Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΝΔ να ζητήσει συγγνώμη !


Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επιβεβαίωσε την «εισβολή» χάκερς στον υπολογιστή της υποψήφιας βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Λούκας Κατσέλη, οι οποίοι ανήρτησαν στην ιστοσελίδα της υποτιθέμενη δήλωσή της για τη σύλληψη των τεσσάρων νεαρών στη γιάφκα του Χαλανδρίου, που στάθηκε αφορμή για έντονη πολιτική διαμάχη.

Όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη από την Ασφάλεια Αττικής, η κ. Κατσέλη υπέβαλε τη Δευτέρα μήνυση για εξαπάτηση εκλογέων, συκοφαντική δυσφήμιση και παράνομη πρόσβαση σε δεδομένα ηλεκτρονικού υπολογιστή. Κατόπιν τούτου, κλιμάκιο της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος ερεύνησε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που χρησιμοποιούνται στο γραφείο της κ. Κατσέλη.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι από τις απογευματινές ώρες της 26 Σεπτεμβρίου 2009 άρχισαν προσπάθειες αγνώστων για την απόκτηση πρόσβασης στη διαχείριση της ιστοσελίδας, που διατηρεί η υποψήφια βουλευτής με διεύθυνση loukakatseli.gr.

Την επόμενη μέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2009, και από τις 22:28 έως 22:50, οι δράστες κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στους κωδικούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενός από τους διαχειριστές της παραπάνω ιστοσελίδας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς αυτούς, εισέβαλαν στην ιστοσελίδα και ανήρτησαν το επίμαχο κείμενο, το οποίο δημοσιεύθηκε την ίδια μέρα στις 22:49 στην ιστοσελίδα Athens.indymedia.org.

Από τις αναλύσεις των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι οι χάκερς χρησιμοποίησαν διακομιστές, που έχουν έδρα στις ΗΠΑ, μέσω των οποίων εισέβαλαν στην ιστοσελίδα. Για το λόγο αυτό η ελληνική αστυνομία έχει έρθει σε επαφή με τις αμερικανικές αρχές και την Interpol, σε συνεργασία με τις οποίες συνεχίζει την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Νωρίτερα, είχε συνεχιστεί η αντιπαράθεση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για το θέμα με τον Γιώργο Κουμουτσάκο να δηλώνει ότι δεν παίρνει πίσω τίποτε από όσα ανέφερε για το θέμα και τον Γ.Παπακωνσταντίνου να καλεί τη ΝΔ να ζητήσει συγγνώμη.

www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά