Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Πέραν του ΠΑΣΟΚ...

Είναι εντυπωσιακό. Στην κυβέρνηση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ ασκώντας μια πρωτοφανή σκληρή πολιτική σε μεγάλες κοινωνικές ομάδες και η (δεδομένη όπως αποδείχθηκε στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές) φθορά που έχει, δεν εισπράττεται ούτε από την Κεντροδεξιά ούτε από την κοινοβουλευτική Αριστερά.
Αντίθετα οι δύο τελευταίες κομματικές εκφάνσεις γνωρίζουν φαινόμενα πολυδιάσπασης, κάτι που φυσικά προκαλεί ευφορία στο κυβερνών κόμμα.
Στην Κεντροδεξιά, η διάσπαση αποκτά πάγια χαρακτηριστικά. Ο ΛΑΟΣ διατήρησε τις δυνάμεις του οι οποίες τον φέρνουν να περνάει με άνεση το κατώφλι της Βουλής, ενώ ο Α. Σαμαράς βλέπει πως ένα νέο κόμμα απειλεί τις επιδιώξεις του να κερδίσει μελλοντικά την αυτοδυναμία. Η νεοσύστατη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη ήδη καταγράφεται στις μετρήσεις (π.χ. εταιρεία Rass) να συγκεντρώνει 2,4%, ποσοστό αν όχι ικανό να μπει στην επόμενη Βουλή, αλλά σίγουρα ικανό να κόψει ενδεχόμενη αυτοδυναμία της Ν.Δ.
Στην κοινοβουλευτική Αριστερά, που λογικά θα έπρεπε να ευνοείται από την ευρύτατη κοινωνική δυσαρέσκεια, τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Ο Α. Τσίπρας δεν θέλει μάλλον να παραδεχτεί την αδυναμία του να διαμορφώσει έναν ενιαίο πόλο. Ετσι, αντί να προβληματιστεί για τη μειωμένη επιρροή του ΣΥΝ στην κοινωνία και την αδυναμία να προωθήσει ελκυστικές προτάσεις απέναντι στην κυβερνητική βαρβαρότητα, θεωρεί πως λύση είναι οι επιθέσεις στο κόμμα του Φ. Κουβέλη!
Το ΠΑΣΟΚ μάλλον πρέπει να τρίβει τα χέρια του για όλα αυτά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά