Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Τρέμε Γιώργο !


Αγαπητέ πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ,
ήρθε η ώρα να ανησυχήσεις σοβαρά. Εμφανίζονται γκάλοπ, στα οποία φέρεσαι ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Τρέμε φίλε Γιώργο!
Οι νταβάδες σου ετοιμάζουν επίθεση φιλίας. Πάρε τα μέτρα σου, διότι οι προεκλογικές μέρες είναι πονηρές και το καθεστώς εντός και εκτός του ΠΑΣΟΚ ενθαρρύνθηκε, πιστεύοντας ότι στο πρόσωπο σου βρήκε ένα νέο Κωστή…Κωστή Καραμανλή.

Μην πιστεύεις τον μύθο που θέλει τους αρχηγούς κομμάτων να ενδυναμώνονται καταλαμβάνοντας τη θέση του Πρωθυπουργού. Η πραγματική σου δύναμη είναι τώρα, προεκλογικά: από τη στιγμή της επίσημης ανακοίνωσης των πρόωρων εκλογών μέχρι το κλείσιμο της κάλπης.

Τώρα μπορείς να διαμορφώσεις το πλαίσιο και τη δυναμική της εξουσίας σου, όχι μετά. Αν ταλαιπωρηθείς φιλότιμα σε ένα προεκλογικό μαραθώνιο, αφήνοντας σε άλλους την επιτελική εργασία και τον κυβερνητικό σχεδιασμό …χάθηκες.

Αν μπλέξεις στη φιλολογία της αυτοδυναμίας και δεν αναδείξεις ένα συνεργατικό, συναινετικό προφίλ αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Οικολόγους, θα έχεις πέσει στην παγίδα αποδόμησης της πολιτικής σου οντότητας.

Τώρα (και εσύ) κινδυνεύεις από τους «φίλους» και όχι από τους «εχθρούς» ή τους πολιτικούς σου αντιπάλους.

Το ζήτημα - και η μοναδική ευκαιρία που σου προσφέρεται αυτή τη στιγμή, Γιώργο μας - είναι πώς θα ξεφύγεις από το καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ και τα δίχτυα του και όχι πώς θα το επαναφέρεις στην εξουσία.
Το ΠΑΣΟΚ των πελατειακών μηχανισμών, το ΠΑΣΟΚ της διαπλοκής, ταυτίζεται με τα δίκτυα εκείνα που συντήρησαν τον Καραμανλή στην εξουσία… το ξέρεις και ευτυχώς το γνωρίζει πλέον και ο ελληνικός λαός.

Ο πραγματικός σου λοιπόν εχθρός βρίσκεται στο ΠΑΣΟΚ και συνεργάζεται με τους νταβάδες που έχουν τον τρόπο να σε «τυλίξουν» προεκλογικά για να σε χρησιμοποιήσουν μετεκλογικά.

Μην διαπραγματεύεσαι με την πατρωνία, ανοίξου προς τα αριστερά, και την προοδευτική κοινωνία, αφού βλέπεις ότι από την άλλη πλευρά (της όμορης αριστεράς) υπάρχει εμφανής αδυναμία και δικαιολογημένη φοβία να γίνει το πρώτο βήμα.

Μη κάνεις το λάθος να καπελώσεις την μη-κομμουνιστική αριστερά. Αυτή σε στήριξε μέχρι τώρα με τον τρόπο της, παρά τις αντιφάσεις και τα παρατράγουδα, με κόστος μάλιστα, κάποιες στιγμές. Η ίδια θα είναι ο σύμμαχος σου και αύριο στα δύσκολα, αν αποφασίσεις (τολμήσεις) να κάνεις τις εξαγγελίες σου πράξη.

Με αγάπη
Δ.Γ."
grbloopers.blogspot.com

1 σχόλιο:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά