Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΕΟΤ-gate! Το πρώτο σκάνδαλο κυβ. Σαμαρά! Καλή αρχή!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Καραχάλιου, «η υπόθεση της πλαστογραφίας που ήρθε στο φως της δημοσιότητας είναι πολύ σοβαρή, αλλά αποτελεί ερασιτεχνική απάτη, μπροστά στα επαγγελματικά κυκλώματα που θέλουν την αδιαφάνεια στον ΕΟΤ», ενώ για το θέμα της υπογραφής, σημείωσε πως κάποιοι πλαστογράφησαν την υπογραφή του.
«Αν θέλουμε να μάθουμε τι πραγματικά συμβαίνει στον ΕΟΤ, πρέπει να κινηθούμε βήμα-βήμα. Ελπίζω ότι ο "διάδοχός" μου (ο οποίος ακόμη και σήμερα, μια εβδομάδα, μετά τον διορισμό του δεν είχε τον επαγγελματισμό να επικοινωνήσει μαζί μου) θα εκτελέσει τις αποφάσεις της προηγούμενης διοίκησης, που αφορούν στην κάθαρση στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού» είπε.
Από την άλλη όμως ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΕΟΤ δήλωσε πως

«η απόπειρα υπεξαίρεσης 147.000 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό του ΕΟΤ αποτράπηκε χάρη στην άμεση αντίδραση των ευσυνείδητων και έμπειρων υπαλλήλων του Ταμείου και του Λογιστηρίου του ΕΟΤ» και καταγγέλλουν ότι οκ. Καραχάλιος σύμβουλος «καλούσε στο γραφείο του υπαλλήλους του ΕΟΤ και χωρίς να έχει καμία εξουσιοδότηση ή θεσμική αρμοδιότητα, τους ασκούσε πιέσεις προκειμένου να έχει πρόσβαση σε έγγραφα, πληροφορίες και διαδικασίες, που μόνο τα εντεταλμένα όργανα του ΕΟΤ επιτρέπεται να έχουν».


Το ΠΑΣΟΚ μιλάει για οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο που ξέσπασε στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) με την πλαστή επιταγή των 147 χιλιάδων ευρώ και σημειώνει πως η οξεία διαμάχη και οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ της Υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, και του παραιτηθέντος Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ, Νίκου Καραχάλιου, δείχνουν ότι ο ΕΟΤ νοσεί βαριά και διάφορα κυκλώματα δρουν ανεξέλεγκτα.

«Η Κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει άμεσες πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της τάξης και της εύρυθμης λειτουργίας του ΕΟΤ που αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας» τόνισαν

Η ΔΗΜΑΡ δήλωσε πως απαιτεί την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση πολιτικών και ποινικών ευθυνών όσο ψηλά και αν φτάνουν.

Την εκτίμηση ότι το σκάνδαλο στον ΕΟΤ έχει ευρύτερες διαστάσεις και συνδέεται με τη διαμάχη προσώπων ή ενδεχομένως και φατριών στο χώρο της ΝΔ, εξέφρασε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του το πρωί στον σταθμό Alpha 9.89, και κάλεσε την αρμόδια υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη να διευκρινίσει ποιοι είναι οι κανόνες με τους οποίους κάποιοι μπορούν να έχουν μπλοκ επιταγών, να συμπληρώνουν και να εισπράττουν ποσά.

Με αυτά και με αυτά πάντως ένα είναι σίγουρο: η Όλγα Κεφαλογιάννη δεν θα ξεμπερδέψει με την απομάκρυνση Καραχάλιου.

 http://www.mavrioxia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά