Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Οι Σπαρτιάτες έχουν αρχηγό και τον ξέρουν: Ηλίας Κασιδιάρης


Οριστικό τέλος στις αυταπάτες και τις ψευδείς εντυπώσεις  για το ποιος είναι ο πραγματικός αρχηγός των Σπαρτιατών, που μπήκαν στη Βουλή με «πρόεδρο» τον Βασίλη Στίγκα, έβαλε χθες ο έγκλειστος χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, με την ανακοίνωση του ότι θα κατέβει υποψήφιος δήμαρχος στην Αθήνα στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Μόνο η δήλωση πρόθεσης ήταν αρκετή, για να δούμε τα μαζικά αποκαλυπτήρια των βουλευτών του κόμματος των Σπαρτιατών, που εξέφρασαν πίστη και υποταγή σε εκείνον, βάζοντας πάγο στον νυν πρόεδρο, ο οποίος από την ώρα που εξελέγη, έχει αποφύγει την ευθεία ταύτιση με το πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου. Η τελευταία φορά που ο ίδιος είχε αναφερθεί στον Κασιδιάρη ήταν το βράδυ των εκλογών όταν και τον ευχαρίστησε για την υποστήριξη.

Χθες λίγη ώρα αφότου ο Ηλ. Κασιδιάρης, μέσω του συνηγόρου υπεράσπισης, δήλωνε ότι

θα διεκδικήσει τη δημαρχία της Αθήνας με τον συνδυασμό «Ελεύθεροι Αθηναίοι» διατυπώνοντας ξεκάθαρη ατζέντα Χρυσής Αυγής, ο πρώτος που πέταξε τη σκούφια του ήταν ο βουλευτής των Σπαρτιατών Κωνσταντίνος Φλώρος. 

Από το βήμα της Βουλής, ως εισηγητής στο νομοσχέδιο για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τη στήριξη του ΕΚΑΒ, εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την υποψηφιότητα Κασιδιάρη για το Δήμο της Αθήνας. «Το ευχάριστο γεγονός των ημερών κατά την προσωπική μου άποψη, πάντα, είναι η υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη» δήλωσε, κάνοντας μια προκλητική μίνι διάλεξη περί συντάγματος που επιβάλλει το σεβασμό των πολιτικών δικαιωμάτων «εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που ασπάζονται τις εθνικιστικές και πατριωτικές ιδέες.» 

Διατυπώνοντας ξανά το αφήγημα περί φαλκίδευσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων, ενώ στην ουσία ο αποκλεισμός Κασιδιάρη αφορά την εγκληματική διάσταση και δράση της Χρυσής Αυγής. Η απόπειρα του Βασίλη Στίγκα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, δηλώνοντας από το βήμα της Βουλής πως ο βουλευτής του ενήργησε αυτοβούλως  προαναγγέλλοντας μάλιστα κάποιου είδους μέτρα σε βάρος του, αποδείχθηκε θρυαλλίδα απρόβλεπτων εξελίξεων

Βρέθηκε αντιμέτωπος με την ανταρσία της πλειοψηφίας των βουλευτών της Κ.Ο, που τον ενημέρωσαν εγγράφως ότι όσα είπε ο Φλώρος για τον Κασιδιάρη εκφράζουν τους 250 χιλιάδες ψηφοφόρους του κόμματος και ότι εκείνος που συμπεριφέρθηκε αντιδεοντολογικά ήταν ο ίδιος. Από τους συνολικά 12 βουλευτές των Σπαρτιατών οι 9 (πλην Ασπιώτη και Γαυγιωτάκη) ξεκαθάρισαν στον κ. Στίγκα και στο πανελλήνιο σε ποιου το πλευρό επιλέγουν να βρεθούν. Αύριο στη μάχη της Αθήνας και μεθαύριο ποιος ξέρει που αλλού.

Είναι πάντως πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά χρονικά αυτό που συνέβη με τους Σπαρτιάτες δηλαδή σχεδόν σύσσωμη η Κ.Ο ενός κόμματος να καταγγέλλει τον πρόεδρο της. Κοινοβουλευτικοί κύκλοι σημείωναν τη δυνατότητα να φτιαχτεί μια νέα Κ.Ο εφόσον ανεξαρτητοποιηθούν 10 βουλευτές και το ενδεχόμενο απώλειας όλων των προνομιών εφόσον ένα κόμμα βρεθεί με κάτω από 5 βουλευτές.

 Κατερ. Γαλανού-liberal.gr

1 σχόλιο:

  1. Για τον σχολιαστή( κ. κούλη) που επιμένει λόγω αβάσταχτης θλίψης από το εκλογικό αποτέλεσμα να γράφει και να με κατηγορεί τον είχα πληροφορήσει να γράψει επώνυμα για να απαντήσω σε αντίθετη περίπτωση δεν θα περαστεί κανένα σχόλιο του. ΥΓ Πολλοί είμαστε που δεν θέλαμε αυτό το αποτέλεσμα αλλά η Δημοκρατία απαιτεί σεβασμό από όλους...οι σταυραετοί μας τελείωσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά