Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

4.136 απολύσεις έγιναν μόνο τον Φεβρουάριο


Δραματική επιδείνωση παρουσιάζουν οι απολύσεις τον μήνα Φεβρουάριο, πιστοποιώντας με τον χειρότερο τρόπο την έλευση των συνεπειών της χρηματοοικονομικής κρίσης στη χώρα μας. Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ κατέγραψε τον Φεβρουάριο 4.136 απολύσεις, ενώ υπολογίζει ότι από την έναρξη της κρίσης έχουν χαθεί πάνω από 12.000 θέσεις εργασίας. Χαρακτηριστική του προβλήματος είναι η θέση της ΓΣΕΕ πως «η κατάσταση επιδεινώνεται δραματικά ημέρα με την ημέρα». Και όλα αυτά προτού φθάσουμε στο μέσον της άνοιξης, περίοδο κατά την οποία αναμένεται να φανούν οι διαστάσεις της κρίσης και οι επιπτώσεις του προβλήματος στον τουρισμό, δηλαδή σε έναν κλάδο με εξαιρετικά υψηλά ποσοστά απασχόλησης.
Ιδιαίτερα οξυμένο είναι το πρόβλημα στους κλάδους της βιομηχανίας, της κλωστοϋφαντουργίας, του εμπορίου και των κατασκευών, ενώ γεωγραφικά οι απολύσεις εντοπίζονται κυρίως στην Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία, στη Θράκη, στην Πελοπόννησο και στην Αττική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά