Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Καλά Χριστούγεννα κύριε Αλέξη


Αντί να φέρει τροπολογία στη Βουλή για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς ο Αλέξης Τσίπρας έφερε τροπολογία για την προστασία των πλειστηριασμών.
Αντί να προστατεύει τους φαρμακοποιούς, που έκαναν τα φαρμακεία τους εκλογικά κέντρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, τους άδειασε χορηγώντας άδεια φαρμακείου και σε ιδιώτες...
Αντί να πατάξει τη φοροδιαφυγή, αύξησε φορολογία και έτσι γιγαντώθηκε ακόμα περισσότερο επί δικής του διακυβέρνησης η «μαύρη οικονομία», που έφτασε από το 25%  στο 40% του ΑΕΠ, δηλαδή στα 70 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος.
Αυτά επιβεβαιώνουν, μεταξύ πολλών άλλων, όσους λένε πως ο Αλέξης Τσίπρας λειτούργησε και λειτουργεί χωρίς σχέδιο για
την προοπτική της χώρας, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, τις ανάγκες της οικονομίας και των μικρομεσαίων, ούτε ακόμα τις πραγματικές ανάγκες των φτωχών συνανθρώπων μας, οι οποίοι προτιμούν τις δουλειές από τα επιδόματα.
Συμπεριφέρθηκε και συμπεριφέρεται ψηφοθηρικά, αλλά τελικά, όπως λέει, η παροιμία   «το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται».
Γιατί, στο θέμα των τραπεζών θα έπρεπε, εκ των προτέρων τουλάχιστον, να διαπραγματευτεί με την τρόικα στη βάση ενός σχεδίου που θα νομοθετούσε την αναγκαιότητα των πλειστηριασμών στρατηγικών κακοπληρωτών και εταιρικών χρεών σε πρώτη φάση, με ταυτόχρονη παράταση της προστασίας της πρώτης λαϊκής κατοικίας.
Γιατί θα έπρεπε εκ των πρότερων να γνωρίζει ως υποψήφιος κυβερνήτης της χώρας, ότι η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για το άνοιγμα των επαγγελμάτων , μεταξύ αυτών και των φαρμακοποιών, είναι απαραίτητη προϋπόθεση να ξεφύγει η χώρα από τον τριτοκοσμικό χαρακτήρα μιας οικονομίας  συντεχνιών και να μην υπόσχεται «λαγούς και  πετραχήλια».
Γιατί  θα έπρεπε επίσης  να γνωρίζει  ότι οι «φόροι σκοτώνουν φόρους», όπως αποδείχτηκε με τη ραγδαία αύξηση των ληξιπροθέσμων οφειλών στο δημόσιο και της "μαύρης οικονομίας" και πως αυτό θα έχει αντίκτυπο στην ανάπτυξη της οικονομίας , όπως συνέβη φέτος .
Αυτά  είναι «μερίσματα» γνώσης και αν η γνώση και η κουλτούρα δεν υπάρχουν, απλά αφήνεις πίσω τα όνειρα σου και ακολουθείς  το σχέδιο που άλλοι σου επιβάλλουν. Το μνημόνιο, το δικό σου μνημόνιο.
Και έρχεσαι κάποια στιγμή στη Βουλή και φωνάζεις περήφανος: «Εμείς πετύχαμε εκεί που εσείς αποτύχατε».
«Συγχαρητήρια», λοιπόν κύριε Τσίπρα για την επιτυχία σας από τους δανειολήπτες που θα χάσουν τα σπίτια τους, τους φαρμακοποιούς που θα μειωθεί το εισόδημα τους και κυρίως από εκείνους που πρωταγωνίστησαν  στο «θαύμα» της «μαύρης οικονομίας» και αύξησαν το δικό τους εισόδημα.
Άντε και Καλά Χριστούγεννα Αλέξη...
Ανδ. Κωνσταντάτος-thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά