Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Δικά του επιτεύγματα

Υπό άλλες συνθήκες μπορεί και να τον λυπόμουν τον Τσίπρα. Του έχουν πέσει όλα μαζί στο κεφάλι εδώ που τα λέμε. Αλλά οι συνθήκες είναι αυτές που είναι και τα κορόιδα που πληρώνουν τα σπασμένα είμαστε εμείς. Aρα περιθώρια για λύπηση τρίτων δεν υπάρχουν. Καταναλώνεται όλη για λογαριασμό μας.
Εξάλλου, αποκλειστικά και μόνο δικά του δημιουργήματα είναι όλα τα προβλήματα. Που ή τα έβλεπε και δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ ν' ασχοληθεί μαζί τους ή τα προκάλεσε και από ανικανότητα, κακή εκτίμηση ή αδιαφορία τους επέτρεψε να γιγαντωθούν και τώρα δεν συμμαζεύονται.
Ποιος φταίει για τους Λαφαζάνηδες, τους Στρατούληδες, τους Λεουτσάκους και όλη την «παρέα» της δραχμής; Χθες μας προέκυψαν ή δεν ξέραμε τι μυαλά κουβαλούσαν και
πού ήθελαν να το πάνε; Ποιος σοβαρός πολιτικός αρχηγός δεν θα είχε καταλάβει πως δεν γινόταν να κυβερνήσει μαζί τους και πως κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, θα έπρεπε ν' απαλλαγεί από δαύτους; Αλλά ο Τσίπρας στον κόσμο του. Στην πρωθυπουργία να φτάσει κι ας ήταν και με τον Καμμένο ακόμη.
Για το μνημόνιο που του φόρεσαν οι εταίροι τα έχουμε ξαναπεί. Αποκλειστικά προσωπικό επίτευγμά του ήταν. Δεν έχουν άδικο όσοι πιστεύουν ότι «το πιο ατίθασο άτι είναι το... καλάμι». Καβάλα σ' αυτό είχε βαλθεί να κατακτήσει την Ευρώπη, αλλά οι ψευδαισθήσεις έχουν το κακό να μη διαρκούν για πολύ. Ξεκίνησε για να βαράει αυτός τα νταούλια και να χορεύουν Μέρκελ, Σόιμπλε και Λαγκάρντ και βρέθηκε να τον χορεύουν εκείνοι στο ταψί. Και να ψήνουν εμάς που θα πληρώσουμε τον λογαριασμό.
Και μετά τα πουλέν του. Η Κωνσταντοπούλου και ο Βαρουφάκης. Ανάλογο δίδυμο δεν έχει να παρουσιάσει η πολιτική Ιστορία της χώρας. Αλλά εκείνο που ξενίζει περισσότερο είναι η ανικανότητα, η αδυναμία, η ατολμία (διαλέξτε εσείς τι προτιμάτε) του Τσίπρα να τους επιβληθεί, να τους δείξει ότι αυτός είναι το αφεντικό και ότι δεν μπορούν να κάνουν του κεφαλιού τους. Ποιος ο λόγος; Προσωπικά αγνοώ. Μπορεί και να έχουν δίκιο όσοι λένε ότι δεν θέλει ή δεν τολμά να κοντραριστεί. Αν και κάτι μου λέει ότι αργά ή γρήγορα, θέλοντας και μη, δεν θα το αποφύγει το κοντράρισμα, τουλάχιστον με τον τέως εκλεκτό του. Και θα είναι και άγριο.
Ερ Μπαρτζινόπουλος-Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά