Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Ευθύνες Βενιζέλου και Σημίτη βλέπει ο Πάγκαλος!

Στα κάγκελα κατά υπουργών βγαίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος λέγοντας ότι “αποτύχαμε στην οικονομική πολιτική”, ενώ επιρρίπτει ευθύνες τόσο σε Παπακωνσταντίνου όσο και σε Βενιζέλο για την διαχείριση της κρίσης, αλλά και στην κυβέρνηση Σημίτη για λάθη και παραλείψεις.

Ο κ. Πάγκαλος υποστηρίζει ότι το μνημόνιο απέτυχε “γιατί εμείς αποτύχαμε και στη μείωση των εξόδων και στην αύξηση των εσόδων από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής”.
Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι φταίνε οι ηγεσίες του υπουργείου Οικονομικών ο κ. Πάγκαλος δεν διστάζει να πει:

“Είναι προφανώς θέμα ηγεσίας και μηχανισμού του συγκεκριμένου υπουργείου”. “Αλλά είναι και όλοι αυτοί οπυ έκαναν τις κομπίνες και έβγαλαν τα λεφτά τους έξω εξαπατώντας και κλέβοντας το Δημόσιο, χωρίς κανένας να την πληρώσει”.

Σημειώνει μάλιστα ότι από τη δική του πλευρά – συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων, δηλαδή λιγότερο κράτος – είχε συμβουλευτική αρμοδιότητα, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στους εκάστοτε υπουργους για την εφαρμογή.

Χαρακτηρίζει καταστροφική “εμμονή” την πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα, μιλώντας για μία επιλογή που “μόνο με τη λέξη κατάρα μπορεί να περιγραφεί”, που προκάλεσε τεράστιο πρόβλημα σε όλον τον πλανήτη.

Ο κ. Πάγκαλος στρεφει τα πυρά του και κατά του Κώστα Σημίτη λέγοντας ότι από την δεύτερη τετραετία του ξεκίνησε η δυσπιστία των εταίρων εναντίον της Ελλάδας. “Ούτε την Παιδεία αναμορφώσαμε, ούτε το φορολογικό σύστημα, ούτε το εκλογικό μας σύστημα και έμειναν τα πράγματα όπως είχαν” αναφέρει.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά