Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Σ. Σύρος , υποψήφιος δήμαρχος Δομοκού

Ο πρώην υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και προϊστάμενος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κ. Στέλιος Σύρος θέτει υποψηφιότητα για δήμαρχος Δομοκού με πιθανολογούμενη υποστήριξη από τη Νέα Δημοκρατία. Εχει μάλιστα ξεκινήσει τις πρώτες άτυπες προεκλογικές περιοδείες στην περιοχή της Φθιώτιδας. 
O κ. Στέλιος Σύρος γεννήθηκε στον Άγιο Στέφανο Δομοκού το 1952. Κατετάγη το 1974 στην Αστυνομία και εθεωρείτο ένας από τους πιο έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. στη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος, της μαφίας της νύκτας κτλ. Διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τοποθετήθηκε τον Μάιο του 2000, όταν ήταν ταξίαρχος. Είχε έναν από τους πιο καθοριστικούς ρόλους στην ανάκριση του Σάββα Ξηρού, στη διαδοχική σύλληψη μελών της 17Ν και σε άλλες επιτυχείς ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με το αντάρτικο πόλης και την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τον Οκτώβριο του 2004 ανέλαβε τη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος και ακολούθως υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αποστρατεύθηκε το 2008, τη στιγμή που ακουγόταν ότι θα αναλάμβανε τη θέση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Δύο χρόνια αργότερα οι εκπλήξεις συνεχίζονται.

Ο νέος Δήμος Δομοκού, που συστήνεται σύμφωνα με το σχέδιο «Καλλικράτης», θα έχει περίπου 13.100 δημότες και θα προέρχεται από τη συνένωση των Δήμων Δομοκού, Θεσσαλιώτιδας και Ξυνιάδας. Κύριος αντίπαλός του θεωρείται ότι θα είναι ο νυν δήμαρχος Θεσσαλιώτιδας κ. Δημήτρης Τζιαχρήστας που είναι αγρότης. Δήμαρχος Δομοκού τα τελευταία 20 χρόνια ήταν ο κ. Δημήτρης Τσόγκας. Ο κ. Σύρος ήδη ασχολείται με την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του, ρίχνοντας βάρος στα προβλήματα της περιοχής, το πρόβλημα της διαχείρισης των λυμάτων, της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας και άλλων.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν γνωρίσει από κοντά τον λιγομίλητο αξιωματικό, ο οποίος έμενε προσηλωμένος στις υποθέσεις που ερευνούσε, και απεχθανόταν οτιδήποτε σχετιζόταν με δημόσιες σχέσεις και κατάληψη σχετικών θέσεων, περιμένουν να δουν τώρα το νέο «δημαρχιακό» πρόσωπο του πρώην προϊσταμένου και συνεργάτη τους.

ΤΟ ΒΗΜΑ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά