Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Σκεπτικισμός στον ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα Παπανδρέου

Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν στην Κουμουνδούρου την επικείμενη ίδρυση του κόμματος Παπανδρέου, γι’ αυτό και οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να συνοδευτούν από οξύτατη επίθεση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.
Όχι, ο λόγος δεν είναι κάποιου είδους... συμπάθεια (!) προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά η ανησυχία ότι ένα ακόμη κόμμα στο χώρο της κεντροαριστεράς και δη από τον Γιώργο Παπανδρέου είναι δυνατόν να ανατρέψει τις σημερινές τάσεις, στερώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και την αυτοδυναμία.
Πώς θα συμβεί; Μα, ανακόπτοντας τη...
λεωφόρο διαρροών από το ΠΑΣΟΚ του Ε. Βενιζέλου προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ρεύμα που καταγράφουν και οι δημοσκοπήσεις. Αντιθέτως, το κόμμα Παπανδρέου φοβούνται ότι μπορεί να λειτουργήσει ως ανάχωμα.
Η κατάσταση περιπλέκεται από το γεγονός ότι κάποιοι από τους ανεξάρτητους σήμερα, βουλευτές, που κάποτε ανήκαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και είναι τώρα σε συζητήσεις με την Κουμουνδούρου, προέρχονται από την παπανδρεϊκή ομάδα. Δύο παραδείγματα αρκούν: Μάρκος Μπόλαρης και Θοδώρα Τζάκρη.
Η ίδρυση του κόμματος Παπανδρέου θα παγώσει την προοπτική ένταξής τους στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι το ερώτημα που εκ των πραγμάτων τίθεται. 
Η ίδρυση του κόμματος Παπανδρέου θα παγώσει την προοπτική ένταξής τους στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι το ερώτημα που εκ των πραγμάτων τίθεται. Μάλιστα, οι συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου φέρονται ότι συνομιλούν με απογοητευμένα μεσαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, προς τα οποία είχαν ρίξει δίχτυα άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ.
Η πρώτη εκτίμηση ορισμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αν φθάσει μέχρι το τέλος ο Γ. Παπανδρέου μπορεί να «παίξει» και με ένα ποσοστό της τάξης του 5%, αντιθέτως, προβλέπουν, ο Ε. Βενιζέλος θα αγωνιστεί πολύ για να περάσει τον πήχη του 3%.
Σε κάθε περίπτωση πάντως η Κουμουνδούρου προετοιμάζεται για την απάντησή της στον πρώην πρωθυπουργό: δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναγάγει ως κεντρικό θέμα αντιπαράθεσης στις επικείμενες, όπως όλα δείχνουν, εκλογές, τις δεσμεύσεις που φαίνεται πως έχει ήδη αναλάβει η κυβέρνηση έναντι της τρόικας, θα είναι συνεπώς... εύκολο στην αξιωματική αντιπολίτευση να θυμίζει και ποιος ήταν ο πολιτικός που έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο...
thetoc.gr

3 σχόλια:

  1. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΑΛΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΕΝΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ως πασοκ δεν γουσταρα τον βενιζελο και θα ψηφιζα συριζα
    τωρα ομως γιωργο δαγκωτο
    Νικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και μόνο το γεγονός οτι....... ............................................................................................................................................................θα ψηφίσω επαναδιαπραγμάτευση για την υλοποίηση των αρχών της 3ης Σεπτέμβρη που ο Βαγγέλης τις ξέχασε.
    Αρχηγό από τη βάση , 200 βουλευτές στο κοινοβούλιο. Και κυρίως ΑΠΛΗ ανολογική που ολόκληρη η αριστερά ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΓΑΡΓΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΑΣ. Ντροπή σας, ΠΩς ΝΑ ΣΑς ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Αριστερούς; !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά