Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: «ΣΚΑΝΔΑΛΑ, ΠΟΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ;»


Όλη η κυβέρνηση Καραμανλή εξακολουθεί να ακολουθεί πιστά τη γραμμή Ρουσόπουλου για τα σκάνδαλα. Δηλαδή τη γραμμή, «σκάνδαλα, ποια σκάνδαλα; Όλα είναι σκανδαλολογία του ΠΑΣΟΚ». Ό,τι λέει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, περιφερόμενος από κανάλι σε κανάλι, επαναλαμβάνει σύσσωμη η κυβερνητική ηγεσία και τα «παπαγαλάκια» της. Έτσι εδώ και μερικές μέρες δεν υπάρχουν σκάνδαλα σε αυτή τη χώρα. Όλα είναι κατασκευάσματα του ΠΑΣΟΚ. Το Βατοπέδι είναι κατασκεύασμα του ΠΑΣΟΚ. Τα δομημένα ομόλογα είναι κατασκεύασμα του ΠΑΣΟΚ. Οι μίζες στις άγονες γραμμές είναι κατασκεύασμα του ΠΑΣΟΚ. Όλα είναι καλώς καμωμένα απ' αυτή την κυβέρνηση. Εμείς τα φανταζόμαστε όλα. Οι πολίτες «παραπλανήθηκαν» από το ΠΑΣΟΚ.

Η συζήτηση που γίνεται για τα σκάνδαλα, δεν γίνεται επειδή εμείς θέλουμε να βάλουμε στην πολιτική ατζέντα της χώρας τα σκάνδαλα. Γίνεται επειδή υπάρχουν σκάνδαλα. Η στάση του ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρη. Τρία πράγματα:

- Λειτουργούμε απολύτως θεσμικά. Εφόσον υπάρχουν σκάνδαλα, είναι ευθύνη μας, και θα μας την καταλόγιζαν οι πολίτες, εάν δεν μιλούσαμε γι' αυτά.

- Τα σκάνδαλα δεν είναι αποκομμένα από τα πραγματικά προβλήματα του Έλληνα πολίτη. Το γεγονός ότι ζει σ' ένα κράτος ανομίας, έχει να κάνει με την αντίληψη διακυβέρνησης που έχει αυτή η κυβέρνηση.

- Εμείς πάντα προσπαθούμε να βγαίνουμε μπροστά με θετικές προτάσεις (διάβασε εδώ). Να μιλούμε για τα προβλήματα της οικονομίας και τις λύσεις που εμείς προτείνουμε. Για τα προβλήματα των πολιτών και τις λύσεις που εμείς προτείνουμε.

Για μας, σε αντίθεση με την ηγεσία της Ν.Δ. το κόστος για τη χώρα της συγκάλυψης των σκανδάλων είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος της αλήθειας. Ακόμα κι αν η αλήθεια αφορά δικά μας στελέχη. Προτείνουμε δε σε όλους να διαβάσουν το σημερινό άρθρο του νομπελίστα οικονομολόγου Paul Krugman στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ». Αναφέρεται στην απόφαση του αμερικανού Προέδρου Ομπάμα να δημοσιοποιήσει τα νομικά υπηρεσιακά σημειώματα για τις καταχρήσεις της κυβέρνησης Μπους και λέει:

«Κάποιοι λένε ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και όχι πίσω, λένε. Καμία δίωξη, καμία ανάκριση, είμαστε απλώς πολύ απασχολημένοι. Πράγματι, οι προκλήσεις που υπάρχουν είναι τεράστιες: η οικονομική κρίση, η κρίση στον τομέα της Υγείας, η περιβαλλοντική κρίση. Δεν είναι η επανεξέταση των καταχρήσεων των τελευταίων οκτώ ετών, ανεξάρτητα από το πόσο σοβαρές ήταν, λένε, μια πολυτέλεια που δεν αντέχουμε;

Όχι, δεν είναι. Ο μόνος τρόπος για να ξαναβρούμε την ηθική μας πυξίδα, όχι απλώς για τη θέση μας στον κόσμο αλλά και για την ίδια την εθνική μας συνείδηση, είναι να ερευνήσουμε πώς έγινε και, αν κριθεί απαραίτητο, να διώξουμε ποινικά τους υπευθύνους»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά