Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

Μόνον ψεύδη και υποκρισία


 

Αυτό το 40,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη ζάλισε πολύ κόσμο. Τους έφερε καλοκαιριάτικα στα πρόθυρα ψυχικής κατάρρευσης. Γιατί άλλα τέσσερα χρόνια «Κούλη» δε χωνεύονται με τίποτα. Ποιοι είναι αυτοί που κατέρρευσαν; Τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, που επί δύο χρόνια είχαν εκτεθεί στο Διαδίκτυο και από κοντά τους το φιλελευθεράτο –η ώσμωση είναι πλήρης πλέον. 

Ένα μήνα μετά τις εκλογές, με το στελεχικό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ σε αφασία λόγω του εκλογικού αποτελέσματος και της φυγής του Α. Τσίπρα, τι τους απέμεινε; Το ψέμα και η υποκρισία. 

Μας είπαν πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι οι εργαζόμενοι να δουλεύουν μέχρι τα 74 χρόνια τους. Όταν αυτό κατέρρευσε, ανακάλυψαν πως το 8ωρο καταργείται και γίνεται 16ωρο. Όλως τυχαίως τα ψέματα αφορούσαν δραστηριότητες του Αδώνιδος Γεωργιάδη. Ρυθμίσεις που νομιμοποιούν και φέρνουν στην επιφάνεια πρακτικές που υπήρχαν αλλά ήταν κρυμμένες στο μαύρο φόντο της οικονομίας.

Και στις πυρκαγιές είχαμε σωρεία ψεμάτων, για να μη μιλήσω για τον νεκρό βοσκό, που αίφνης, νεκραναστήθηκε, διότι ποτέ δεν κάηκε. Απλώς το σενάριο ήθελε θύματα. 

Αλλά τους περισσεύει και η υποκρισία. Λόγω των

ακτιβιστών για ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές –ή αλλιώς κίνημα της πετσέτας– ανακάλυψαν καταστάσεις, κάνοντας πως πέφτουν από τα σύννεφα, που υπάρχουν εδώ και 30 χρόνια, χωρίς ποτέ να τους ενοχλήσουν και χωρίς ποτέ να κάνουν κάτι όταν κυβερνούσαν. Αλλά γιατί να κάνουν; Ο ηγέτης τους απολάμβανε το πούρο του σε θαλαμηγό και διαμένει σε κατοικία με «ιδιωτική» παραλία. 

Ξαφνικά ανακάλυψαν σήμερα κάτι κιτς πλαστικές πολυθρόνες σε μια ακτή της Αμαλιάδας που υπάρχουν κοντά στα 5 χρόνια, ενώ έφτασαν στο σημείο οι αθεόφοβοι να παρουσιάσουν ένα άθλιο συμβάν –τον προπηλακισμό ενός ζευγαριού ηλικιωμένων από έναν ιδιοκτήτη beach bar– που έγινε πέρσι, ως επεισόδιο που έγινε προχθές. Έτσι έδενε και με το κίνημα της πετσέτας, όπως και οι πλαστικοί θρόνοι της Αμαλιάδας. 

Είναι βασικό στοιχείο της προπαγάνδας η βολική χρήση του χρόνου. Ο ετεροχρονισμός.

Σε αυτά οι αριστεροί είναι μανούλες και έχουν από δίπλα και τους αφελείς συνοδοιπόρους που τους σιγοντάρουν. Μαζί περπάτησαν και στη γνωστή νησίδα του Έβρου, πέρσι τέτοιες ημέρες, αλλά επ' αυτού λίαν συντόμως, επετειακά και εκτενώς. 

Δεν έχουν καταλάβει ακόμα πως με τέτοιες τακτικές η κυβέρνηση δε φθείρεται. Τα ψέματα αποκαλύπτονται αμέσως και η υποκρισία γίνεται αντιληπτή χωρίς πολλές κουβέντες. Επί δύο χρόνια ακολουθούσαν αυτή τη γραμμή, συνετρίβησαν στις εκλογές και μυαλό δεν έβαλαν. Γιατί; Διότι αυτή την αντιπολίτευση ξέρουν να ασκούν. Τα συριζοτρόλ έχουν επιβάλει πλήρως τη γραμμή τους. 

Αν θέλουν να αντιπολιτευθούν την κυβέρνηση υπάρχει η ακρίβεια, υπάρχει το μεταναστευτικό –αλλά εδώ τι να πουν, αφού είναι με τους μετανάστες– υπάρχει ο αποσυντονισμός της κρατικής μηχανής. Εν πάση περιπτώσει. δε θα τους υποδείξω εγώ την αντιπολιτευτική τους θεματολογία. 

Πάντως να ηρεμήσουν γιατί έχουν μείνει άλλοι 47 μήνες «Κούλη», παρά κάτι μέρες. 

Σ. Μουμτζής-liberal.gr

1 σχόλιο:

  1. Περιμένεις σοβαρότητα από ένα κόμμα που λέγεται Ομπρέλα, ΡΕΝΕ, 6+6, Γέφυρα, +51, Προεδρικοί, Προοδευτική Συμμαχία να ασκήσει σοβαρή πολιτική? Αυτοί κάνουν πλάκα μεταξύ τους και δυστυχώς δεν έχει βρεθεί ακόμη ένας Μητσοτάκης για το χώρο της Κεντροαριστεράς.
    Βέβαια επειδή η φύση απεχθάνεται το κενό, τη κατάλληλη στιγμή θα αναδειχθεί ο πολιτικός που θα αποκαταστήσει τη πολιτική ισορροπία στην Ελλάδα. Μέχρι τότε θα πορευτούμε με Φίλη, Αχτσιόγλου, Παπά, Ζαχαριάδη κλπ δημοκρατικές δυνάμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά