Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Συμφωνία εδώ και τώρα

Εντάξει το καταλάβαμε.Είστε σκληροί διαπραγματευτές.Είστε γενναίοι,λεβέντες,ομορφόπαιδα και αντικομφορμιστές.Ο κάμπριο υπουργός δε μασάει ούτε από πλανητάρχες και εμφανίζεται με το πουκαμισάκι έξω.Ο Αλέξης είναι ατρόμητος.Πηγαίνει μπροστά στη καγκελάριο και απαιτεί "Έκανα όσα είπες.Κάνε όσα υποσχέθηκες"
Η ουσία ποια είναι;3 μήνες μετά τις εκλογές δεν υπάρχει δεκάρα στα ταμεία.Οι πρώτες 100 μέρες που θα άλλαζαν το σύμπαν έγιναν τροφεία του Φωτόπουλου,η Αθήνα έγινε ο παράδεισος των απανταχού ακροαριστερών,Ευρωπαίοι κι Αμερικάνοι μας έχουν στη μπούκα και εμείς(δηλαδή ο Λαφαζάνωφ) παρακαλάει παρανοϊκούς Ρώσους ηγέτες και ολιγάρχες για προκαταβολές από αγωγούς που κανείς δε ξέρει πότε θα γίνουν.
Η πραγματική οικονομία βουλιάζει εξαιτίας της
αβεβαιότητας που έχετε προκαλέσει κύριοι της συγκυβέρνησης.Η Ελλάδα γίνεται ξανά επίκεντρο αρνητικής διαφήμισης,η τουριστική προσέλευση μειώνεται σε σχέση με πέρυσι ενώ οι πρώτες προβλέψεις του προϋπολογισμού κάνουν λόγο για τρύπα 800 εκατομμυρίων.
Ξέρουμε πως θα καλυφθεί αυτή η τρύπα.Με φορολογία ακινήτων,με "έκτακτες" εισφορές και ΦΠΑ και όσες διαψεύσεις και να κάνετε η πραγματικότητα θα επικρατήσει στο τέλος.
Δεν θέλετε μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς;Κανένα πρόβλημα.Για κάντε μια έρευνα να δείτε πόσα κτίρια και σε τι τιμές νοικιάζει το ελληνικό δημόσιο;Πόσα κτίρια του δημοσίου νοικιάζονται χαριστικά σε κτίρια.
Συγχωνεύστε επιτέλους τα ταμεία;Τι πιο δίκαιο;Τι πιο λογικό.Γιατί 150 ταμεία με χιλιάδες κτίρια και υπαλλήλους χωρίς αρμοδιότητες;
Γιατί ακριβώς οι ιδιωτικοποιήσεις είναι υφεσιακό μέτρο;Πως θα βρει δουλειά ο άνεργος να καταναλώσει προκειμένου να πληρωθεί ο κακοπληρωμένος και να μπει καμιά δεκάρα στα κρατικά ταμεία;Τι ακριβώς κερδίζει το κράτος και οι πολίτες από την μη αξιοποίηση του Ελληνικού για παράδειγμα;
Γιατί δεν προχωράτε στην αποκρατικοποίηση των αεροδρομίων;Θα τα πάρουν και θα φύγουν;
Για να το τελειώνουμε.Δεν γίνεται να λένε 18 ΥΠ.ΟΙΚ,το ΔΝΤ,η ΕΚΤ και όλοι οι εμπλεκόμενοι πως δεν έχετε ούτε μια κοστολογημένη πρόταση και όλοι μα όλοι να είναι ψέυτες.
Δεν γίνεται η μικρή Κύπρος με τόσα προβλήματα να μας έχει γυρίσει τόσο ξεκάθαρα τη πλάτη της από εκεί που ήταν διαχρονικά ο πιο πιστός μας σύμμαχος.Κάποια μαλακία θα έχουμε κάνει και εμείς σύντροφοι,τι λέτε;
Κουράστηκα όμως με την "ηρωική διαπραγμάτευση".Αν τολμάτε στείλτε τον κόσμο ξανά στις κάλπες και χρεώστε τη χώρα με το κόστος τους(περί τα 1,5 δις).Αν δε τολμάτε γιατί ξέρετε πως σε 24 ώρες θα καταρρεύσει η χώρα σαν τραπουλόχαρτο τότε ένα μόνο μπορείτε να κάνετε:ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΤΕ.
Υ.Γ. Και μην τολμήσετε να προφέρετε τη λέξη δραχμή.Ούτε για αστείο.Όταν λέμε πως θα κάνετε τα πάντα για να μείνουμε στο ευρώ εννοούμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΓΚΕΓΚΕ;
Νεολίμπεραλ-παρατηρητήριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά