Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Βιβλιο-παρουσίαση έργου Νίκου Μπατσικανή.



Εκδόσεις «Οδός Πανός», Αθήνα 2008.


Σε μια ωραία εκδήλωση, στο κεντρικό Πνευματικό Κέντρο τού Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, έλαβε χώρα, προ ημερών, η βιβλιο-παρουσίαση των Δοκιμίων: «Θραύσματα», του Πελασγιώτη συγγραφέα -- ποιητή, μελετητή κ. Νίκου Μπατσικανή. Τη βραδιά άνοιξαν οι συγγραφείς -- ποιητές: Παναγιώτα Χριστοπούλου -- Ζαλώνη (Πρόεδρος Λογοτεχνικού Ομίλου, εκδότης περιοδικού) και Κωνσταντίνος Μπούρας (τέως Πρόεδρος του Ηρωδείου), ενώ, στη συνέχεια, την παρουσίαση ανέλαβαν άλλοι γνωστοί Λογοτέχνες. Απαγγελίες και ανάγνωση χαρακτηριστικών αποσπασμάτων από το βιβλίο έκαναν τόσο ο ίδιος ο συγγραφέας, όσο και πολλοί από τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται σε αυτό.

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν η προσφορά τού δημιουργού στα ελληνικά Γράμματα και η αγάπη του προς τους συναδέλφους, αλλά και τον Άνθρωπο, γενικότερα, όπως αυτή δίνεται, απλόχερα, μέσα από τις σελίδες τού συγκεκριμένου βιβλίου, μα και την όλη πορεία του. Όπως αναφέρθηκε, για πρώτη φορά στα Λογοτεχνικά Χρονικά, σε ένα σύγγραμμα, γίνεται αναφορά σε πενήντα-δύο δημιουργούς, με ένα βιβλίο που ταξίδεψε τις εργασίες των συμπεριλαμβανομένων κι έκανε γνωστό το έργο τους μέσα από τα μεγάλα βιβλιοπωλεία όλης τής χώρας κι από σελίδες διαφόρων φορέων στο Διαδίκτυο.

Στο βιβλίο γίνεται προσέγγιση σε βιβλία άλλων συγγραφέων -- ποιητών, αλλά και στην προσφορά Ανθρώπων τού Πνεύματος και της Τέχνης, γενικότερα (π.χ. Μαρία Κάλλας), γι’ αυτό και επισημάνθηκε πως μπορεί να αποτελέσει οδηγό μάθησης του έργου τους, από σημερινούς και μελλοντικούς μελετητές.

Ανάμεσα στους συμπεριλαμβανόμενους και οι Πελασγιώτες: Απόστολος Κορτιμανίτσης και Ζήσης Πρωτοπαπάς, με δισέλιδα αφιερώματα, καθώς και ο πρώτος Γυμνασιάρχης Πελασγίας Παπαλέξης, βιβλία των οποίων προσεγγίζονται.

Παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους και πολλοί Πελασγιώτες (Απ. Κορτιμανίτσηςκ.ά)


Αντώνης Ζαλώνης, συντάκτης περιοδικού - μεταφραστής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά