Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Αίλουροι

Oύτε μισή τσίπα εντιμότητας. Γιατί ελάχιστη σημασία τα γαλόνια και η ευφράδειά σου.

Πάνω απ΄ όλα οι πράξεις σου. Η πορεία του χρήματός σου. Τόσο απλά. Επομένως και υπό κανονικές συνθήκες, ειδικά σήμερα, καθένας που προσκαλείται στα talk shows και στα τηλεοπτικά παραθύρια πρέπει απαραιτήτως να προσκομίζει και τη φορολογική του δήλωση. Ο οποιοσδήποτε. Από τον δημοσιογράφο ως τον φαρμακοποιό, τον δικηγόρο και τον συνδικαλιστή. Ωραία μας τα λες.

Αλλά από πού τα βρήκες όλα αυτά; Τόσο καθαρά.

Καθένας που εμφανίζεται λάβρος εναντίον του συστήματος, της φοροδιαφυγής και των κλειστών επαγγελμάτων πρέπει απαραιτήτως να.. αποδεικνύει τη νομιμότητά του. Ουδείς στο απυρόβλητο. Ποιος είσαι εσύ που παριστάνεις τον αντάρτη και τον κατήγορο των πάντων; Γιατί πολλοί έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Γιατί η ασυλία δεν είναι μόνο των πολιτικών. Είναι και αρκετών συνδικαλιστών. Η διγλωσσία δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των βουλευτών και των πολιτευτών. Είναι και των μικρομεσαίων ποντικών. Η υποκρισία πορεύεται με τον οπορτουνισμό και τον λόγο τον καταγγελτικό. Εσείς, κυρία μου, που δηλώνετε δώδεκα χιλιάρικα ετησίως και που διάγετε ζωή χαρισάμενη, πώς τολμάτε να στηλιτεύετε τη φοροδιαφυγή των άλλων; Γιατί δεν είναι μόνο το μαύρο χρήμα. Είναι και το αποκλειστικό χάρισμα των επωνύμων να μεταμορφώνονται διαρκώς. Εσείς, κυρία Ντόρα μου, που υπηρετήσατε και τις δύο κυβερνήσεις της Νέας Δυστυχίας, πώς τώρα παριστάνετε την ανεξάρτητη και καταγγέλλετε τα δύο μεγάλα κόμματα σαν να ήσασταν αμέτοχη, αθώα και άσχετη για τον φόνο που έγινε; Δηλαδή, για να έχουμε καλό ρώτημα, από τον Άρη πέσατε; Και εσείς, κύριέ μου, που επί υπουργικής θητείας σας φορτώσατε το Δημόσιο με δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους, πώς τώρα μεταλλαχθήκατε σε εισαγγελέα των ανομιών των κρατικών λειτουργών; Εκ πρώτης όψεως σουρεαλιστικό και παρανοϊκό. Εκ δευτέρας άκρως βολικό. Σαν αίλουροι πότε από εκεί, πότε από εδώ. Δύο εκ συστήματος επαγγελματίες υποκριτές στη συσκευασία του ενός! 

Δ.Δανίκας-ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά