Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Επίκαιρη ερώτηση για τη ΛΑΡΚΟ.





Το θέμα της οικονομικής επιβίωσης της ΛΑΡΚΟ έθεσε σήμερα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης. Η κ. Αντωνίου ζητά από τους συναρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν, εάν θα λάβουν πρωτοβουλίες προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η ΛΑΡΚΟ από το Τραπεζικό σύστημα και να αποτραπούν οι δυσάρεστες εξελίξεις.

Πιο συγκεκριμένα στην Επίκαιρη Ερώτησή της η βουλευτής αναφέρει:


«Η εταιρεία «ΛΑΡΚΟ», που ελέγχεται από το Ελληνικό Δημόσιο, αποτελεί μια βιομηχανία στρατηγικής σημασίας για την οικονομία της χώρας μας. Είναι μια από τις πέντε μεγαλύτερες παραγωγούς σιδηρονικελίου στον κόσμο και αποτελεί μια από τις λίγες σημαντικές βιομηχανίες που εξακολουθούν να λειτουργούν στην Ελλάδα. Ο ρόλος της μάλιστα είναι πολύ σημαντικός και για την περιφέρεια, αφού απασχολεί εργαζόμενους σε 5 νομούς, μεταξύ των οποίων ο νομός Φθιώτιδας, όπου οι εργαζόμενοι φτάνουν τα 700 άτομα περίπου. Ωστόσο, λόγω της κακοδιαχείρισης και κυρίως του τεράστιου σκανδάλου της επιζήμιας για την εταιρεία προπώλησης νικελίου, με το οποίο βαρύνεται η αποπεμφθείσα διοίκηση, η εταιρεία έχασε την ευκαιρία τα προηγούμενα χρόνια να καταγράψει κέρδη και να μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα λόγω πτώσης της χρηματιστηριακής τιμής του προϊόντος της. Αποτέλεσμα αυτού είναι να αντιμετωπίζει πλέον πρόβλημα επιβίωσης με όλες τις σοβαρές συνέπειες που θα είχε μια τέτοια εξέλιξη. Κατόπιν αυτών, ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί: προτίθενται να λάβουν πρωτοβουλίες ώστε να χρηματοδοτηθεί η ΛΑΡΚΟ από το Τραπεζικό σύστημα και να μην υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις;»




1 σχόλιο:

  1. Κατόπιν αυτών, ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί: προτίθενται να λάβουν πρωτοβουλίες ώστε να χρηματοδοτηθεί η ΛΑΡΚΟ από το Τραπεζικό σύστημα και να μην υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις;»

    Δηλαδή οι δυσάρεστες εξελίξεις θα είναι να μην έχουν να πληρωθούν οι

    εργαζόμενοι ;;; Τόνια οι εργαζόμενοι παίρνουν τόσα όσα και οι σύμβουλοι

    θα περίμενα να γράψεις ότι όλοι αυτοί όταν βρει την Ιθάκη ο Οδυσσεας θα τους

    διώξει αλλά δεν γράφεις κάτι τέτοιο .Στο χωριό μου λένε κόρακας κοράκου μάτι

    δεν βγάζει .Να σου πω και κάτι ακόμη που παρέλειψες να γράψεις χθες είπαν ναι

    στην επέκταση του λιμανιού .Καταλαβαίνεις όπως λένε ότι τώρα η νύφη θα έχει

    περισσότερη προίκα και επειδή λένε μερικοί ότι η Λαρκο δεν έχει Ευρώ για να

    κάνει λιμάνι μπορεί όμως να πουλήσει τα σχεδία και φαντάσου να την

    πουλήσουμε εμείς . Θα την μοσχοπουλήσουμε .Πολλά τα Ευρώ!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά