Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Ερωτηση Μπακογιάννη προς Δρούτσα : Ενημερώσατε κανένα στη Διεθνή κοινότητα για τα σχέδια απόβασης της Τουρκίας σε 3 ελληνικά νησιά;

Σχόλιο του Antii: Καμία κίνηση/ενέργεια δεν φαίνεται να έχει γίνει από πλευράς  Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, ώστε να ενημερωθούν με επίσημο τρόπο, παίκτες της Διεθνούς Κοινότητας για τις αποκαλύψεις σχεδίων επίθεσης του Τουρκικου ναυτικού και τα σχέδια αποσταθεροποίησης της περιοχής που ήρθαν στο φως πριν κάποιες μέρες. Πρόκειται για εντελώς βασικές ενεργειες που θα έκανε ένα οποιοδήποτε Υπουργείο Εξωτερικών σε αντιστοιχη περιπτωση...μιλάμε για το Αλφα-Βήτα της διεθνούς διπλωματίας, αλλά όπως φαίνεται για την περίπτωση του ελληνικού ΥΠΕΞ εν έτη 2011 ... δεν τρέχει θέμα!  Εάν η ελληνική πλευρά φοβάται ότι ενημερώνοντας επισήμως οργανισμούς, κράτη και διπλωματικούς παράγοντες, θα διαταράξει το καλό κλίμα που παρατηρείται τελευταία στις σχέσεις των δύο κυβερνήσεων, κανει μεγάλο λάθος, μιας και η ενημέρωση της Διεθνούς κοινότητας θα γινόταν για να καταδείξει -με ακόμα μεγαλύτερη έμφαση απ'ότι ήδη όλοι ξέρουμε- το γεγονός ότι στο γειτονικό μας κράτος υπάρχει ακόμα ένα ιδιότυπο καθεστώς δύο κυβερνήσεων.  

Πριν από λίγα λεπτά κατατέθηκε από τη πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Βουλη επίκαιρη ερώτηση για το θέμα των αποκαλύψεων προ ολίγων ημερών ότι ο Τουρκικος στρατός είχε έτοιμο σχεδιο απόβασης (σχέδιο «Suga») σε τρία ελληνικά νησιά (Οινούσσες, Φούρνοι και Λέρος) στα πλάσια του επιχείρησης "Βαριοπούλα" που είχε ως σκοπό την πτώση της κυβέρνησης Ερντογάν και την αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή μας. Η ερώτηση έχει ως εξής:

Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2011
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον
Υπουργό Εξωτερικών
Κο Δημήτρη Δρούτσα

Προσπαθώ να αναλογισθώ τι θα είχε συμβεί παγκοσμίως, και ιδίως στα φιλο-τουρκικά λόμπυ και τις δεξαμενές σκέψης των Η.Π.Α., αν αποκαλυπτόταν  ότι ανώτατοι αξιωματικοί της Ελλάδας είχαν οργανώσει εισβολή σε Τουρκικά εδάφη!

Η Ελλάς θα ήταν δακτυλοδεικτούμενη στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και το ΥΠΕΞ δεν θα προλάβαινε να απαντά στις κατηγορίες των διεθνών ΜΜΕ.
Τώρα γνωρίζουμε ότι το τουρκικό ναυτικό είχε τέτοια ακριβώς σχέδια και σκόπευε να τα προωθήσει, αναμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία.
Σκόπευε δηλαδή - και είχε έτοιμα προς εφαρμογήν σχέδια γι΄αυτό - να εισβάλλει σε τρία Ελληνικά νησιά!

Ερωτάται ο κ. υπουργός Εξωτερικών:

Σε ποιες ενέργειες προέβη ώστε να γίνει κτήμα της διεθνούς Κοινότητας η γνώση ότι, μέχρι προσφάτως, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις όχι μόνον θεωρούσαν ρεαλιστική την προοπτική εισβολής στην Ελλάδα, αλλά είχαν και σχέδιο αμέσου εφαρμογής για την πραγματοποίησή της.
Η ΕΡΩΤΟΥΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
www.antiitroktiko.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ. ΚΑΙ Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

    ΑΤΟΛΜΟΙ, ΑΣΧΕΤΟΙ, ΖΗΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΦΕΛΛΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.

    ΜΟΝΟ Ο ΑΒΕΡΩΦ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 50 ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ ΤΙΣ ΕΓΓΛΕΖΕΣ (ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΝ ΠΟΤΕ....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά