Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Τους έκανε με τα κρεμμυδάκια...


Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, παρεμβαίνοντας απόψε στην Ολομέλεια της Βουλής, δήλωσε:

Ο κ. Πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε, πριν λίγη ώρα, την κατάθεση πρότασης 78 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη δεύτερη υπόθεση του κ. Αριστοτέλη Παυλίδη. Κι ενώ αυτό συνέβη στην Αίθουσα του Κοινοβουλίου, στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προέβη στη δήλωση πως «η ΝΔ δεν πρόκειται να μετάσχει σ' αυτή τη διαδικασία μεθοδευμένης γελοιοποίησης της Δικαιοσύνης και της πολιτικής ζωής του τόπου». Και για μια ακόμη φορά, κατά την προσφιλή του μέθοδο, κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ για έλλειψη σεβασμού προς τους θεσμούς, για εφαρμογή μιας πολιτικής εκτροπής, σχεδόν πραξικοπήματος, όπως ούτε λίγο ούτε πολύ έχει πει η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες.

Δηλαδή, προκατέλαβε η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός δια του εκπροσώπου του, τη συνείδηση, τη γνώμη και την ψήφο -για μια ακόμη φορά- των βουλευτών της ΝΔ. Τους απαγορεύει να προσέλθουν στη σχετική διαδικασία, όπως τους απαγόρευσε δύο φορές ως τώρα να προσέλθουν για να μετάσχουν στη συζήτηση της πρότασής μας για τη διερεύνηση της υπόθεσης του Βατοπεδίου.

Ποιος ευτελίζει τους θεσμούς;

Ποιος προσβάλλει το Κοινοβούλιο;

Ποιος διασύρει την ίδια τη διαδικασία της κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης;

Ποιος προσβάλλει, υποτιμά κι αιχμαλωτίζει τους βουλευτές του;

Ποιος είναι αυτός που κινείται με ωμά πολιτικά κριτήρια;

Ποιος είναι αυτός που γαντζώνεται στην εξουσία και την ασκεί στο όνομα του μικροκομματικού συμφέροντος, χωρίς κανέναν ηθικό ενδοιασμό;

Ποιος είναι αυτός που προκαλεί την κρίση ανομίας, που αυτή τη στιγμή ταλανίζει, όχι απλώς το πολιτικό σύστημα, αλλά την ελληνική κοινωνία συνολικά;

Θα έπρεπε πραγματικά να ντρέπεται η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός προσωπικά που έδωσε αυτήν την οδηγία στον εκπρόσωπό του. Όχι γιατί έξω από την αίθουσα, στο παρασκήνιο, διατυπώνονται αυτές οι θέσεις, αλλά γιατί κατά τον τρόπο αυτό προσβάλλεται ο κορυφαίος κοινοβουλευτικός θεσμός και στην πραγματικότητα προσβάλλεται η ίδια η Δικαιοσύνη, που παρά τις αντιστάσεις του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που επιστρατεύτηκε από αυτόν, πριν από μερικούς μήνες, απέστειλε το φάκελο για τη δεύτερη αυτή υπόθεση στη Δικαιοσύνη.

Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να στρέψει το ενδιαφέρον της κοινωνίας στα θέματα που συγκροτούν τη δική της ατζέντα. Οι πολίτες αγωνιούν για την εργασία τους, το εισόδημά τους, την οικονομική κρίση, για την πορεία της χώρας. Την πορεία μιας χώρας που μπορεί, γιατί η Ελλάδα μπορεί. Όμως, οι πολίτες που έχουν ως πρόταγμα την οικονομική κρίση και τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό και τη διαφύλαξη του επιπέδου της ζωής τους, θέλουν ένα σύγχρονο κράτος δικαίου που λειτουργεί. Θέλουν μια Δημοκρατία που τους σέβεται, θέλουν διαφάνεια γιατί γνωρίζουν ότι η διαφάνεια δεν είναι ηθικό ή θεσμικό μέγεθος, είναι αναπτυξιακό μέγεθος. Αφορά τελικά στο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας, αφορά τελικά στη λειτουργία των επιχειρήσεων, τις θέσεις εργασίας, το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν. Άρα, όλη η συζήτηση που γίνεται, είναι στην πραγματικότητα μια ενιαία συζήτηση για το τεράστιο πρόβλημα της εθνικής ανομίας, που μαστίζει τον τόπο μας.

3 σχόλια:

  1. Ο Βάγγος ξαναπροβάρει το κουστούμι του αρχηγού, γιατί αν γίνει καμιά "στραβή" τον Ιούνιο, (κάτω από 3,5% διαφορά), Θα έχουμε "φαγούρα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οκ.να ειναι σιγουρος και καλα θα περασει.Μαλλον αυτο περιμενουν καποιοι δεν θα τουσ περασει ομως.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ Ο ΔΟΛΙΑΝΙΤΗΣ....ΧΑ ...ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά