
Γιατί όπως εξελίσσεται η κατάσταση, σε λίγο θα ακουστεί το…«εις υγεία των κορόιδων». 
Άρης Ραβανός-in.gr