Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Θα σας τα δίναμε τσάμπα ρε. Έπρεπε να διαλύσετε την χώρα;

Έκλεισα ως δημοσιογράφος, ως άνθρωπος, ως ΠΑΟΚτζής. Εντάξει η πριγκίπισσα Ράνια. Αλλά κι ο Μάρδας πήρε το επίδομα; Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Να τους παραιτήσετε, να τους αναδομήσετε, να τους ανασχηματίσετε. Μπορείτε κύριε Τσίπρα να τους πάρετε και να φύγετε, όπως έκανε και ο άρχοντας Θεοδωρίδης. No Mardas, no greek Davos, no match.
Ο Μάρδας δεν είναι υπουργός. Είναι ένα σύμβολο. Είναι η κεντρώα απάντηση του Τσίπρα σε όλους αυτούς που τον λένε Σταλινικό απομεινάρι. Ο πρώην ποταμίσιος Μάρδας είναι το κεντρώο άλλοθι του Αλέξη. Κι έρχεται τώρα αυτός ο κορυφαίος και λέει μία μέρα μετά τον αποκεφαλισμό της οικογένειας Παπαδημητρίου: «Ναι, το πήρα κι εγώ». Γιατί κύριε Μάρδα μας; Πως θα αντέξουμε τώρα χωρίς την δική σας παρουσία στην κυβέρνηση.
Από την άλλη πλευρά, αν ο κ. Τσίπρας διαγράψει από
την κυβερνητική λίστα και τον ήρωα Μάρδα, με ποιους θα κατέβει στο γήπεδο; Ποιοι άλλοι θα δουν έπειτα το μήνυμα της εξόδου; Και γιατί όλα αυτά; Για ένα επίδομα 1000 ευρώ! Εδώ οι άνθρωποι έχουν υπογράψει μνημόνια, έχουν εξοντώσει την κοινή λογική, έχουν κηρύξει πογκρόμ σε βάρος της μεσαίας τάξης, έχουν καταδικάσει σε ασιτία τα τιμημένα γηρατειά και δεν άνοιξε μύτη. Και τώρα κινδυνεύουν να δουν τον Χριστό φαντάρο για ένα επίδομα 1000 ευρώ.
Αυτό ακριβώς φταίει! Να ήταν για μερικά εκατομμύρια ευρώ θα έλεγε ο πάνσοφος και αλάθητος στις επιλογές του λαός μας: «Μπράβο τους. Επιτέλους, τα κατάφεραν τα παιδιά. Μαγκιά τους! Τους τα πήραν». Από ποιόν θα τα «έπαιρναν» δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι τα μερικά εκατομμύρια θα άγγιζαν το «όνειρο» του καθενός. Αλλά 1000 ευρώ; Αυτό είναι φθήνια! Σαν τις πλαστικές σαγιονάρες που τις φοράει κάποιος όλη την ημέρα στην διάρκεια του καλοκαιριού κι εκεί κοντά στο τέλος Αυγούστου οι σαγιονάρες αυτές μοιάζουν με υγειονομική βόμβα. Ακόμη κι αν φοράει κανείς τις σαγιονάρες με κάλτσες, όπως ο Βέλγος που πήγε να μας «φορέσει» η Ζωή Κωνσταντοπούλου ως ειδικό για το… χρέος! Ήμαρτον Θεέ μου για τις σκέψεις μου. Κι είναι και Σαρακοστή… 
Έγραψε ο σύντροφος Lavrentis Beria χτες στο twitter: «Αυτοκτονίες, μαγκάλια, Αμυγδαλέζες, πύρινοι λόγοι, Προγράμματα Θεσσαλονίκης, σεισάχθειες, ανατροπή Ευρώπης, διαπραγματεύσεις...Όλα αυτά σύντροφοι για να τσιμπάμε επίδομα ενοικίου και 20ευρα οδοιπορικά. Θα σας τα δίναμε τσάμπα ρε τσίπηδες κλεφτοκοτάδες. Έπρεπε να διαλύσετε τη χώρα»;
Έλα μου ντε! Έπρεπε να διαλύσουν την χώρα; Τόσο λίγοι;
Θανάσης Μαυρίδης-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά