Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Συνεχίζει ο Τσίπρας την κοροϊδία για τις συντάξεις

Συνεχίζεται η "δημιουργική ασάφεια" από τον Τσίπρα για το ζήτημα των περικοπών στις συντάξεις που προβλέπει το μνημόνιο για τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg δεν απάντησε ευθέως σε πιεστικά ερωτήματα του δημοσιογράφου Τζον Μίκλεθγουεϊτ και είπε ότι η Κυβέρνηση θα ξεπεράσει τους δημοσιονομικούς στόχους του Μνημονίου για το πρωτογενές πλεόνασμα και έτσι "είναι δική μας υπόθεση πια" να αποφασίσει το είδος των μέτρων που χρειάζονται για να επιτευχθούν οι στόχοι. Πρόσθεσε δε ότι οι δεσμεύσεις της Ελλάδας είναι καταγεγραμμένες στις αποφάσεις του Eurogroup της περασμένης και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Στην έκθεση συμμόρφωσης των θεσμών που εγκρίθηκε από το Eurogroup και συγκεκριμένα στη σελίδα 7 αναφέρεται συγκεκριμένα ότι θα υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις ύψους 1% του ΑΕΠ τον Ιανουάριο, οπότε παραμένει το ερώτημα τι εννοεί ο ποιητής.

Εδώ υπάρχουν δυο ερμηνείες:
α) Ο Τσίπρας υπονοεί ότι η δημοσιονομική υπεραπόδοση του 2018 ή του 2019 θα επιτρέψει στην Κυβέρνηση να μην προβεί στις περικοπές και παρ' όλα αυτά να καλύψει τον στόχο του 3,5% για το πλεόνασμα.
β) Σκοπεύει να προκαλέσει ρήξη με τις Κυβερνήσεις τις Ευρωζώνης και το ΔΝΤ και να ανακαλέσει με αιφνιδιαστική νομοθετική παρέμβαση το φθινόπωρο αυτές τις περικοπές.

Και στις δυο περιπτώσεις θα πρόκειται για καραμπινάτη κοροϊδία και οι επιπτώσεις για την αξιοπιστία της χώρας και η αντιμετώπισή της από τις διεθνείς αγορές θα είναι καταστροφικές.
 http://koutsomitis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά