Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Ξύπνησε και ανακάλυψε τα ΚΕΠ !


1.Ο πρωθυπουργός, που καθ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, ήταν κλεισμένος στο Μ. Μαξίμου, θυμήθηκε μέσα στο καλοκαίρι την καθημερινότητα των πολιτών. Μετά το ΙΚΑ Περιστερίου, επισκέφθηκε χθες το ΚΕΠ στην Ηλιούπολη. Εκεί, σε ένα σκηνικό, όπως αυτά που συνηθίζει να στήνει την προεκλογική περίοδο, παρουσίασε το άσπρο μαύρο, διαστρέβλωσε την αλήθεια και ούτε λίγο ούτε πολύ, έφτασε στο σημείο να μας πει ότι τα ΚΕΠ, που όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση έλεγε πώς θα καταργήσει, είναι δημιούργημα της κυβέρνησης του! Τελικά η δεξιά ότι και να κάνει δεν αλλάζει. Πρώτα εναντιώνονται σε κάθε καινοτόμο μέτρο ή μεταρρύθμιση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και μετά εμφανίζονται να μας κάνουν κριτική γιατί δεν τα προχωρήσαμε όπως έπρεπε! Κορυφαίο παράδειγμα το σχέδιο «Καποδίστριας» για την συνένωση δήμων και κοινοτήτων. Είχαν υψώσει τις μαύρες σημαίες ενάντια του, έλεγαν πως θα το καταργήσουν και 5 χρόνια τώρα διαλαλούν την πρόθεση του να προχωρήσουν σε νέα μεταρρύθμιση την οποία φυσικά δεν τολμούν!

2. Το χειρότερο όλων είναι ότι η πολιτική τους υποκρισία, φτάνει στο σημείο να τους δημιουργεί αμνησία! Αλλά επειδή σε αυτόν τον τόπο, μνήμη υπάρχει, θυμόμαστε και θυμίζουμε στον κ. Καραμανλή ότι:

- ο ίδιος και οι υπουργοί του όταν ήταν στην αντιπολίτευση, έλεγαν ότι θα καταργήσουν τα ΚΕΠ, και το ίδιο να επαναλάμβαναν στην αρχή της διακυβέρνησής τους. Χαιρόμαστε, πάντως που άλλαξαν γνώμη και αναγνώρισαν το χρήσιμο ενός θεσμού, που ξεκίνησε επί ΠΑΣΟΚ.

- το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που είχε εντάξει τα ΚΕΠ και τη χρηματοδότησή τους στο Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, με εγγεγραμμένες πιστώσεις, τόσο για τον εξοπλισμό, όσο και για τη λειτουργία τους. Ήταν ένα έργο του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

- Τότε, η Νέα Δημοκρατία μάς έλεγε ότι ήταν ένα έργο δαπανηρό, ένα έργο «πολυτελές», «αριστοκρατικό», ότι δεν το χρειαζόμαστε.

2. Η πραγματικότητα όσο και αν ο σημερινός πρωθυπουργός επιμένει να την διαστρεβλώνει είναι ότι ότι οι λειτουργίες των ΚΕΠ, οι διοικητικές συναλλαγές, μένουν σχεδόν ίδιες με αυτές που είχαν σχεδιαστεί το 2003 - 2004. Καμία υπηρεσία από αυτές που είχαν προγραμματιστεί να υπηρετούν τους πολίτες μέσα από τα ΚΕΠ ( ΙΚΑ, ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, στρατολογικά θέματα) δεν έχει ενταχθεί.

3. Για να μετεξελιχθούν περαιτέρω τα ΚΕΠ και να γίνουν πραγματικά κέντρα ολοκληρωμένων συναλλαγών για τους πολίτες, που είναι αυτό για το οποίο σχεδιάστηκαν, αυτό που πρέπει να προχωρήσει είναι η εφαρμογή ενός προγράμματος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Εκεί, η κυβέρνηση δυστυχώς δεν έχει να μας πει πολλά πράγματα.

4. Θα περίμενε κανείς από έναν πρωθυπουργό, ο οποίος επισκέπτεται ένα παρόμοιο Κέντρο, να πει: παραλάβαμε ένα θεσμό χρήσιμο και επιχειρήσαμε να το εξελίξουμε περαιτέρω. Αντί γι' αυτό, η δεύτερή του φράση ήταν: παραλάβαμε κάτι πρόχειρο και εμείς το αλλάξαμε πλήρως. Δεν είναι έτσι τα πράγματα και οι πολίτες το ξέρουν. Και ο μόνος ο οποίος φαίνεται πως, είτε δεν το αναγνωρίζει, είτε δεν το αντιλαμβάνεται, είτε τον πληροφορούν διαφορετικά οι επικοινωνιακοί του σύμβουλοι, είναι ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά