Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Κυβερνήστε κ.Τσίπρα

Δεν χρειάζεται να κάνει κανένα δημοψήφισμα ο κ. Αλ. Τσίπρας. Χρειάζεται απλώς να κυβερνήσει: να ολοκληρώσει την ατέρμονη αυτή διαπραγμάτευση με τους δανειστές που έχει παραλύσει τα πάντα στην οικονομία, να υπογράψει την συμφωνία που -έτσι κι αλλιώς- θα περιέχει κάποια επώδυνα μέτρα για να αρχίσει επιτέλους η χρηματοδότηση της χώρας.    
Αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα των δημοσκοπήσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, παροτρύνοντας ουσιαστικά τον Πρωθυπουργό να ξεπεράσει την αναποφασιστικότητά του, να αδιαφορήσει για τους ακραίους του κόμματός του και να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μπροστά - ξεχνώντας εκλογές και δημοψηφίσματα.           
Ενδεικτική των διαθέσεων της κοινής γνώμης ήταν η χθεσινή δημοσκόπηση της GPO για το Mega στην οποία η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών λένε «όχι» σε δημοψήφισμα (61.9 %), «όχι» σε νέες εκλογές (72,2%) , «ναι» σε συμφωνία -πάση θυσία- με τους δανειστές (78,1%), «ναι» στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ακόμη κι αν η διαπραγμάτευση φτάσει σε αδιέξοδο (75,6%).
           
Μετά από τρεις μήνες απόλυτης ακινησίας στη χώρα που έχει βάλει πάλι την οικονομία   σε ύφεση και όλες τις οικονομικές αποφάσεις στο «περίμενε» - ακόμη και οι τουρίστες αρχίζουν να ακυρώνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα λόγω αβεβαιότητας- είναι σαφές ότι το κυριότερο αίτημα της κοινής γνώμης προς τον κ. Τσίπρα είναι να ανοίξει το βηματισμό  του, να κυβερνήσει  και σε καμία περίπτωση να μην έρθει  σε ρήξη με τους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας -μόνο  το 17,9 % της κοινής γνώμης σύμφωνα με την GPO θέλει σύγκρουση με την Ευρώπη.
            
Την αντίθετη ακριβώς άποψη με την πλειοψηφία της κοινής γνώμης έχει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Λαφαζάνης .Σε άρθρο του ( στο περιοδικό "Crash" του κ. Τράγκα) ζητεί την έξοδο της Ελλάδος από την Ευρωζώνη. Υποστηρίζει  μάλιστα ότι  η χώρα μπορεί να αντέξει ένα GREXIT διότι έχει πολλούς εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης  και σημαντική γεωστρατηγική θέση σε αντίθεση με  την  " νεοφιλελεύθερη μονεταριστική γερμανική Ευρώπη και μια Ευρωζώνη με δογματική αρχιτεκτονική, κατασκευασμένη για το «λόμπι» του Βορρά που  δεν έχουν κανένα μέλλον».
            
Ο κ. Λαφαζάνης που είναι ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας ( εκπροσωπεί περίπου το 30 % του κομματικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ) καταλήγει ότι:«Η κυβέρνησή μας δεν πρόκειται να υποταχθεί ούτε να παραδοθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συνυπογράψει ποτέ νέα μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί συμφωνία που θα είναι ασύμβατη με τις ριζοσπαστικές του δεσμεύσεις».
            
Είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας που εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται θετικά από την κοινή γνώμη ( 63,9 % σύμφωνα με την GPO) πρέπει , αργά ή γρήγορα, να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει.
            
Αν δηλαδή θα συνεχίσει την στροφή στον ρεαλισμό που του ζητεί η πλειονότητα των πολιτών ή θα μείνει προσκολλημένος στον οπισθοδρομικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ν. Παπαδόπουλος-ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά