Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Γιατί ο Πρωθυπουργός δεν διώχνει τον Τόσκα από την κυβέρνηση;

Κι ενώ εμείς , ώρες πολλές μετά την τρομοκρατική επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου, περιμένουμε από την κυβέρνηση να καταδικάσει την ενέργεια ως τρομοκρατική και να μας ενημερώσει για τις έρευνες αναζήτησης των τρομοκρατών ο αρμόδιος για την Ασφάλεια της χώρας, Υπουργός Τόσκας, οι «πουλημένοι» δημοσιογράφοι μεταδίδουν… «νέα επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή των Εξαρχείων». Συγκεκριμένα, στην συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα.
Η γνωστή «παρέα» βγήκε από το Πολυτεχνείο, βομβάρδισε με μολότοφ τα ΜΑΤ που είναι εγκατεστημένα στην περιοχή, κυνήγησε αστυνομικούς κι έκαψε ό, τι έβρισκε πρόχειρο μπροστά της για να καταλήξει τρεις ώρες μετά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη.
Το θέμα ξεφεύγει πια από τα παραδοσιακά πολιτικά πλαίσια. Σ’ αυτή την κυβέρνηση, υπάρχουν άνθρωποι που απλά δεν μπορούν να αρθούν ούτε κατά διάνοια στο ύψος των περιστάσεων. Με ποιόν τρόπο μπορεί να
αντιμετωπιστεί ένας σημαντικός κυβερνητικός παράγοντας που κρύβεται την ώρα που ένας πρώην πρωθυπουργός της χώρας δέχεται τρομοκρατική επίθεση, μία ολόκληρη γειτονιά του Κέντρου έχει μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη και… ένα Κοινοβουλευτικό κόμμα δέχεται για πολλοστή φορά επίθεση από αδίστακτους κουκουλοφόρους εμπρηστές; Από την άλλη, ο πρωθυπουργός, ακόμη και μετά την τρομοκρατική επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου, συνεχίζει να αδιαφορεί για το ότι έχει στοχοποιηθεί πολιτική παράταξη – δηλαδή δημοκρατικός θεσμός!
Τι είναι αυτό; Άλλο ένα σύμπτωμα της δήθεν αριστερής αντισυστημικής κουλτούρας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου η δημοκρατική παιδεία κι ο πολιτισμός ταυτίζονταν με τα μπλόκα, τις καταλήψεις, τους βίαιους αποκλεισμούς… την αποδοχή της άποψης ότι οι «κουκουλοφόροι» με τις μολότοφ είναι «η εξεγερμένη νέα γενιά»;
Έχουμε γράψει πολλές φορές για τις ευθύνες του Υπουργού κ. Τόσκα, έχουμε ζητήσει την παραίτηση του, αλλά πια η κατάσταση έχει ξεφύγει. Και ο πιο αφελής καταλήγει πως αυτός ο άγριος φασισμός δεν καταγγέλλεται γιατί υποθάλπεται, καλύπτεται «θεωρητικά» προφανώς και από κοινοβουλευτικά κόμματα και εκπροσώπους του «σοφού λαού».
Γίνεται εμμέσως αποδεκτός (από κάποιους) ως υποσυνείδητο αντιστάθμισμα των πάλαι ποτέ διώξεων της Δεξιάς εναντίον της Αριστεράς; Είναι ένα ερώτημα που περιμένουμε να απαντηθεί επιτέλους. Παρεμπιπτόντως, ο πρωθυπουργός θα αποπέμψει τον Τόσκα; Πότε;
Αλίκη Χατζή-thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά