Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Εθνοκομμουνιστές

Είναι κομμουνιστές. Κι αν αυτό δεν σας αρκεί, υπάρχει κάτι χειρότερο: είναι Ελληνες κομμουνιστές. Σε αντίθεση με Γάλλους, Ιταλούς, Γερμανούς κομμουνιστές, οι οποίοι, αν μη τι άλλο, έφεραν μαζί με τις μαρξιστικές τους αποσκευές την ευρωπαϊκή κουλτούρα του ορθού λόγου και του Διαφωτισμού, αντιλαμβανόμενοι τη σημασία της σύνθεσης, το εγχώριο είδος, που ευδοκιμεί αγρίως, ειδικά σε ηγετικό επίπεδο στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν καταλαβαίνει τίποτε απ’ όλα αυτά. Βλέπει μόνο ρήξη, αντιπαθεί σφόδρα οτιδήποτε ευρωπαϊκό και ευρύτερα δυτικό, έχει εξοικειωθεί με τις αυταρχικές μεθόδους των κομμουνιστικών κομμάτων, έχει ποτιστεί στην
καχυποψία και την εχθρότητα προς τον κοινοβουλευτισμό και την αστική δημοκρατία, πιστεύει στην απομόνωση, λατρεύει το παρελθόν και απεχθάνεται τα εγκόσμια με μια σχεδόν θρησκευτική μονομανία. Η επιστροφή στη δραχμή ήταν από την αρχή στο μυαλό των ιθυνόντων της Κουμουνδούρου (και, εννοείται, των συνεργατών τους στους Ανεξάρτητους Ελληνες) - ακόμα και στον μη κομμουνιστή αλλά πάντως αλλοπρόσαλλο υπουργό Οικονομικών.
Υπάρχει όμως κάτι ακόμα πιο επικίνδυνο με την περίπτωσή τους: εκτός από τους εθνολαϊκιστές των ΑΝΕΛ, έχουν στους κόλπους τους και τους δικούς τους, «εσωτερικούς» εθνικιστές, οπότε, αντιλαμβάνεται κάποιος πόσο εκρηκτικό μείγμα είναι για το παρόν και το μέλλον της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Μπορεί να δυσκολεύονται να το πούνε δημοσίως (ή όταν το παραδέχονται να το μαζεύουν μετά άτσαλα και άγαρμπα) αλλά ειδικά αυτά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πίστευαν και πιστεύουν στη δραχμή. Ο μοναδικός που είχε το θάρρος να μιλήσει ευθέως και δίχως παλινωδίες υπέρ της δραχμής από την αρχή ήταν ο κ. Λαπαβίτσας.

Χαρακτηριστική του τρόπου που αντιλαμβάνονται τα πράγματα και του πώς κινούνται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι και η υπόθεση με την επιστολή - βόμβα που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος. Ο κ. Χρυσόγονος ενημερώνει πως είχε ήδη προειδοποιήσει με επιστολή του στις 19 Μαρτίου του 2015 τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «για τις ολέθριες συνέπειες μιας μετάβασης στη δραχμή» τονίζοντας πως «έχει ήδη διαφανεί ότι η προεκλογική μας ρητορική, περιλαμβανομένου και του "προγράμματος της Θεσσαλονίκης", βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από τη δυσάρεστη πραγματικότητα, την οποία υποχρεωνόμαστε τώρα να αντιμετωπίσουμε». Επιπλέον, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι δεν έλαβε ποτέ κάποια απάντηση από τον Ελληνα πρωθυπουργό...

Ας πούμε λοιπόν τα πράγματα με το όνομά τους και αν υπάρχουν ακόμα ευρωπαϊστές στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ (ή αν ισχύει η φημολογούμενη φιλοευρωπαϊκή κίνηση), είναι σαν τη μύγα μέσα στο γάλα και δεν έχουν θέση εκεί, είναι ξένο σώμα. Ακόμα κι αν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ συρθεί τελικώς σε κάποια συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους (ευχής έργο), θα είναι ακριβώς επειδή θα έχει συρθεί προς τα εκεί. Ας τελειώσει επιτέλους και το παραμύθι που άνθρωποι σκεπτόμενοι αναμάσησαν κατά καιρούς ότι ο πρωθυπουργός έχει ευρωπαϊκή προοπτική σε αντίθεση με τα άλλα στελέχη της κυβέρνησης.

Ας τελειώσει οριστικά και η καραμέλα της «ευρωπαϊκής Αριστεράς». Οπωσδήποτε υπήρξαν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ με δημοκρατική συνείδηση που εσφαλμένα, και εξαιτίας της ανεπάρκειας των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, είδαν στην κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ μια «ευρωπαϊκή Αριστερά». Οι άνθρωποι αυτοί όμως, στους οποίους εμπιστεύθηκαν την ψήφο τους, ουδεμία σχέση έχουν με τη φιλοευρωπαϊκή τάση της παραδοσιακής ελληνικής δημοκρατικής Αριστεράς. Ειδικά αυτοί οι ψηφοφόροι έχουν μια χρυσή ευκαιρία να στείλουν αυτή την Κυριακή ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ελλάδας.

Ηλίας Μαγκλίνης-Καθημερινή

1 σχόλιο:

  1. Να το ριξουμε και λιγο στην πλακα γιατι θα μας τρελλανουν αυτοι που μπλεξαμε.
    Χθες βραδυ λοιπον πηγα σε ενα ΑΤΜ να παρω το πενηνταρικο, συνοδευομενος απο 2 σεκιουριταδες, και με ρωτα ενας κυριος, ηασατε του δημοσιου ή του ΙΚΑ?? Και το απαντησα, οχι ανθρωπε μου, Εφοπλιστης ειμαι και ηρθα να δεν αν μπηκε το ναυλο. Επεσε βεβαια το γιελιο της χρονιας απο την ουρα και ετσι περασαμε εμεις καλα και οι Κυβερνωντες καλλιτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά