Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ισραήλ Αιματηρή επίθεση στον διεθνή στολίσκο που μεταφέρει εφόδια στη Γάζα - Καταλήφθηκε το ελληνικό πλοίο «Στόλος της Ελευθερίας»

Επίθεση στον διεθνή στολίσκο που μεταφέρει εφόδια στη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποιούν ισραηλινοί καταδρομείς, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με το «Reuters » να έχουν χάσει τη ζωή τους 16 άτομα και δεκάδες να έχουν τραυματιστεί. Μεταξύ των τραυματιών φέρεται να είναι και ένας Έλληνας. Ενεργοποιείται η μονάδα διαχείρισης κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών ΥΠΕΞ). Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στην Τουρκία. Το τηλέφωνο που έχει δώσει το ΥΠΕΞ για πληροφορίες σχετικά με την τύχη των Ελλήνων είναι το 210 3681730.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου, Γ.Δελαβέκουρα, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση.

Η ισραηλινή τηλεόραση μεταδίδει ότι υπάρχουν 10 νεκροί, οι περισσότεροι εκ των οποίων Τούρκοι, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί.


Σύμφωνα με πληροφορίες, και τα έξι πλοία που ξεκίνησαν με προορισμό τη Γάζα έχουν καταληφθεί από Ισραηλινούς.

Η επικοινωνία έχει χαθεί και με το πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος», υπό ελληνική σημαία, στο οποίο επιβαίνουν 34 άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων Έλληνες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και το ελληνικό πλοίο που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας έχει καταληφθεί από τους ισραηλινούς καταδρομείς.

Το πρώτο πλοίο που δέχτηκε επίθεση ήταν ένα τουρκικό σκάφος. Η επίθεση έγινε από αέρος με ελικόπτερο και από θαλάσσης από πολεμικά και πλωτά σκάφη του Ισραήλ. Ισραηλινοί κομάντος ανέβηκαν στα σκάφη και ακολούθησαν συμπλοκές με πραγματικά πυρά.


Ο διεθνής στολίσκος με 700 ακτιβιστές και 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας εγκατέλειψε την Κυριακή τα διεθνή χωρικά ύδατα ανοιχτά της Κύπρου, με προορισμό την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας.

Το δίκτυο της ισλαμιστικής οργάνωσης προβάλλει εικόνες από ισραηλινούς καταδρομείς που κατεβαίνουν από ελικόπτερο και αντιμετωπίζουν τους ακτιβιστές σε ένα από τα πλοία.

Το Ισραήλ έχει προειδοποιήσει ότι το Πολεμικό Ναυτικό θα εμποδίσει δια της βίας αν χρειαστεί το στολίσκο εάν επιχειρήσει να προσεγγίσει τις ακτές της Λωρίδας της Γάζας. Οι Ισραηλινοί απείλησαν ότι θα καταλάβουν τα πλοία, θα συλλάβουν και θα απελάσουν τους ακτιβιστές.

Ο ισραηλινός στρατός, ωστόσο, αρνείται να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά