Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Κατάληψη στο Λύκειο Πελασγίας.


Από τη Δευτέρα 20 Οκτ 08 το Λύκειο Πελασγίας με ομόφωνη γνώμη της πλειοψηφίας τελεί υπό κατάληψη.
Σύμφωνα με υπόμνημα που απέστειλαν στο blog οι μαθητές οι λόγοι της κατάληψης είναι:
1. Έγινε προσπάθεια δημιουργίας κλίματος διχόνοιας ανάμεσα των μαθητών και των καθηγητών.
2.Νοσηρό κλίμα στο σχολικό περιβάλλον .
3. Διαταραχή της ψυχολογίας της μαθητικής κοινότητας με άστοχα σχόλια και ψεύδη, γεγονότα που αποσπούν την προσοχή μας από τα μαθήματα .
Ως υπεύθυνο για αυτή τη νοσηρή κατάσταση θεωρούμε τον Διευθυντή του Λυκείου Πελασγίας κ. Γ. Καραλάιο και ζητούμε την άμεση αντικατάσταση του.

Εγώ θα ήθελα να συμπληρώσω επειδή το έργο το έχουμε ξαναδεί στη περσινή κατάληψη με όλες τις οδυνηρές συνέπειες ,ας σκύψουν μερικοί καρεκλοκένταυροι πάνω στα υπαρκτά προβλήματα των παιδιών , να αφήσουν στην άκρη τις κομματικές παρωπίδες και να μη θριαμβολογήσουν πάλι για πιθανή ήττα του μαθητικού κινήματος.
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας να κάνει άμεση παρέμβαση ΤΩΡΑ αφού πρώτα θυμηθεί τις περσινές υποσχέσεις της.

13 σχόλια:

  1. Πριν από καμιά 20αριά χρόνια όταν μαθήτευα στο συγκεκριμένο Λύκειο κάναμε κατάληψη (για πρώτη φορά, μιας και η κατάληψη εμφανίστηκε τότε ως μέσο άσκησης πίεσης). Τότε λοιπόν μαθητές, γονείς και καθηγητές ήταν στο πλευρό μας.
    Λυπάμαι που σήμερα γίνεται κατάληψη με αφορμή την συμπεριφορά ενός καθηγητή, έστω και αν είναι διευθυντής του σχολείου.
    Δεν μπορώ να γνωρίζω τις πταίει, αλλά σίγουρα θα πρέπει να δουν το θέμα οι αρμόδιοι από πολύ κοντά. Τέτοια φαινόμενα είναι επικίνδυνα κυρίως για την υγιή λειτουργία και ψυχισμό των μαθητών!
    Όταν στα αυτιά μου ηχεί... νοσηρό κλίμα στο σχολικό περιβάλλον δεν ξέρω τι να σκεφτώ! Η γενιά μου είχε πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει αλλά όλα ήταν αντιμετωπίσιμα! Σε καμιά περίπτωση όμως δεν δρούσαμε σε "νοσηρό περιβάλλον". Λύση λοιπόν και ΑΜΕΣΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΗΣ ΣΤΡΑΒΗΣ ΤΗΣ Ψ_ _ _ Σ
    ΤΗΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΩΝΥΜΟ :
    ΚΑΙ ΣΤΡΑΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΛΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΕΙΣ.....ΞΥΠΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα και εύχομαι στο Blog , να είναι "καλοτάξιδο και πάντα ενδιαφέρον" . Μάλλον μόνο οι μαθητές , έχουν πλήρη εικόνα και άποψη για τους λόγους και το σκοπό της κατάληψης . Θέλω μόνο να προσθέσω κάτι από τις δικές μου "ελληνικές εμπειρίες" . Πάντα να συμμετέχετε σε κοινές προσπάθειες και κοινούς στόχους . Αρκεί να το πιστεύετε μέσα σας - και δεν έχει καμμία σημασία τι μπορεί να βγεί αληθινό η να αποδειχθεί επιτυχημένο , όταν η "σκόνη από τα γεγονότα" καταλαγιάσει . Παράλληλα όμως , ποτέ μην παραμελείτε στιγμή και τον όποιο ιδιαίτερο προσωπικό αγώνα διεξάγετε. Μην διστάζετε να έχετε και ατομικά ολόδικά σας όνειρα . Μην ακούτε μόνο , ότι το πρόβατο που αφήνει το μαντρί, το τρώει ο λύκος . Να αναρωτιέστε επίσης , μήπως το οποιοδήποτε ανθρώπινο κοπάδι ακίνητο - δίνει καλύτερο στόχο , από έναν που κινείται ασταμάτητα , σα το διάολο. Συνέχεια και πέρα δώθε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΤΑ ΞΕΣΗΚΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΣΟΚΤΖΗΔΕΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΡΑΛΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΓΙΝΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ.ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΛΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΓΙΝΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ.ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.Ο ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ,ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ.ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΓΕΛΟΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΜΑΘΗΜΑ.ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΑΣ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΜΑΤΑ.ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΠΟ 30 ΟΚΤ 2007 ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ.ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ.......!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. προς αυτον π λεει για τους πασοκτζηδες!!!!
    αι κοιταξτε τα χαλια σας πρωτα κ μετα ασχοληθειτε με τα παιδια που εχουν μπλεξει με τον καραλαιο!ο.κ?κ αν δν ξερετε μην μιλατε!!!μην βαζετε το κομμα πανω απο ολα υπαρχουν και αλλα πραγματα στην ζωη!!!εχετε βρει ολοι την πιπιλα οτι την κανουν για τους δεξιους την καταληψη!!!λες κ δν εχουν τι να κανουν τα παιδια ολη μερα θα ασχοληθουν με τα κομματα!!!πηγαινετε να κοιμηθητε καμια μερα μεσα να δειτε τι καλα ειναι κ μετα βγαλτε αποψη ολοι σας!!μαθαμε τωρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΠΟΥ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!!!
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΕΣΕΙΣ ΚΟΙΤΑΖΑΤΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΠΟΥ ΕΔΕΙΧΝΕ!!!
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΠΟΥ ΌΛΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΠΛΕ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΚΟΚΚΟΥΣ!!!
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!!!
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ "ΠΟΔΙΑ" ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΒΟΛΕΜΕΝΟΥ ΚΑΡΑΛΑΙΟΥ!!!
    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΤΕΙΡΩΣΑΝ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΜΙΚΡΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πες τα χρισοστομε!!!πες τα γιατι μερικοι βαζουν τα παιδια τους το αιμα τους κατω απο το κομμα!!!!λες κ τους εχει βολεψει!!!!εαν ειναι να γινεις γελειος και να φιλας κατουρημενες ποδιες για να σε βαλουν με συμβαση καπου για 500 ευρω τοσο ξεφτιλες ειστε!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. που ειναι ο δημαρχος να συμπαρασταθεί στα παιδια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μαζευει ελιες!!!!!αφου δεν ειναι για τιποτα αλλο ικανος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΧΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά