Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Μάχη στο χώρο της δεξιάς παράταξης με μήλον της έριδος την κατάληψη της Νομικής

Μάχη στο χώρο της δεξιάς παράταξης διεξάγεται, τόσο στο προσκήνιο, όσο και στο παρασκήνιο, για το ποιος θα καταφέρει να επιβάλλει πρώτος την ατζέντα του. Η πρόσφατη υπόθεση με την κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών από λαθρομετανάστες, επανέφερε στη δημόσια συζήτηση, το διαγκωνισμό για το ποιος θα δώσει πρώτος το στίγμα του, ενώ κοινή ήταν η διαπίστωση ότι στόχος τους ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένες συνιστώσες του.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς είπε ευθέως προχθές το βράδυ, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο περιθώριο της δεξίωσης προς τιμήν του διπλωματικού σώματος, ότι το άσυλο πρέπει να.. καταργηθεί. Την ίδια στιγμή, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, εκτός από τις καταγγελίες κατά της Αριστεράς για την κατάσταση που δημιουργήθηκε, δεν τοποθετήθηκε ξεκάθαρα για την κατάργηση του ασύλου.
Την επομένη ημέρα, και αφού είχαν προηγηθεί διαξιφισμοί στελεχών του ΛΑΟΣ (π.χ. των κκ. Αδ. Γεωργιάδη, Αθ. Πλεύρη και Μ. Βορίδη με στελέχη της Αριστεράς στα ΜΜΕ), προαναγγέλθηκε ότι το κόμμα του κ. Γ. Καρατζαφέρη θα καταθέσει πρόταση νόμου.
Όμως, ο κ. Σαμαράς, την ίδια ημέρα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ κ. Ανδρ. Παπαμιμίκο και συζήτησαν το θέμα της κατάργησης του ασύλου. Λίγη ώρα αργότερα, και ενώ υπήρξε σύγχυση με τις τοποθετήσεις του γραμματέα της Ν.Δ. κ. Ανδρ. Λυκουρέντζου και του τομεάρχη Παιδείας κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλου, εάν τελικά το κόμμα είναι υπέρ της πλήρους κατάργησης, η εντολή από τον κ. Σαμαρά, ήταν να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.
Η Ν.Δ. δήλωνε και επίσημα ότι ζητά την κατάργηση του ασύλου και προανήγγειλε ότι θα καταθέσει και σχετική πρόταση νόμου στη Βουλή, ενώ είχε δοθεί, ανεπισήμως, και το στίγμα που θα κινηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η…μάχη συνεχίστηκε και πριν από λίγο, αφού ο ΛΑΟΣ κατέθεσε τελικά πρώτος στη Βουλή τη σχετική πρόταση νόμου για την κατάργηση του ασύλου, όπως είχε προαναγγείλει ο κ. Καρατζαφέρης. 
ΤΟ ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

  1. Ο ...ΜΠΕΝ ΑΛΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ...ΕΝΑΜΙΣΙ ΤΟΝΟΥΣ ΧΡΥΣΑΦΙ ΔΕ ΧΩΡΑΓΑΝ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ:::::::::::;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και να σκεφτεί κανείς ότι το κόμμα του περιβόητου, πλέον, Μπεν Αλί, ήταν και μέλος της σοσιαλιστικής διεθνούς, "ομοτράπεζος" του Γιώργου ο Μπεν Αλί!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά