Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

«Γαλάζια» στρατηγική αντιπολίτευσης με κύριο στόχο τον Βενιζέλο

  
«Γαλάζια» στρατηγική αντιπολίτευσης με κύριο στόχο τον Βενιζέλο
Σε στρατηγική αποδόμηση του πρωθυπουργικού –και σε μέλλοντα χρόνο προεδρικού- προφίλ που καλλιεργεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος προχωρούν σταδιακά στην ΝΔ, καθώς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και «διαχειριστής» του κρατικού ταμείου, ουσιαστικά διαμορφώνει στο σύνολό της την κυβερνητική πολιτική. 
Αφορμή για το ...σάλπισμα επίθεσης στον κ. Βενιζέλο στάθηκε η πρόσφατη δήλωση του

ελληνικής καταγωγής Ελβετού βουλευτή Ιωσήφ Ζησιάδη, ότι οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία δεν ανοίγουν αφού περιλαμβάνονται και ονόματα ελλήνων βουλευτών και η απάντηση του Υπουργού Οικονομικών, με την οποία γίνεται λόγος για μια συζήτηση η οποία έχει πάρει το δρόμο της υλοποίησης για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «παραβιάζει ανοιχτές θύρες όποιος,  ίσως από συνήθεια,  ζητά να γίνει κάτι που τώρα, μετά από δεκαετίες, γίνεται». 

Το ζήτημα των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία έφεραν στην ελληνική Βουλή με αίτημά τους προς τον Πρόεδρο της Φ. Πετσάλνικο οι βουλευτές της ΝΔ Γερ. Γιακουμάτος και Κ. Τζαβάρας -ζητώντας να δημοσιοποιηθεί όλη η σχετική αλληλογραφία ανάμεσα σε Ελλάδα και Ελβετία- τους οποίους και εκτιμάται ότι «φωτογράφιζε» η αναφορά Βενιζέλου. 

Ο Κ. Τζαβάρας, μετά τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών, καταφέρθηκε εναντίον του κ. Βενιζέλου με σκληρές εκφράσεις, καλώντας τον ουσιαστικά, όχι μόνο να γνωστοποιήσει την εξέλιξη της ελληνοελβετικής συμφωνίας, αλλά και να υιοθετήσει την πρόταση Σαμαρά αναφορικά με τον έλεγχο του πόθεν έσχες όσων έχουν ασκήσει εξουσία στη χώρα από το 1974 μέχρι σήμερα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές της ΝΔ είχαν ενημερώσει για τις προθέσεις τους την Συγγρού ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να κατατεθεί και σχετική επερώτηση, με τις υπογραφές αυξημένου αριθμού βουλευτών της ΝΔ. 

Είναι προφανές πάντως ότι από την Συγγρού εφαρμόζεται πλέον ένα συνολικό σχέδιο αντιπολιτευτικής τακτικής απέναντι στην κυβέρνηση, με στόχο τα υπουργεία στα οποία δε μετέχουν στελέχη της ΝΔ. Γεγονός που εν πολλοίς αιτιολογεί και το γεγονός ότι η «γαλάζια» παρουσία δεν επεκτάθηκε στο σύνολο της κυβέρνησης. 

Σε πρώτη φάση, οι άξονες της «γαλάζιας» αντιπολίτευσης κινούνται κατ’ αρχάς στο ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας, για την οποία ήδη ο εκπρόσωπος του κόμματος επιτέθηκε στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατηγορώντας τον ουσιαστικά για τη μεθόδευση –επί κυβερνήσεως Παπανδρέου- μαζικών απολύσεων με το μανδύα της δήθεν εργασιακής εφεδρείας. 

Εκ παραλλήλου, από την ΝΔ «σηκώνουν» και το θέμα μίας σειράς από διαφημιστικές καμπάνιες εταιρειών του Δημοσίου, όπως η ΔΕΗ και ο ΟΠΑΠ, ασκώντας κριτική για διοχέτευση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ χωρίς προηγουμένως να έχουν ακολουθηθεί οι δέουσες διαδικασίες διασφάλισης της διαφάνειας στους διαγωνισμούς.
Πάνος Ρασσιάς

 http://newpost.gr/
Προφανώς τώρα κατάλαβαν ποιος θα είναι ο διάδοχος Παπανδρέου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά