Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Μαύρη Δευτέρα

ΕΧΕΙ αποδειχθεί στατιστικά πως, αν είναι να πέσει το Χρηματιστήριο, συνήθως πέφτει Δευτέρα. Δεν χρειάζεται καμία φοβερή μαθηματική εξήγηση. Αν το οικονομικό κλίμα δεν είναι καλό, αυτό εκφράζεται στον Τύπο. Το Σαββατοκύριακο, οι επενδυτές έχουν περισσότερο χρόνο. Κάθονται και διαβάζουν ενδελεχώς τις εφημερίδες, «μαυρίζουν» και ξεπουλάνε μόλις αρχίσει η εβδομάδα.
ΜΑΥΡΗ θα είναι η Δευτέρα και για κάποιους στη Ν.Δ., αν η εσωκομματική κάλπη δώσει νικητή ή νικήτρια από τον πρώτο γύρο. Αι γενεαί πάσαι έχουν πάρει πλέον θέση. Ουδείς μπορεί να κρυφτεί υπό το φως του ηλίου. Τόσο στο στρατόπεδο της Ντόρας όσο και στο αρχηγείο του Αντώνη έχουν στο μυαλό τους κάποιους που θα τους τιμωρήσουν παραδειγματικά σε περίπτωση νίκης.
Θα φάει «Χ»
Φωτογραφία
ΑΡΧΙΖΩ από τον Σαμαρά. Λοιπόν, αλίμονο στον Νικήτα Κακλαμάνη σε περίπτωση που ο Αντώνης νικήσει. Θυμίζω ότι η δημοτική υποψηφιότητα της Αθήνας προσφέρθηκε στον Άρη από τους Σαμαρικούς ως αντάλλαγμα για να πάει μαζί τους.
Με όρους ΠΡΟ-ΠΟ, αν η 29η Νοεμβρίου βγάλει δύο- αφού ο Αντώνης δεν ξεκίνησε ως γηπεδούχος και φαβορί- ο Νικήτας τρώει «Χ».
Θα τον σώσει ο μπαμπάς;
Φωτογραφία
ΔΥΣΚΟΛΗ θα είναι η περίπτωση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Η οικογένεια Βαρβιτσιώτη συνδέεται στενά με τον Σαμαρά, τόσο με πολιτικούς όσο και με προσωπικούς δεσμούς. Η τοποθέτηση του Μιλτιάδη με την «υπουργό του» από την επομένη της 4ης Οκτωβρίου δεν έχει περάσει καθόλου καλά στους Σαμαρικούς. Ο ίδιος ο σερ Τζον Μπάρμπι έχει μείνει ουδέτερος. Η αντίσταση άλλωστε προς την Ντόρα είναι στο DΝΑ του. Ωστόσο, οι αρετές των γονέων δεν απαλλάσσουν πάντοτε τα τέκνα από τις συνέπειες των πράξεών τους. Πιθανόν, στην περίπτωση αυτή να υπάρξει αναστολή εκτέλεσης.
«Δεν χρειάζεται προστασία»
ΤΟΝ Σιούφα θα προστατεύσει ενδεχομένως και ο Καραμανλής. Από το Καραμανλικό πραιτώριο, αξιοσημείωτη είναι η τοποθέτηση Άγγελου Φιλιππίδη υπέρ Ντόρας. Αυτός, όπως και να έχει, για τον ιδιωτικό τομέα πάει. Πρόσωπο που τον έχει από κοντά επιμένει ότι «ο Άγγελος δεν χρειάζεται προστασία». Ούτως ή άλλως, ήταν άνθρωπος των προέδρων- αν και όλες οι καριέρες τελειώνουν κάποια στιγμή.
Ερωτηματικά και υποψίες
ΚΑΙ η Ντόρα; Το Μητσοτακαίικο λειτούργησε με όρους ενσωμάτωσης. Αλλά αυτό έχει ένα όριο. Εδώ υπάρχουν κάποια ερωτηματικά για τον ρόλο του Δημήτρη Σιούφα, ιδίως μάλιστα για το γλίστρημα της επίσημης Ν.Δ. από την εκλογή αρχηγού σε Συνέδριο, στην εκλογή αρχηγού από τη βάση. Η τύχη του Καρδιτσιώτη θα εξαρτηθεί από το πώς θα «τρέξει» η ψηφοφορία την Κυριακή.
Αντίο, Μισέλ
ΧΡΟΝΙΑ συνδεδεμένος με την Μπακογιάννη ήταν ο Μιχάλης Λιάπης. Έριξε όμως μαύρη πέτρα μετά την 4η Οκτωβρίου, λόγω της ταύτισης της Ντόρας με τον Καραμανλή. Η πολιτική- δεν λέω τίποτε περισσότερο- ρήξη των εξαδέλφων είναι απόλυτη.
Φωτογραφία
Απολύμανση κτιρίου
ΕΝΟΠΛΗ ειρήνη είχε η Ντόρα με τον Θόδωρο Ρουσόπουλο και τους ανθρώπους του Μαξίμου από το 2006, που μπήκε στην κυβέρνηση, και μετά. Ο πρώην υπουργός Επικρατείας είναι εκτός πολιτικής. Ωστόσο, το στρατόπεδο της Ντόρας τον θεωρεί ενεργό αντίπαλο που κινητοποίησε τα δίκτυα επιρροής του στα ΜΜΕ και τον δημόσιο βίο. Εξ ου και η ανοιχτή επίθεση. Δεδομένη είναι η απόφαση του Μητσοτακαίικου να «καθαρίσει»- πώς κάνεις απολύμανση κτιρίων- τη Ρηγίλλης από Χατζηεμμανουήλ,Ζακυνθινό, Λειβαδά,Δασκαλάκη και Σία. Αν μπορούσε θα τους ωθούσε και εκτός Κολωνακίου. Αν η Ντόρα κερδίσει, ενδιαφέρον θα έχει και πώς θα χειριστεί το ΚΠΕΕ, το θινκτανκ της Ν.Δ. στην οδό Καρνεάδου, περί του οποίου κινούνται ορισμένοι εξ αυτών- ας πούμε ο Χατζηεμμανουήλ. Ιδιαίτερη, πάντως, «τύχη» επιφυλλάσει η Ντόρα στον Πάνο Παναγιωτόπουλο...
μικροπολιτικός-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά