Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Και αυτοί…σιώπησαν (κιοτεμένοι)!




Το θέατρο παραλόγου στα  παλιότερα χρόνια είχε  μια σημειολογική ερμηνεία και διάσταση.
Στις μέρες μας είναι η λογική καθημερινής πρακτικής.
Τα σημερινά γεγονότα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας όπου έγινε η διαβούλευση για τον ΕΣΠΑ της Στερεάς απέδειξε ότι σε αυτό τον τόπο έχει  χαθεί προ πολλού ο σεβασμός σε θεσμούς και πρόσωπα που υπηρετούν αυτούς ειδικά στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.
Όλα όσα συζητήθηκαν  πήγαν στο καλάθι των αχρήστων και  ο πολίτης που υποτίθεται γι αυτόν  οργανώθηκε η σημερινή συζήτηση κατάλαβε ότι ο Δήμαρχος Στυλίδας με το νταηλίκι του επεσκίασε τα πάντα και  έβαλε βουλευτές, περιφερειάρχες, σύμβουλους, τεχνοκράτες και αυτοδιοικητικούς στο ….τσεπάκι του.
Τους έσκιαξε και εκείνοι άβουλοι, φοβισμένοι ,μοιραίοι και δειλοί παρέμειναν θεατές μιας πρωτοφανούς πρόκλησης σε βάρος της εξευτελιζόμενης ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Σήμερα ήταν ο Χειμαρας, αύριο μπορεί να είναι ο Κοτρωνιάς,ο Περγαντάς, ο Καραναστάσης….ποιος ξέρει;
Ο κ.Γκλέτσος γνωρίζοντας καλά το παιχνίδι της επιθετικής πρακτικής κατάφερε όλους αυτούς να τους εγκλωβίσει, να τους καταστήσει ανίκανους και βωβούς κομπάρσους  μιας ιδιότυπης ομηρίας.
Οι κομψευόμενες παραινέσεις του κ.Περγαντά του τύπου «σε παρακαλώ Αποστόλη, μη…σε παρακαλώ…» τα
αμήχανα χαμόγελα αρχικά και το έντρομο στη συνέχεια βλέμμα των παραγόντων του δημόσιου βίοι του τόπου μας ασφαλώς δεν ήταν εικόνα μιας υγιούς αντίστασης σε μια εξελισσόμενη παθογένεια με απρόβλεπτες και επικίνδυνες προοπτικές.
Ο περιφερειάρχης, τυπικά οικοδεσπότης του χώρου αρνήθηκε το στοιχειώδες, να προστατέψει έναν  συνάδελφο του με θεσμικό ρόλο. Δεν αντιλήφθηκε άραγε ότι τα απαξιωτικά λόγια του δημάρχου Στυλίδας μπορεί άμεσα να στρέφονταν κατά του πρώην Νομάρχη αλλα  στην ουσία στόχευαν ,πολύ εύστοχα μάλιστα, την κα Μπατζελή, τον κ. Περγαντά, τον κ. Κοτρωνιά και όλους όσοι σήμερα και στο παρελθόν είχαν  θέση ευθύνης και «έφεραν τον τόπο σε αυτή την κατάσταση» όπως αποφάνθηκε ο κ.Γκλέτσος.
Το τραγικό όμως είναι ότι  μέσα σε όλο αυτό το εκρηκτικό και δραματικό σκηνικό όλοι «υπομονετικά» πειθαναγκαστικά δέχονταν τις απανωτές ύβρεις και προσβολές χωρις να αντιδρούν.
Βέβαια τι θα περίμενε κανείς να σηκωθεί ο περιφερειάρχης να πλακώσει στο ξύλο τον Γκλέτσο!!!
Εκείνος έκοβε βόλτες συμφιλιωτικές (φυλασσόμενος μην τον πάρει καμία ξώφαλτση σε περίπτωση που ο δήμαρχος Στυλίδας προχωρούσε σε πιο ….δραστικές ενέργειες).
Όμως το πιο απλό θα ήταν να αποχωρήσουν όλοι και να αφήσουν τον μαινόμενο Απόστολο να συνεχίζει το υβρεολόγιο του μόνος και  απομονωμένος.
Δεν το έπραξαν, ίσως και να  φοβήθηκαν μην τους πάρει από κοντά και τους…..ποιος ξέρει;
Όμως ότι έγινε-έγινε, ενδεχομένως τη συνέχεια να την δούμε και στα δικαστήρια έστω και αν ο κ. Γκλέτσος αμφισβήτησε και την αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης.
«Τωρα φοβήθηκα» απάντησε στον Περικλή Καραϊσκο όταν του ανακοίνωσε ότι  ο πρώην Νομάρχης θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη….
Ούτε όμως η περιφέρεια Στερεάς, ούτε ο Δήμος Λαμιέων, ούτε το ΤΕΕ, ούτε οι περιφερειακές παρατάξεις και οι άλλοι αυτοδιοικητικοί τόλμησαν να ψελλίσουν έστω δυο λόγια καταδίκης αυτής της συμπεριφοράς.
Σαν να μην έγινε τίποτα, σαν να μην ήταν παρόντες….
Μήπως τελικά ήταν ωσεί παρόντες;
www.lamiafm1.gr

7 σχόλια:

  1. ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ!!!!ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ!!!ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ, ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΡΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟΣ ΔΕ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ. ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατάλαβα τζούφιος και εσύ με κατεβασμένα.....φτερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Περ. Καραισκος συλλέγει όλο το υλικό της παρανοικής συμπεριφοράς Γκλετσου ακόμη και από τα δημοτικά συμβούλια και η μήνυση θα είναι βαρβάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠ ΤΟ ΒΑΛΤΟ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΜΕ ! ΤΩΡΑ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΛΥΦΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ''ΗΣΥΧΙΑ'' ΜΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ! ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟ ΤΡΕΛΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ! ΟΤΑΝ ΔΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΠΙΟΥΝ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ! ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ! ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ...ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΣΟΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι τον κοιτάμε ωρε, ας μπουκαρουμε στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ και με τον τροπο μας ωρε να τον συνετισουμε.
    Είναι δυνατόν ένας ψευτομαγκας και ψευτοτσαμποκας να έχει κάνει άνω κάτω όλη την ανατολική φθιωτιδα!!
    Άμεσα λοιπόν ας δράσουμε αναλόγως , Άντε ωρε ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έργα Απόστολε, έργα! Φτάνει πια με τις φωνές, τις βρισιές και τα νταηλίκια! Κάποτε το πολύ το «κυρ’ ελέησον», το βαριέται κι ο Θεός. Μπορείς να μου πεις τι καλό έκανε στον τόπο μας η τελευταία σου έκρηξη, εκτός βέβαια από τη δική σου αυτοπροβολή;
    Και επ’ ευκαιρία, πριν αναλάβεις τα καθήκοντά σου ως δήμαρχος, σε ένα από τα Δημ.Συμβούλια της προηγούμενης Δημ.Αρχής που είχες παρεβρεθεί, έθεσες στη διάθεση του Δήμου δύο δικηγορικά γραφεία, του κ.Λυκουρέζου και του κ.Γερασίμου, σχετικά με το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τις στάσεις του ΚΤΕΛ και την ταλαιπωρία του κόσμου. Είπες ότι επικοινώνησες με το αρμόδιο Υπουργείο και ότι σου είπαν ότι η σχετική απόφαση του Δ.Σ. Λαμίας ήταν παράνομη. Αλήθεια τώρα που είσαι δήμαρχος τι γίνεται με αυτό το θέμα; Έκανες τίποτα ή δεν θέλεις να έρθεις σε κόντρα με τον Κοτρωνιά που τώρα είσαστε κολλητάρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά