Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

31η Μαΐου -Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος

Σφίγγει ο κλοιός για τους καπνιστές.Τσουχτερά πρόστιμα από το Φθινόπωρο.Η καλοκαιρινή περίοδος που μεσολαβεί έως ότου αρχίσει η εφαρμογή της πλήρους απαγόρευσης θα χαρακτηριστεί ως «μεταβατική» με στόχο να προετοιμαστούν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχετικός νόμος θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές του φθινοπώρου- πιθανόν από 1ης Σεπτεμβρίου- ενώ προβλέπονται τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες που θα κόβει η δημοτική αστυνομία.
Ειδικότερα, η απόφαση αυτή αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, μετά τη συνεδρίαση της Συντονιστικής Αντικαπνιστικής Επιτροπής και αφού προηγουμένως η υπουργός Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου λάβει υπόψη τις προτάσεις των ειδικών που συμμετέχουν στη συνεδρίαση.
Πάντως και σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, τα μέλη της Συντονιστικής Αντικαπνιστικής Επιτροπής θα αναλάβουν και καθήκοντα που αφορούν την επίβλεψη της τήρησης του νόμου. Στο πλαίσιο αυτό θα ενημερώνονται για τις καταγγελίες που δέχεται η Γραμμή Πληροφοριών και Καταγγελιών για το Κάπνισμα 1142- η οποία θα ενισχυθεί- και θα δρουν αναλόγως.
Ωστόσο, τις κλήσεις στους παραβάτες θα κόβουν η δημοτική αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα γι΄ αυτό και ενδέχεται να υπάρξει πρόβλεψη για την έκδοση ειδικού κονδυλίου, ώστε να αρχίσουν από τον Σεπτέμβριο οι εντατικοί έλεγχοι σε καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ.
Οπως διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου, το διάστημα που μεσολαβεί έως ότου να αρχίσει η εφαρμογή της πλήρους απαγόρευσης θα χαρακτηριστεί ως μεταβατική με στόχο να προετοιμαστούν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Τονίζουν ωστόσο πως θα ήταν δώρον άδωρον να ληφθούν τα μέτρα μέσα στο καλοκαίρι, όταν οι πολίτες διασκεδάζουν ούτως ή άλλως σε εξωτερικούς χώρους.

Για τα «παραθυράκια»
Παρ΄ όλα αυτά, θολό παραμένει το τοπίο για το εάν θα υπάρξουν «παραθυράκια» στον νόμο- εκτός από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κάτω των 70 τ.μ., τα οποία με την ισχύουσα νομοθεσία εξαιρούνται, οι ιδιοκτήτες των παραδοσιακών καφενείων και των κέντρων διασκέδασης έχουν αιτηθεί επανειλημμένα να παραμείνουν τα σταχτοδοχεία στα τραπέζια τους

1 σχόλιο:

  1. Ο Δ/ντής του 6ου ΔΣ Κομοτηνής καπνίζει μπροστά στους μικρούς μαθητές τις ώρες που το σχολείο λειτουργεί. Καπνίζει στην αυλή του σχολείου και στους διαδρόμους του σχολείου. Ποιος μπορεί να γλιτώσει τα παιδιά μας από αυτόν τον ανεύθυνο άνθρωπο; Ο μιμητισμός και το κακό παράδειγμα επηρεάζουν επικίνδυνα τα παιδιά μας. Κινδυνεύει η υγεία τους. Από τον παραπάνω άνθρωπο γλίτωσαν τα παιδιά μας μια και αντικαταστάθηκε και δε διδάσκει μαθηματικά στους μαθητές της Ε΄τάξης.Ποιος θα τον αντικαταστήσει και ως Δ/ντή του σχολείο μας;Όλοι οι προβληματικοί στο σχολείο μας θα έρθουν; Αν και δε διδάσκει πληρώνεται και παίρνει και το επίδομα του Δ/ντή του σχολείου. Βοηθήστε μας. Ο παραπάνω είναι στέλεχος του κόμματος που κυβερνά και γι αυτό δε φοβάται τίποτα. Μέχρι πότε θα κινδυνεύουν τα παιδιά μας;

    Γονείς της Α,Β, Ε και ΣΤ τάξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά